Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ELITE»
Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν δυναμικά

Αγωνία για τις επικείμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό εκφράστηκε από τους εργαζόμενους στα στελέχη του ΠΑΜΕ

Στο εργοστασίου υποδημάτων ELITE, στην περιοχή του Κηφισού, σε ένα χώρο που καθημερινά εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, περιόδευσε χτες η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος Αττικής, με αφορμή το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 21 Οκτώβρη.

Οι εργαζόμενοι στην ELITE, με το σταμάτημα των μηχανών για το διάλειμμα, υποδέχτηκαν φιλικά τη Χρ. Τσεντούρου, μιας και δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το χώρο και συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό που φάνηκε καθαρά από τις ερωτήσεις των εργαζομένων ήταν η αγωνία τους για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο ασφαλιστικό. «Θέλουν να μας αυξήσουν τα όρια ηλικίας. Εμάς μας ρωτήσανε αν θα μπορούμε να δουλεύουμε μέχρι τα 65 ή ποιος θα μας παίρνει για δουλιά τότε;», αναρωτήθηκε μια εργαζόμενη για να έρθει η απάντηση από κάποια άλλη: «Κανένας δε νοιάζεται για μας, το μόνο που τους νοιάζει είναι η Ολυμπιάδα και πώς θα φάνε...»

Από την πλευρά της η Χρ. Τσεντούρου μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε: «Το τελευταίο διάστημα εξαπολύεται από την κυβέρνηση μια πολύ άγρια επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, που σκοπό έχει να διαλύσει το ασφαλιστικό και να μετατρέψει σε ...«λάστιχο» τις εργασιακές σχέσεις. Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο να δώσουμε τη δική μας δυναμική απάντηση σε όλα αυτά και να απαιτήσουμε σταθερή και πλήρη απασχόληση, 7ωρο - 5θήμερο - 35ωρο, καθώς και δημόσια καθολική αναβαθμισμένη κοινωνική ασφάλιση και υγεία δημόσια και για όλους».

«Το συλλαλητήριο αυτό έρχεται σαν συνέχεια της 24ωρης απεργίας που έγινε και είναι μια αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τα βαθιά αντεργατικά σχέδιά της. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ κλιμάκωση του αγώνα τώρα», υπογράμμισε η Χρ. Τσεντούρου.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ELITE βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς είναι πολλοί αυτοί που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με αποτέλεσμα να ζουν σε κατάσταση ομηρίας, αφού οι περισσότεροι απολύονται και προσλαμβάνονται, σύμφωνα με τα συμφέροντα της εργοδοσίας. Ωστόσο, γνώριζαν για το συλλαλητήριο και δήλωναν ότι θα το ενισχύσουν με την παρουσία τους στο Πεδίον του Αρεως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ