Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ισχυρό μήνυμα συμμετοχής

«Πυρετός»  προετοιμασίας για την κάθοδο στην Αθήνα και τη συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο

Με ενθουσιασμό και εντατικούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την κάθοδο στην Αθήνα και συμμετοχή στο συλλαλητήριο αύριο Σάββατο 21 Οκτώβρη, στο Πεδίον του Αρεως.

Το κέντρο της πόλης και οι συνοικίες κατακλύστηκαν χτες από τις αφίσες της μεγάλης εργατικής κινητοποίησης, από τα αεροπανό και άλλα μέσα οπτικής προπαγάνδας. Μοιράστηκαν ήδη πολλές χιλιάδες αντίτυπα από το έντυπο υλικό για την εργατική απάντηση στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχέδια.

Τις δύο τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες περιοδείες σε εργασιακούς χώρους από κλιμάκια στελεχών του ΠΑΜΕ που μοίρασαν υλικό για την κινητοποίηση, μίλησαν στους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να κάνουν τη μεγάλη εργατική κινητοποίηση δική τους υπόθεση και να συμμετέχουν μαζικά στην οργανωμένη κάθοδο στην Αθήνα. Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα μεγάλα εργοστάσια και σε δημόσιες επιχειρήσεις όπως ΟΤΕ κ.α καθώς και σε γιαπιά, εργοτάξια, ξενοδοχεία, καταστήματα. Στελέχη των συνταξιούχων περιόδευσαν επίσης στις αγορές και στα ΚΑΠΗ.

Τα μηνύματα από όλες αυτές τις περιοδείες και τις επαφές με τους εργαζόμενους είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν σε μεγάλο βαθμό συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα της συνέχισης του αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - πλουτοκρατίας, αναγκαιότητα που προβάλλουν το ΠΑΜΕ και οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού. Δείχνουν ακόμα ότι η εργατιά της Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει μαζικά και μαχητικά στην επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου δίνοντας αγωνιστική συνέχεια στη μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια απεργία και εργατική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτώβρη.

Τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης στο Πεδίον του Αρεως, θα ξεκινήσουν στις 6 το πρωί του Σαββάτου από το Δημαρχείο, Εγνατία και Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ