ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 3-0
Καθάρισαν οι αλλαγές

Δυο γκολ πέτυχε ο Καμπς χτες στην Τούμπα

Sportidea

Δυο γκολ πέτυχε ο Καμπς χτες στην Τούμπα
Επιτυχιών συνέχεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και ο ΠΑΟΚ πήρε τη μεγάλη νίκη με 3-0 από την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος Ουντινέζε και παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι παίκτες του «δικεφάλου» έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, στην Ιταλία, όπου είχαν γνωρίσει την ήττα με 1-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στον επαναληπτικό το άγχος έκανε την εμφάνισή του στους γηπεδούχους, που ήθελαν νίκη με 2 γκολ διαφορά.

Οι Ιταλοί, μετά το αποτέλεσμα στο Φρίουλι, ήρθαν για το αποτέλεσμα που θα τους έδινε την πρόκριση. Ομως οι πολλές απουσίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την ομάδα του Ούντινε, καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Τοχούρογλου παρά μόνο στην παράταση.

Με την έναρξη, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν για να πετύχουν το γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια και θα έφταναν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες τελείωναν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τούρτσι και οι Ιταλοί έδειχναν να είναι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Στο 32΄ ο Μπορμπόκης κέρδισε ένα φάουλ και με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ομως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο διαιτητής είχε υποδείξει έμμεσο. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή για τους «ασπρόμαυρους», όταν ο Ναλιτζής έπιασε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Βενετίδη αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και πλησίασε με καλύτερες προϋποθέσεις την εστία της Ουντινέζε. Ομως, η πρώτη καλή φάση ήρθε από τους Ιταλούς. Ο Ντίαζ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Τοχούρογλου αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας «είπε» όχι. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και στο 57΄ ο Οκκάς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Στο 63΄ ο Πατρίσιο Καμπς παίρνει τη θέση του Μπράτιτς, που για άλλη μια φορά δεν απέδωσε αυτά που περίμενε ο Μπάγεβιτς. Ετσι λοιπόν ο Αργεντίνος αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή μια και άνοιξε το σκορ στο 74΄ όταν έστειλε την μπάλα με κοντινή κεφαλιά στα δίχτυα οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στην έξτρα διάρκεια, ο Καμπς ήταν αυτός που «πήρε το παιχνίδι στα πόδια του». Ηταν στο 103΄ όταν ξανά με κεφαλιά έγραψε το 2-0 που έδινε και την πρόκριση στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ομως τα πόδια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών είχαν λυθεί και η έτερη «χρυσή» αλλαγή του Μπάγεβιτς, ο Νίκος Φρούσσος, ήταν που διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 108΄. Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στη Ζυρίχη, όπου σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση για την επόμενη φάση του θεσμού.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (63΄ Καμπς), Κωνσταντινίδης, Οκκάς (74΄ Φρούσσος), Ουντέζε, Ναλιτζής (119΄ Καφφές), Τετράτζε, Κουλακιώτης, Χασιώτης.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε (78΄ Ελγκέρα), Πίντσι, Τζιανικέντα (72΄ Μαρτζιότα), Γιόργκενσεν, Ζαμπόνι, Αλμπέρτο, Ντίαζ (105΄ Εσπόζιτο).

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΟΦΗ 4-1
Είχε το «θράσος» να προηγηθεί

Το γκολ του Μουνιόθ στο 60' δε στάθηκε ικανό να δώσει μια πανηγυρική πρόκριση στον ΟΦΗ. Αντίθετα ήταν «ό,τι έπρεπε» για να ξυπνήσει τους παίκτες της Σλάβια Πράγας που κινδύνευαν με αποκλεισμό παρά το 2-2 που είχαν αποσπάσει στην Κρήτη. Μετά από ένα λεπτό ισοφάρισαν, ενώ αργότερα έφθασαν και στη μεγάλη νίκη επί των Κρητικών με 4-1 που έδωσε και τυπικό τέλος στα ευρωπαϊκά τους όνειρα. Κι όμως, η ελληνική ομάδα θα 'λεγε κανείς ότι παρά το δύσκολο της αποστολής της είχε στο χέρι της την τύχη. Παίζοντας σωστά και οργανωμένα κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού στη μεγαλύτερη διάρκεια του Α` μέρους, χάνοντας και δυο κλασικές ευκαιρίες με τον Μάουρο στο 20' και τον Διγκόζη στο 32', ενώ αμυντικά ο Μπεκιάι κρατούσε ανέπαφη την εστία του. Στην επανάληψη, συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό η ομάδα του Αρη Βασιλείου άνοιξε πρώτη το σκορ με τον Μουνιόθ. Ομως η χαρά κράτησε μόνο ένα λεπτό, καθώς ακριβώς μετά τη σέντρα οι Τσέχοι ισοφάρισαν με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή του Κούχαρ που εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των παικτών του ΟΦΗ. Από κει και πέρα άρχισε η... κατάρρευση αφού οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα. Στο 69' ο Ζελένκα έγραψε το 2-0 χάρις σε μια ακόμη αμυντική αδράνεια, ενώ στο 77' το αυτογκόλ του Διγκόζη τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι. Η Σλάβια πέτυχε ακόμα ένα γκολ στο 88' με τον Ζελένκα.

ΣΛΑΒΙΑ: Τσέρνι, Ράντα, Πέτρους (52' Κούχαρ), Σκάλα, Τ. Ντόσεκ (46' Σβανκάρα), Λ. Ντόσεκ, Ντοστάλεκ, Λεχ, Ούλιχ, Ζελένκα, Νέτσας

ΟΦΗ: Μπεκιάι, Σταυρακάκης, Πίτσος (81' Κατσαβός), Κολιτσιδάκης, Νιόπλιας, Κώτσιος (87' Χαραλαμπάκης), Παυλόπουλος, Διγκόζης, Ηπειρώτης (68' Σολίς), Μάουρο, Μουνιόζ

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Κλήσεις χωρίς εκπλήξεις

Χωρίς εκπλήξεις ήταν οι επιλογές του Βασίλη Δανιήλ για το φιλικό με τη Σλοβακία την Τετάρτη στη Ρόδο. Επιστρέφουν στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι Ελευθερόπουλος, Τσάρτας, Μαχλάς, Κωνσταντινίδης, αλλά δε θα μεταβούν στο «σμαραγδένιο νησί» ο τραυματίας Νινιάδης και οι Νικοπολίδης, Ναλιτζής, Κυπαρίσσης. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας επέλεξε ακόμα τους Αμανατίδης, Πατσατζόγλου, Γεωργάτο, Χούτο, Αντζα, Μαυρογενίδη, Γκούμα, Λυμπερόπουλο, Μπασινά, Καραγκούνη, Ζαγοράκη, Λάκη, Γεωργιάδη, Βενετίδη, Κατεργιαννάκη, Ουζουνίδη.

Από την πλευρά του, ο εκλέκτορας των Ελπίδων, Α. Μιχαλόπουλος, για το φιλικό με την αντίστοιχη της Σλοβακίας, επίσης στη Ρόδο την ίδια ημερομηνία, επέλεξε τους Κοτσόλη, Αναστασόπουλο, Νάστο, Κυριαζή, Σεϊταρίδη, Λουμπούτη, Θεοδωρίδη, Αγρίτη, Πέτρου, Μανουσάκη, Μπερνεάνου, Σφακιανάκη, Διαμαντή, Πίτσο, Ιορδανίδη, Πρίττα, Βάλλα, Καζαντζή.

  • Τα... ρολά επ' αόριστο κατέβασε η συντονιστική επιτροπή για τα γυναικεία σωματεία ποδοσφαίρου. Υπό την πίεση ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκαν ομόφωνα ν' απέχουν από τα παιχνίδια πρωταθλήματος, κυπέλλου αλλά και της Εθνικής, μ' εξαίρεση την προγραμματισμένη συνάντηση με τη Γαλλία (18/11). Οπως μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά «εάν δεν ικανοποιηθούν θ' απέχουν μέχρι την πλήρη ικανοποίηση ή τη διάλυση του χώρου, κάτι που εμάς θα μας πικράνει αλλά είναι αναγκαίο κακό».
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Τζιοβάνι κατά... μόνας

Το αμίλητο νερό... είχαν πιει χτες ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Ματζουράκης και ο Βραζιλιάνος άσος Τζιοβάνι, στην καθορισμένη προπόνηση της ομάδας. Μάλιστα, ο 52χρονος τεχνικός ανάγκασε τον Βραζιλιάνο να προπονηθεί μόνος του και όχι με τους υπόλοιπους συμπαίχτες του. Με την κίνησή του αυτή ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός θέλησε να δείξει στους παίχτες του, αλλά και σ' όλη την ομάδα ότι αυτός είναι πρώτα απ' όλους ο... αρχηγός. Στον αγώνα της Λύων μεταξύ της τοπικής γαλλικής ομάδας και του Ολυμπιακού ο Τζιοβάνι έγινε αλλαγή, κάτι που δεν μπόρεσε να «χωνέψει» ο παίχτης, με αποτέλεσμα να βωμολοχήσει εναντίον του προπονητή του. Ο Ελληνας εκλέκτορας μετά από το συγκεκριμένο γεγονός, έδειξε να μην μπορεί να συνεργαστεί ιδανικά με τον Βραζιλιάνο, κάτι εξάλλου που παραδέχτηκε και με δηλώσεις του, αφήνοντας παράλληλα να αιωρείται η αίσθηση ότι ένας από τους δύο δε χωράει στην ομάδα: «Οσο εγώ θα είμαι προπονητής του Ολυμπιακού δε θα επιτρέψω τέτοιου είδους συμπεριφορά».

ΣΙΕΝΑ - ΠΑΟ 65-97
Του έκαναν το... χατίρι

Τελικά αυτή τη φορά οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς του έκαναν το χατίρι... Εδειξαν το καλό τους πρόσωπο (όπως περίμενε ο Σέρβος τεχνικός) και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στη Σουπρολίγκα της ΦΙΜΠΑ επικρατώντας της Σιένα με 97-65. Παράλληλα έσπασε και μια δυσμενής παράδοση γι' αυτόν σε αγώνες επί ιταλικού εδάφους. Αν και η δυναμικότητα των Ιταλών δεν ήταν και ιδιαίτερα μεγάλη (υπέστησαν την τέταρτη ήττα τους) εντούτοις ομολογουμένως ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τη μέχρι τώρα εικόνα του. Οι «πράσινοι» επέβαλαν από την αρχή το ρυθμό τους παίρνοντας μια σταθερή διαφορά 10 πόντων. Λίγο πριν το ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανακάμψουν μειώνοντας στους τέσσερις (40-36), χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πάρουν... κεφάλι στο σκορ. Η επανάληψη ανήκει εξ ολοκλήρου στην ελληνική ομάδα, με κορυφαίους τους Ρέμπρατσα (15π), Μποντίρογκα (15π), ενώ από τη Σιένα ξεχώρισε ο Γκόρνετς (17π).

Λιγότερη αστυνόμευση

Την απόφασή του να μη χρησιμοποιούνται εφ' εξής στα γήπεδα μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, γνωστοποίησε στην ΕΠΑΕ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Με το υπ' αριθμό 11787 έγγραφό του που στάλθηκε την Τρίτη στη λίγκα, της υπενθυμίζει το αίτημα της πολιτείας να μη δίνονται εισιτήρια στους φιλοξενούμενους και την άρνηση της ΕΠΑΕ «προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα».

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι «η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η πολιτεία δεν είναι πλέον διατεθειμένη ν' απασχολεί τον τεράστιο αυτό αριθμό αστυνομικών και μέσων, δύναμη η οποία θα έπρεπε να διατίθεται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης, προς πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας».

Και καταλήγει το έγγραφο του κυρίου Χρυσοχοΐδη: «Για το λόγο αυτό, σας καλούμε ν' αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και ν' αναθεωρήσετε τη στάση σας στο θέμα αυτό, γιατί το υπουργείο δεν πρόκειται στο μέλλον να διαθέτει τέτοιου μεγέθους αστυνομικές δυνάμεις στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, για την πρόληψη επεισοδίων και την προστασία των φιλάθλων, την οποία θα πρέπει ν' αναλάβετε, αφού εσείς είστε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και τα μέλη σας καρπούνται τα οφέλη από τη διεξαγωγή των αγώνων».

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ 2-3
Στο τέλος ήταν ... Ηρακλής

Μπορεί να μην πήρε την πρόκριση (1-3 στο πρώτο παιχνίδι) ο Ηρακλής, αλλά πέτυχε έναν... άθλο. Η Καϊζερσλάουτερν φάνηκε αδύναμη στο τέλος, καθώς η ελληνική ομάδα «χτύπησε» δύο φορές στο τέλος και επικράτησε στη Γερμανία με 3-2 χαρίζοντας στη χώρα μας τους πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Οι παίκτες του Αντρέας Μπρέμε μπήκαν δυνατά και αιφνιδίασαν τον «Γηραιό». Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κοχ στο 25΄ αλλά και το γκολ του Τζοργκαέφ στο 28΄ έδειχναν πως η σημερινή βραδιά θα ήταν μια από τις πιο άσχημες στην ιστορία του ελληνικού συλλόγου. Ομως, στην επανάληψη οι παίκτες του Γιάννη Κυράστα μπόρεσαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, πρώτα στο 54΄ με τον Κωνσταντίνου και ύστερα με εκτελεστή τον ίδιο, στο 89΄ ισοφάρισαν το παιχνίδι. Ομως το «ρόπαλο» το κρατούσε ο Εντερσον, που στις καθυστερήσεις του αγώνα έδωσε στον Ηρακλή τη νίκη, παγώνοντας το «Φριτς Βάλτερ».

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ: Κοχ Γ., Κομλιένοβιτς, Γιακίν (70΄ Μάρσαλ), Μπάσλερ (46΄ Ρατίνιο) (65΄ Ράιχ), Γραμμόζης, Τζοργκαέφ, Κλοσέ, Πέτερσον, Αντζιτς, Κοχ, Χριστόφ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ράινκε, Ταβλαρίδης, Στολτίδης, Κυριαζής (87΄ Δρούγας), Ξενίδης, Μιλόγεβιτς, Νιστρόι (78΄ Μπελσουέ), Χάτζι, Εντερσον, Σαπουντζής (82΄ Χάγκαν), Κωνσταντίνου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ