Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν οι Αντιστασιακοί Δημοσιογράφοι

Ο «Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων - Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944», σε ανακοίνωσή του, δηλώνει πως καταδικάζει έντονα την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει και να προωθήσει το σχέδιο νόμου, που και η ίδια χαρακτηρίζει ως «τρομονόμο».

Ο Σύνδεσμος υπογραμμίζει την αντίθεσή του, τη διαμαρτυρία και την ανησυχία του για το σχέδιο αυτό, που συνάντησε ήδη, όχι μόνο την αντίθεση έγκριτων νομικών, συνταγματολόγων και εκπροσώπων του επιστημονικού και πνευματικού χώρου, αλλά και μεγάλου αριθμού συλλογικών φορέων και οργανώσεων.

Ο «τρομονόμος», με δημοσιοποιημένα και εμφανή στοιχεία έξωθεν πιέσεων και υπαγορεύσεων, θα αποτελεί, αν ψηφιστεί, ιστορικό στίγμα και όνειδος για τη δημοκρατία και απειλή για τους θεσμούς και τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα, εναντίον των οποίων ουσιαστικά στρέφεται ως παρακολούθημα της «νέας τάξης», της παγκοσμιοποίησης του κεφαλαίου και της ΝΑΤΟικής βαρβαρότητας. Αλλωστε, η υφιστάμενη νομοθεσία θα αποτελούσε ισχυρή θωράκιση απέναντι στην τρομοκρατική δράση των λίγων εκείνων, που κινούνται καλυπτόμενοι από «αόρατες δυνάμεις» και παραμένουν ισχυρές ως παραπροϊόντα ξένων επιδιώξεων, μηχανισμών και συνωμοτικών μυστικών υπηρεσιών.

Η παλαιότερη και νεότερη εμπειρία πιστοποιούν ότι ιδιώνυμα, έκτακτα ψηφίσματα, ειδικά δικαστήρια και κατασταλτικοί μηχανισμοί της δημόσιας δύναμης είχαν σαφείς πολιτικούς στόχους κατά των προοδευτικών δυνάμεων, των κοινωνικών κατακτήσεων και βέβαια κατά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και των δημοσιογράφων, που, στα πλαίσιά της, υπερασπίστηκαν θεσμούς και αξίες.

Στη σημερινή πραγματικότητα της φτώχειας, της ανεργίας, του στραγγαλισμού των κοινωνικών κατακτήσεων, των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών στο όνομα κυριαρχίας του κεφαλαίου, αλλά και μπροστά στην αυξανόμενη ένταση των λαϊκών κινητοποιήσεων αντίστασης, ο «τρομονόμος», πέρα από τη διάτρητη νομικά και ουσιαστικά επιχειρηματολογία των εισηγητών του, μπορεί σε κάθε πολιτική συγκυρία να αποτελέσει το σκοπούμενο νομικό πλαίσιο αντιδημοκρατικών και αντιλαϊκών μεθοδεύσεων.

Ο Σύνδεσμος των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, πέραν από τις κλιμακούμενες συλλογικές αντιδράσεις απέναντι στον «τρομονόμο», καλεί και τους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου να σταθμίσουν τις προσωπικές τους ευθύνες μπροστά στην Ιστορία.

Καλεί επίσης τους συναδέλφους δημοσιογράφους να ανταποκριθούν στο ύψιστο χρέος που έχουν να ενημερώσουν το λαό πάνω στο ουσιαστικό περιεχόμενο του «τρομονόμου» και να αγωνιστούν μαζί του, ώστε να αποτραπεί η επιψήφισή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ