Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΣΕΕ
Πρόταση από τη ΔΑΣ για νέα απεργία

Την πρότασή τους για νέα απεργιακή κινητοποίηση διατύπωσαν, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, οι σύμβουλοι της ΔΑΣ, στην οποία συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της πανελλαδικής απεργίας στις 10 Οκτώβρη. Ομως, παρά την επιμονή των στελεχών του ΠΑΜΕ για κλιμάκωση του αγώνα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επέλεξε για άλλη μια φορά την τακτική της αναβλητικότητας. Οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης», παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις τους, την ώρα που η κυβέρνηση απροκάλυπτα δηλώνει την απόφασή της να προχωρήσει στη νομοθέτηση των αντεργατικών μέτρων, κωλυσιεργούν και δεν ανταποκρίνονται στην καθολική απαίτηση για άμεση κινητοποίηση.

Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά την απεργία, τα στελέχη του ΠΑΜΕ, με επιστολή τους στη ΓΣΕΕ, πρότειναν νέα 24ωρη απεργία στις 31 Οκτώβρη ή την πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη, σε μια προσπάθεια τα συνδικάτα να δώσουν αποφασιστικά και με ταξικό περιεχόμενο συνέχεια και προοπτική στον αγώνα τους.

Ετσι χτες η πλειοψηφία αποφάσισε ένα νέο γύρο συναντήσεων με τα αρμόδια υπουργεία και τους εργοδότες, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στις προτάσεις της. Επιπλέον στις 9 Νοέμβρη θα συνέλθει η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, όπου - σύμφωνα με το δελτίο Τύπου - «θα υπάρξει πρόταση της ΕΕ για απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον η κυβέρνηση εμμείνει στις αποφάσεις της...». Κατά τ' άλλα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εξαντλεί την «αγωνιστικότητά της» σε εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να εξετάσει τις προτάσεις της... και σε συσκέψεις ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων, για «ν' αξιολογηθεί η κατά κλάδο και περιφέρεια ετοιμότητα των εργαζομένων...». Επιβεβαιώνοντας, έτσι, και τη λαϊκή ρήση πως «όποιος δε θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ