Παρασκευή 20 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΚΙΑΘΟΣ
«Οχι» στην απομόνωση του νησιού

Διαμαρτυρία των φορέων του νησιού, λόγω της δρομολόγησης μόνο ενός πλοίου στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι φορείς της Σκιάθου για τον κίνδυνο απομόνωσης που αντιμετωπίζει το νησί, εξαιτίας της δρομολόγησης μόνο ενός πλοίου, στην ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων, από την εταιρία «MFD». Με επιστολή τους προς τη διοίκηση της ακτοπλοϊκής εταιρίας, πολλοί φορείς του νησιού απαιτούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη δρομολόγηση περισσότερων πλοίων. Επίσης η επιστολή, που υπογράφουν οι Σύλλογοι Συνταξιούχων ΝΑΤ, ξενοδόχων, ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων, εμπορικών καταστημάτων, τουριστικών γραφείων και ενοικιάσεων αυτοκινήτων, παντοπωλών, γυναικών, αυτοκινητιστών και περιπτερούχων, απεστάλη στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στη Νομαρχία Μαγνησίας, στους βουλευτές του νομού, στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου και στα Λιμεναρχεία Βόλου και Σκιάθου.

Στην επιστολή τους, μεταξύ των άλλων, επισημαίνουν: «Δεδομένου ότι ο λιμένας και ο αερολιμένας Σκιάθου έχουν εξελιχθεί σε συγκοινωνιακούς κόμβους των Σποράδων, θεωρούμε ότι ένα καράβι που θα δρομολογηθεί το χειμώνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, δεν είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών τους, τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Μεταξύ των κατοίκων, υπάρχουν συνταξιούχοι, φοιτητές, φαντάροι, τροφοδότες του νησιού, επιχειρηματίες, ασθενείς και άλλοι, οι οποίοι χρειάζεται συχνά να ταξιδέψουν από και προς τη Σκιάθο. Επιπλέον, θέλουμε να σας αναφέρουμε, σ' αυτό το σημείο, ότι με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα στην περιοχή, τα απαγορευτικά καθηλώνουν τα δελφίνια ευκολότερα από τα πλοία και γι' αυτό το λόγο υποστηρίζουμε ότι ένα καράβι δεν είναι αρκετό».

Και καταλήγοντας υπογραμμίζουν: «Εξαιτίας των ανωτέρω, θεωρούμε ότι το νησί της Σκιάθου υποβαθμίζεται συγκοινωνιακά και ανάγεται μαζί με τα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων σε άγονη γραμμή τους χειμερινούς μήνες, ενώ γνωστό είναι ότι τα ήδη δρομολογημένα πλοία την καλοκαιρινή περίοδο και οικονομικά αντεπεξέρχονται και ουδέποτε παρουσίαζαν παθητικό, αντίθετα, αν εμπλουτίζονταν περισσότερο τα δρομολόγια, θ' αποκομίζαμε κοινά οφέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ