ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
Σελ. /64
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ «ΤΡΟΜΟΝΟΜΟ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Απάντηση στο οργανωμένο έγκλημα της κυβέρνησης και της ολιγαρχίας κατά των λαϊκών ελευθεριών, αλλά και υπόσχεση αγώνα, έδωσαν χτες το βράδυ χιλιάδες Αθηναίοι, που διαδήλωσαν ενάντια στον αμερικανόπνευστο «τρομονόμο». Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα κατά του νέου «τρομονόμου», έδωσαν το «στίγμα» όλων όσων δε θέλουν, ούτε πρόκειται να «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις».

Ηταν μια συγκέντρωση «αναμμένη», μια συγκέντρωση, όπου όλα ήταν συνειδητά. Αποτέλεσε μια μαζική και μαχητική απάντηση στον «τρομονόμο». Οι συγκεντρωμένοι, παρακολουθούμενοι «διακριτικά» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ...αδιάκριτα από τα ηλεκτρονικά «μάτια» της Αστυνομίας, έδειξαν ότι στη χώρα μας τέτοιες θεσμικές ρυθμίσεις, που ανατρέπουν λαϊκές κατακτήσεις, δεν περνούν χωρίς μάχη. Μια μάχη, που θα συνεχιστεί και μετά από την ψήφιση του «τρομονόμου» στη Βουλή, από την τρομοκρατική σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Γιατί το λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να γυρίσει πίσω στους εμπνευστές της «νέας τάξης πραγμάτων» τον «τρομονόμο». Αντίσταση και πάλη αποτελούν το όπλο του, απέναντι στο όπλο της άρχουσας τάξης.

Προσπαθούν να θωρακίσουν το σύστημα της πλουτοκρατίας

Οι ομιλητές της χτεσινής συγκέντρωσης αποκάλυψαν τους «κρυφούς» στόχους του «τρομονομοσχεδίου»

«Ο "τρομονόμος" αποτελεί την κατάργηση της ελευθερίας των πολλών, στο όνομα της ασφάλειας των λίγων». Με αυτά τα λόγια ο δικηγόρος Κ. Διάκος άνοιξε τη χτεσινή συγκέντρωση κατά του «τρομονόμου», που διοργάνωσε στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Προσωπικοτήτων κατά του νέου «τρομονόμου».

«Η επιλογή της κυβέρνησης σχετίζεται με την παγκόσμια στρατηγική του κεφαλαίου για την εξασφάλιση των συμφερόντων του», πρόσθεσε ο ομιλητής. «Είναι ο πρώτος "τρομονόμος" του ΠΑΣΟΚ. Με τις διατάξεις του καταργεί το νομικό τεκμήριο της αθωότητας. Η αντικατάσταση του άρθρου 187 με το άρθρο για την εγκληματική οργάνωση, επεκτείνει την ασάφεια του ορισμού της». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως στόχος δεν είναι η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αφού οι εμπνευστές του «τρομονόμου» δείχνουν να αγνοούν ότι η διαφορά του κοινού από το οργανωμένο έγκλημα έγκειται στη διαπλοκή που έχει το τελευταίο με στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τη διαφθορά της εξουσίας. Αναφέρθηκε δε στην... αφλογιστία του «τρομονόμου» της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη απέναντι στην τρομοκρατική δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα.

Στη συνέχεια η Α. Ζορμπαλά, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, υπογράμμισε: «Μας είπαν πως με τη "νέα τάξη πραγμάτων" έπεσαν τα τείχη. Για το κεφάλαιο σίγουρα ναι. Εκατοντάδες, όμως, τείχη υψώνονται απέναντι στους λαούς και στους εργαζόμενους, ενάντια στις ελευθερίες και στα δικαιώματά μας. Ενα νέο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο επιβάλλεται άρρηκτα συνδεμένο με τον αυταρχισμό, την κρατική καταστολή, την περιστολή των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων». Επίσης ανέφερε ότι με τον «τρομονόμο» θα θεωρούμαστε όλοι ύποπτοι. «Μας υποβιβάζει στο επίπεδο του αντικειμένου ερευνών-επεξεργασιών-παρακολουθήσεων, που καθιερώνει την αρχή της γενικής συλλογικής ευθύνης. Στην αυγή της χιλιετίας, δυστυχώς, ο μάρτυρας με την κουκούλα και το τεντωμένο δάχτυλο είναι μπροστά μας, ενώ οι χάι-τεκ πράκτορες διείσδυσης θα αλωνίζουν επίσημα τις διαδηλώσεις και τις πλατείες, παίζοντας δολοφονικά παιχνίδια σε βάρος μας».

Ο καθηγητής Γ. Α. Μαγκάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να κινητοποιηθούμε για να προστατέψουμε τις κατακτήσεις του λαού μας. Οι δυνάμεις της υποτέλειας ετοίμασαν νόμο που αποτελεί ύπουλη επίθεση κατά της δημοκρατίας. Με την εξέταση του Ντι Εν Εϊ αμφισβητείται το δικαίωμά μας στη σωματική μας υπόσταση. Καθιερώνεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα του βιογενετικού μας κώδικα». Είπε, δε, ότι ο «τρομονόμος» αποτελεί αλυσοπολιτεία των πολιτών, ενώ ανέφερε ότι ο καλύτερος στίβος αγώνα για να μη γίνουν πράξη οι ρυθμίσεις του είναι οι αγώνες.

Ο συνδικαλιστής Χ. Σκεπετάρης τόνισε ότι με τον «τρομονόμο» δίνεται η δυνατότητα στις αρχές να κατασκευάζουν εύκολα ενόχους. Δίνει τη δυνατότητα απαλλαγής από την ποινή ή μείωσης της ποινής στους εγκληματίες που συνεργάζονται με τις αρχές. Ετσι, όμως, επεκτείνεται ο χαφιεδισμός, οι κάθε είδους ύποπτες συναλλαγές, όπου θα κυριαρχεί η σκοπιμότητα, η αδιαφάνεια και η διαπλοκή καθώς και η δυνατότητα των αρχών να στήνουν κατηγορίες και σκευωρίες σε βάρος αθώων ανθρώπων.

Στο σημείο αυτό διαδηλωτής κάλυψε την κάμερα της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημίου. Η τελευταία ήταν στραμμένη συνέχεια πάνω στη διαδήλωση, παρακολουθώντας όσους συμμετείχαν σε αυτήν.

Τέλος ο Αντ. Σκυλλάκος είπε ότι με τον «τρομονόμο» προσπαθούν να θωρακίσουν το σύστημα της πλουτοκρατίας. «Αυτό που συζητείται στη Βουλή αποτελεί ένα καλά οργανωμένο έγκλημα σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, έγκλημα σε βάρος της δημοκρατίας», πρόσθεσε. Τόνισε ότι δεν πρέπει να περάσει στη συνείδηση του λαού, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «το οργανωμένο έγκλημα για να "περπατήσει" χρειάζεται πλάτες στον κρατικό μηχανισμό. Με την ισχύουσα νομοθεσία θα μπορούσαν να χτυπήσουν τους "νονούς της νύχτας". Δεν είναι δυνατόν να μην αποκαλύπτεται τίποτα για την 27χρονη δράση της "17 Ν", αν δεν υπάρχουν στηρίγματα σε κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς». Κατέληξε δηλώνοντας ότι τον «τρομονόμο» ο λαός θα τον καταργήσει στην πράξη.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ψήφισμα όπου οι παρευρισκόμενοι απαιτούν έστω και την ύστατη στιγμή να αποσυρθεί το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο και - σε κάθε περίπτωση - δηλώνουν την απόφασή τους να αγωνιστούν ώστε να μην εφαρμοστεί ο αμερικανόπνευστος νόμος.

Στη συγκέντρωση ήταν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ, Αλ. Παπαρήγα, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με τους Π. Γαλετσέλλη, Π. Μαντά και Σ. Κουτσουβέλη, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, της ΟΓΕ, του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΟΒΣΑ, του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της ΑΚΟΑ, του Δικτύου της Πράσινης Πολιτικής, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με τους Σ. Λάμπρου και Μ. Δανδουλάκη, της Πρωτοβουλία Γένοβα 2001, της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, ο αντιδήμαρχος Βύρωνα Δ. Δάρας, ο νομαρχιακός σύμβουλος Χ. Παπαμάργαρης, αντιπροσωπεία από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, οι δημοτικές σύμβουλοι Ζ. Βαλάση, Α. Φιλίνη και άλλοι.

«Με πάλη λαϊκή ο "τρομονόμος" θ' ανατραπεί»

Συγκλονιστική η πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέχρι τη Βουλή

Μια πορεία πολύ μεγαλύτερη, ακόμα κι από αυτή που έγινε πρόσφατα - πάλι για τον «τρομονόμο», στην πλατεία Κάνιγγος - ήταν η χτεσινή. Χιλιάδες κόσμου, άνθρωποι όλων των ηλικιών, άνθρωποι από όλους τους χώρους, από τα εργοστάσια, αλλά και από τα πανεπιστήμια, πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, απαιτώντας το ένα και μοναδικό: Να μην περάσει ο «τρομονόμος».

Στην κεφαλή της πορείας τα μαχητικά νιάτα των ΤΕΙ Αθήνας, τα παιδιά που όλο αυτό το διάστημα δίνουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην «ανωτατοποίηση» των σχολών τους. Στο πανό τους το σύνθημα «Με πάλη λαϊκή, ο "τρομονόμος" θα ανατραπεί». Τα συνθήματά τους οργισμένα, εξίσου δυναμικά και ανάλογα της παρουσίας τους. «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» και «Δεν είναι τρομοκράτης ο λαός, είναι η νέα τάξη και ο ιμπεριαλισμός».

Ακριβώς πίσω τους, ένα ακόμα δυναμικό μπλοκ, αυτό του Συνδικάτου Οικοδόμων. Ξεκάθαρες οι διαθέσεις τους, έτσι ακριβώς όπως και το σύνθημα στο πανό τους: «Οι "τρομονόμοι" δεν περνούν, με λαϊκούς αγώνες θα ανατραπούν». Ανάμεσά τους και μετανάστες εργάτες, άνθρωποι που τους αγγίζουν πολύ περισσότερο οι επιπτώσεις του συγκεκριμένου «τρομονόμου». Ολοι μαζί, μια φωνή, μια γροθιά ενάντια στο νέο τερατούργημα της κυβέρνησης. «Οσους "τρομονόμους" και να φτιάξετε, του λαού την πάλη δε θα σπάσετε» και ««Κυβέρνηση Σημίτη, υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν σε αυτούς.

Ακολουθούσε το μπλόκο της ΠΕΜΕΝ και της ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ' τα συνδικάτα» και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει». Στο ίδιο πνεύμα και το πανό του ΠΑΜΕ: «Κάτω τα χέρια απ' τις συνδικαλιστικές ελευθερίες», ενώ το σύνθημα των εργαζομένων ήταν ένα και μοναδικό: «Ο εκσυγχρονισμός είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Εκεί και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, εκεί και οι εργαζόμενοι στην Ενέργεια. Ανθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν φίμωτρα στα στόματά τους, αλυσίδες στα πόδια τους, επιπτώσεις για την άσκηση των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών. «Κάτω τα χέρια απ' τις ελευθερίες, τις διαδηλώσεις και τις πορείες», ήταν το δικό τους σύνθημα.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείψουν οι πάντα παρούσες στους αγώνες γυναίκες της ΟΓΕ, οι μανάδες που θέλουν να παραδώσουν στα παιδιά τους έναν καλύτερο κόσμο, οι γυναίκες που απαιτούν και διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν. «ΝΑΤΟ, ΣΙΑ, Τρομοκρατία», ήταν το σύνθημα που κρέμασαν με πλακάτ στα στήθη τους. Μαζί τους και οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες, με τις φωτογραφίες των νεκρών αγωνιστών τους, που απαίτησαν να καταργηθούν τα «λευκά κελιά» στην πατρίδα τους, να καταργηθούν όλα τα κελιά σε όλον τον κόσμο...

Η πορεία από την οδό Πανεπιστημίου, πέρασε στην Πεσματζόγλου και μόνο όταν μπήκε στη Σταδίου φάνηκαν οι χιλιάδες του λαού. Ενας λαός που με τη χτεσινή του παρουσία απέδειξε πως η κυβέρνηση έχει πλέον να αντιμετωπίσει έναν πολύ σοβαρό και αξιόλογο αντίπαλο. Φτάνοντας στη Βουλή τα συνθήματα δυνάμωσαν, όπως... δυνάμωσε και η παρουσία της αστυνομίας. Αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης παρέδωσε το ψήφισμα του χτεσινού συλλαλητηρίου στη Βουλή, ενώ ο κόσμος αποχωρώντας έδινε υπόσχεση πως το επόμενο ραντεβού θα 'ναι ακόμα πιο δυναμικό, ακόμα πιο μαχητικό. Γιατί αυτός ο «τρομονόμος» - είναι ξεκάθαρο πλέον στις συνειδήσεις του κόσμου - δεν πρέπει να περάσει, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει...

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αντίσταση στο αμερικανόπνευστο νομοσχέδιο
  • Αγωνιστικές συγκεντρώσεις χτες σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα
  • Σήμερα στο Βόλο

Φωνή καταδίκης του αμερικανόπνευστου «τρομονόμου» αντήχησε χτες στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα, όπου έγιναν αγωνιστικές συγκεντρώσεις στις πλατείες των πρωτευουσών των τριών νομών της περιοχής, ενώ σήμερα τη σκυτάλη παίρνει ο Βόλος.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ταχυδρομείου. Πολλοί Λαρισαίοι και Λαρισαίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στον «τρομονόμο». Και προειδοποίησαν την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές των αντιδημοκρατικών επιλογών της ότι θ' αγωνιστούν για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους, που με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Αγις Παπαστεργίου, μέλος της γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Σκόκας, εκπρόσωπος της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Λάρισας, η οποία κατέληξε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Επίσης χτες το πρωί εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ και πολλών εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σε ψήφισμα που εξέδωσαν μαζικοί φορείς της Λάρισας, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε η «Δημοκρατική Συσπείρωση», επισημαίνουν την αναγκαιότητα έντασης του αγώνα κατά του «τρομονόμου», καθώς όπως τονίζουν «απειλεί άμεσα θεμελιώδεις κατακτήσεις του λαού».

Στα Τρίκαλα, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου», διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Τρικάλων. Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Δημήτρης Αρμάγος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, ο οποίος επισήμανε ότι μονόδρομος για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι η αντίσταση και η πάλη. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στην Καρδίτσα, η συγκέντρωση κατά του «τρομονόμου», που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, έγινε στην πλατεία Δικαστηρίων. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση - συζήτηση για τον «τρομονόμο», την οποία διοργανώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8.30 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (Ηρώο). Σε ανακοίνωση - κάλεσμά της προς το λαό της Μαγνησίας, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζητάει την απόσυρση του τρομονομοθετήματος γιατί απειλεί άμεσα θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις και καλεί όλους να υπογράψουν τη διακήρυξη για τις Λαϊκές Ελευθερίες.

Από το πρωί στον αγώνα

«Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται», λέει η λαϊκή παροιμία. Και η χτεσινή μέρα, αγώνα κατά του «τρομονόμου», ήταν καλή. Αρχισε νωρίς το πρωί με την ανάρτηση πανό της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, στο κτίριο του Πανεπιστημίου.

Οπως μας είπε ο Γιάννης Νάκης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φορέων και Προσωπικοτήτων κατά του νέου «τρομονόμου», η κίνηση αυτή ήταν συμβολική. «Αποσκοπεί στην προσπάθεια ενημέρωσης του ελληνικού λαού, αφού τα κανάλια αποσιωπούν "με γραμμή" τις αντιδράσεις κατά του "τρομονόμου". Ο τελευταίος αποσκοπεί στο χτύπημα των λαϊκών κινητοποιήσεων. Ο λαός θα παλέψει να μην εφαρμοστεί στην πράξη».

Η μέρα έκλεισε με τη διαδήλωση κατά του «τρομονόμου», όπου ο λαός της Αθήνας έδωσε τη μαχητική του απάντηση στα τρομοκρατικά σχέδια της κυβέρνησης. Ο αγώνας είναι βέβαιο πως θα συνεχιστεί...

Καταδικάζουν οι Αντιστασιακοί Δημοσιογράφοι

Ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων - Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944», σε ανακοίνωσή του, δηλώνει πως καταδικάζει έντονα την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει και να προωθήσει το σχέδιο νόμου, που και η ίδια χαρακτηρίζει ως «τρομονόμο».

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει την αντίθεσή του, τη διαμαρτυρία και την ανησυχία του για το σχέδιο αυτό, που συνάντησε ήδη, όχι μόνο την αντίθεση έγκριτων νομικών, συνταγματολόγων και εκπροσώπων του επιστημονικού και πνευματικού χώρου, αλλά και μεγάλου αριθμού συλλογικών φορέων και οργανώσεων.

Ο «τρομονόμος», με δημοσιοποιημένα και εμφανή στοιχεία έξωθεν πιέσεων και υπαγορεύσεων, θα αποτελεί, αν ψηφιστεί, ιστορικό στίγμα και όνειδος για τη δημοκρατία και απειλή για τους θεσμούς και τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα, εναντίον των οποίων ουσιαστικά στρέφεται ως παρακολούθημα της «νέας τάξης», της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου και της ΝΑΤΟικής βαρβαρότητας. Αλλωστε, η υφιστάμενη νομοθεσία θα αποτελούσε ισχυρή θωράκιση απέναντι στην τρομοκρατική δράση των λίγων εκείνων, που κινούνται καλυπτόμενοι από «αόρατες δυνάμεις» και παραμένουν ισχυρές ως παραπροϊόντα ξένων επιδιώξεων, μηχανισμών και συνωμοτικών μυστικών υπηρεσιών.

Η παλαιότερη και νεότερη εμπειρία πιστοποιούν ότι ιδιώνυμα, έκτακτα ψηφίσματα, ειδικά δικαστήρια και κατασταλτικοί μηχανισμοί της δημόσιας δύναμης είχαν σαφείς πολιτικούς στόχους κατά των προοδευτικών δυνάμεων, των κοινωνικών κατακτήσεων και βέβαια κατά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και των δημοσιογράφων, που, στα πλαίσιά της, υπερασπίστηκαν θεσμούς και αξίες.

Στη σημερινή πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας, του στραγγαλισμού των κοινωνικών κατακτήσεων, των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στο όνομα κυριαρχίας του κεφαλαίου, αλλά και μπροστά στην αυξανόμενη ένταση των λαϊκών κινητοποιήσεων αντίστασης, ο «τρομονόμος», πέρα από τη διάτρητη νομικά και ουσιαστικά επιχειρηματολογία των εισηγητών του, μπορεί σε κάθε πολιτική συγκυρία να αποτελέσει το σκοπούμενο νομικό πλαίσιο αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μεθοδεύσεων.

Ο Σύνδεσμος των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, πέραν από τις κλιμακούμενες συλλογικές αντιδράσεις απέναντι στον «τρομονόμο», καλεί και τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να σταθμίσουν τις προσωπικές τους ευθύνες μπροστά στην Ιστορία.

Καλεί επίσης τους συναδέλφους δημοσιογράφους να ανταποκριθούν στο ύψιστο χρέος που έχουν να ενημερώσουν το λαό πάνω στο ουσιαστικό περιεχόμενο του «τρομονόμου» και να αγωνιστούν μαζί του, ώστε να αποτραπεί η επιψήφισή του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ