Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΙΕΡΙΑ
Εξω οι ΝΑΤΟφονιάδες από το Λιτόχωρο

Μαχητική πορεία των κομμουνιστών στην πόλη, οι οποίοι απαίτησαν να φύγουν από τον τόπο τους οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ράμπο

Την αντίσταση του λαού συναντούν σε κάθε τους βήμα οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ράμπο που με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλωνίζουν στην ελληνική γη, προσβάλλοντας κάθε έννοια εθνικής αξιοπρέπειας και κυριαρχίας. Χτες οι κομμουνιστές της Πιερίας όρθωσαν για άλλη μια φορά το ανάστημά τους και απαίτησαν να φύγουν οι Αμερικάνοι φονιάδες από τον τόπο τους, που όπως αφήνεται να διαρρεύσει - χωρίς να αποκλείεται άλλο ενδεχόμενο - κατά εκατοντάδες έχουν στρατοπεδεύσει έξω από το Λιτόχωρο, στο πλαίσιο της προεκπαίδευσης για τη συμμετοχή τους στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος».

Η ελληνοαμερικανική άσκηση αμφίβιων επιχειρήσεων μεσαίας κλίμακας διεξάγεται από τις 5 ως τις 15 του Ιούνη στον Παγασητικό, στη Σκύρο και τον Αϊ - Στράτη. Συμμετέχουν περισσότεροι από 2.000 Αμερικανοί πεζοναύτες της 24ης ταχυκίνητης Ταξιαρχίας και ανάλογος αριθμός Ελλήνων.

Οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί έχουν στρατοπεδεύσει με οχήματα, πυροβόλα και όλα τα πολεμικά τους σύνεργα σε δύο σημεία, πάνω από την εθνική οδό, και όπως φαίνεται λειτουργούν ανεξάρτητα από τους Ελληνες στρατιώτες που επίσης συμμετέχουν στην άσκηση. Το μεγαλύτερο αμερικανικό στρατόπεδο στήθηκε στο χώρο πίσω από το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο - προφανώς για να σηματοδοτήσει τον πολιτισμό των όπλων που κουβαλούν μαζί τους - που βρίσκεται κοντά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής και το δεύτερο μέσα στο χώρο του πεδίου βολής Λιτοχώρου. Οι Ελληνες στρατιώτες βρίσκονται εγκαταστημένοι σε άλλο χώρο, μακριά από τους «συμμάχους».

Από χτες το πρωί οι Αμερικανοί πραγματοποιούν βολές και κανείς δεν είναι σε θέση να ενημερώσει για το υλικό που περιέχουν τα βλήματα, αν είναι «ασφαλές» ή όχι για την υγεία των κατοίκων. Και φυσικά οι φόβοι εντείνονται μετά τις αποκαλύψεις για την προσφιλή τακτική των επικυρίαρχων να χρησιμοποιούν βλήματα και βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυσαρέσκεια εκφράστηκε και από πλευράς των Ελλήνων στρατιωτικών, για το γεγονός ότι δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα, πέρα από το γνωστό και κατοχυρωμένο πλέον ρόλο της ορτινάτσας.

Οι κομμουνιστές λοιπόν, αργά το απόγευμα πραγματοποίησαν μαχητική πορεία μέσα στην πόλη του Λιτοχώρου, καλώντας το λαό να αντιδράσει και να εμποδίσει τη χρήση της Πιερικής γης από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες. Στη θύμηση όλων ήρθε η περίοδος των αμερικανικών αποβατικών επιχειρήσεων στο λιμάνι της Γρίτσας και η λυσσαλέα απάνθρωπη δράση των δυνάμεων καταστολής που είχαν αναλάβει να φυλάσσουν τους εισβολείς από τον αγωνιζόμενο λαό.

Νέοι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, πορεύτηκαν στη συνέχεια προς το μεγάλο στρατόπεδο των Αμερικανών και απαίτησαν: «Killers go home», «Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στους ιμπεριαλιστές αντισταθείτε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ