Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέο κρούσμα αστυνομοκρατίας

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Βιβλίου - Χάρτου για αστυνομική αυθαιρεσία σε μέλος του

Τα κρούσματα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας πληθαίνουν καθώς πριν δυο βδομάδες ένας ακόμη ανύποπτος εργαζόμενος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όταν δυο ασφαλίτες τον σταμάτησαν στο δρόμο για έλεγχο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου, την Τρίτη 3 Οκτώβρη στις 9 το βράδυ και ενώ ο Γ. Τσάκαλος, μέλος του σωματείου, βρισκόταν στον πεζόδρομο Κλεισόβης κοντά στην πλατεία Κάνιγγος, δυο ασφαλίτες τον σταμάτησαν για έλεγχο. Ο Γ. Τσάκαλος έδειξε ταυτότητα, αυτό όμως δεν ικανοποίησε τους ασφαλίτες, οι οποίοι του ζήτησαν να ανοίξει την τσάντα του, στην οποία είχε ταξινομημένα διάφορα έντυπα και περιοδικά.

Αφού άπλωσαν όλα τα περιοδικά του πάνω σε καπό αυτοκινήτου και αφού τον ρώτησαν αν τα διαβάζει όλα, τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Οι ερωτήσεις εν τω μεταξύ του τύπου «πού μένεις;», «πού δουλεύεις;» συνεχίστηκαν. Στο Αστυνομικό Τμήμα τον οδήγησαν στον αστυνομικό υπηρεσίας, ο οποίος αφού τον ρώτησε γιατί τον οδήγησαν στο Τμήμα, τον άφησε ελεύθερο. Το σωματείο τονίζει ότι το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν. «Είναι ένα μικρό δείγμα - συνεχίζει - της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της καταπάτησης των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών από αυτούς που υποτίθεται ότι έπρεπε να φροντίζουν για την προστασία τους, την αστυνομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ