Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ»
Αυταρχική, αντιδημοκρατική απαγόρευση

Εμποδίστηκε η είσοδος σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που θέλησαν να μιλήσουν για το συλλαλητήριο στους εργαζόμενους στα Σεπόλια

Σε εργασιακό «γκέτο» επιδιώκεται να μετατραπεί το μετρό
Σε εργασιακό «γκέτο» επιδιώκεται να μετατραπεί το μετρό
Μια προκλητική, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική επέλεξε χτες η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, η οποία εμπόδισε κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ να μιλήσει με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο Σεπολίων, για το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο στο Πεδίον του Αρεως!

Συγκεκριμένα, απαγορεύτηκε χτες η είσοδος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων, την ώρα του διαλείμματος των εργαζομένων, ώστε να να τους ενημερώσουν για το συλλαλητήριο. Η απαίτηση των συνδικαλιστών, του Δ. Αγκαβανάκη, μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και του Κ. Γαλιγάλη, να μιλήσουν με κάποιον υπεύθυνο για να τους επιτραπεί η είσοδος, αντιμετωπίστηκε με την πρόφαση ότι δεν υπήρχε κανένας αρμόδιος εκείνη τη στιγμή στο χώρο!

Ακολούθησε μια χαρακτηριστική συνομιλία του συνδικαλιστή Κ. Γαλιγάλη μηχανοδηγού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΗΣΑΠ Γερ. Δραγώνα, που -παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις του για επιδίωξη καλών σχέσεων με τους εργαζόμενους- ανέφερε ότι «αυτά τα πράγματα απαγορεύονται» (!) και χρειάζεται συγκεκριμένη διαδικασία, δηλαδή αποστολή αιτήματος για την περιοδεία, με φαξ, έγκριση του αιτήματος και στη συνέχεια, εφόσον εγκριθεί, να δοθεί άδεια για να μπορέσουν να μιλήσουν με τους εργαζόμενους οι συνδικαλιστές!!!

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Δ. Αγκαβανάκης τόνισε: «Η συμπεριφορά της εργοδοσίας με την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, έχει αποχαλινωθεί και προβαίνει σε ακραία αυταρχικά μέτρα απαγόρευσης στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Επιτίθεται στο βασικό δικαίωμα της ενημέρωσης που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Η εργοδοσία το τσαλαπατάει και εφαρμόζει εργασιακό καθεστώς μεσαίωνα. Ενα ακόμη στοιχείο που ενισχύει την ανάγκη οι εργαζόμενοι άμεσα να προχωρήσουν στο δικό τους μέτωπο για να αντισταθούν και να απαιτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ