Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΚΩ
Απειλή από τη μετεγκατάσταση του πεδίου βολής

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Το αίτημα των κατοίκων του Κεφάλου της Κω, που ζητούν να μη γίνει μετεγκατάσταση του πεδίου βολής από τη θέση Πλάκα που βρίσκεται σήμερα στη θέση Κροτήρι, μεταφέρουν με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, ΠΕΧΩΔΕ και Αιγαίου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Π. Κοσιώνης.

«Προκειμένου να εξυπηρετηθούν, τονίζεται στην Ερώτηση, τα συμφέροντα του πολυεθνικού κεφαλαίου, που σχεδιάζει τη δημιουργία εγκαταστάσεων γκολφ στην περιοχή Πλάκα, όπου σήμερα λειτουργεί πεδίο βολής, η κυβέρνηση αποφάσισε τη μετεγκατάστασή του στη θέση Κροτήρι, δηλαδή μόλις ένα χιλιόμετρο από το Δημοτικό Διαμέρισμα Κέφαλος του Δήμου Ηρακλειδών στην Κω.

Οπως είναι φυσικό, η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής, που φοβούνται για την ασφάλεια τη δική τους και των παιδιών τους και ανησυχούν τόσο για την υγεία τους, όσο και για τις αρνητικές οικολογικές επιπτώσεις από την ενδεχόμενη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου. Επιπλέον, η απόφαση αυτή υποβαθμίζει συνολικά την περιοχή, πλήττει καίρια τον τουρισμό και γενικότερα την οικονομική ανάπτυξη του χωριού».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς «ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να ματαιωθεί άμεσα και οριστικά η μετεγκατάσταση του πεδίου βολής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ