Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ - ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ 3-0
Καθάρισαν οι αλλαγές

Δυο γκολ πέτυχε ο Καμπς χτες στην Τούμπα

Sportidea

Δυο γκολ πέτυχε ο Καμπς χτες στην Τούμπα
Επιτυχιών συνέχεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και ο ΠΑΟΚ πήρε τη μεγάλη νίκη με 3-0 από την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος Ουντινέζε και παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι παίκτες του «δικεφάλου» έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, στην Ιταλία, όπου είχαν γνωρίσει την ήττα με 1-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στον επαναληπτικό το άγχος έκανε την εμφάνισή του στους γηπεδούχους, που ήθελαν νίκη με 2 γκολ διαφορά.

Οι Ιταλοί, μετά το αποτέλεσμα στο Φρίουλι, ήρθαν για το αποτέλεσμα που θα τους έδινε την πρόκριση. Ομως οι πολλές απουσίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο για την ομάδα του Ούντινε, καθώς δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Τοχούρογλου παρά μόνο στην παράταση.

Με την έναρξη, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν για να πετύχουν το γκολ που θα τους «έλυνε» τα πόδια και θα έφταναν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες τελείωναν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Τούρτσι και οι Ιταλοί έδειχναν να είναι ικανοποιημένοι με την ισοπαλία. Στο 32΄ ο Μπορμπόκης κέρδισε ένα φάουλ και με απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ομως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, καθώς ο διαιτητής είχε υποδείξει έμμεσο. Στο επόμενο λεπτό ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή για τους «ασπρόμαυρους», όταν ο Ναλιτζής έπιασε την κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Βενετίδη αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και πλησίασε με καλύτερες προϋποθέσεις την εστία της Ουντινέζε. Ομως, η πρώτη καλή φάση ήρθε από τους Ιταλούς. Ο Ντίαζ προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Τοχούρογλου αλλά ο Ελληνας τερματοφύλακας «είπε» όχι. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και στο 57΄ ο Οκκάς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κτύπησε στο δοκάρι. Στο 63΄ ο Πατρίσιο Καμπς παίρνει τη θέση του Μπράτιτς, που για άλλη μια φορά δεν απέδωσε αυτά που περίμενε ο Μπάγεβιτς. Ετσι λοιπόν ο Αργεντίνος αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή μια και άνοιξε το σκορ στο 74΄ όταν έστειλε την μπάλα με κοντινή κεφαλιά στα δίχτυα οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στην έξτρα διάρκεια, ο Καμπς ήταν αυτός που «πήρε το παιχνίδι στα πόδια του». Ηταν στο 103΄ όταν ξανά με κεφαλιά έγραψε το 2-0 που έδινε και την πρόκριση στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ομως τα πόδια των Ελλήνων ποδοσφαιριστών είχαν λυθεί και η έτερη «χρυσή» αλλαγή του Μπάγεβιτς, ο Νίκος Φρούσσος, ήταν που διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 108΄. Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στη Ζυρίχη, όπου σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η κλήρωση για την επόμενη φάση του θεσμού.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Μπράτιτς (63΄ Καμπς), Κωνσταντινίδης, Οκκάς (74΄ Φρούσσος), Ουντέζε, Ναλιτζής (119΄ Καφφές), Τετράτζε, Κουλακιώτης, Χασιώτης.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Τούρτσι, Μπερτότο, Σοτίλ, Σόζα, Φιόρε (78΄ Ελγκέρα), Πίντσι, Τζιανικέντα (72΄ Μαρτζιότα), Γιόργκενσεν, Ζαμπόνι, Αλμπέρτο, Ντίαζ (105΄ Εσπόζιτο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ