Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο πανδημοκρατικό συλλαλητήριο

Αύριο, Παρασκευή, στις 7.00 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου

Avaton

Σε λαϊκή αντίσταση, για να μην περάσει ο «τρομονόμος», καλεί η Δημοκρατική Συσπείρωση Θεσσαλονίκης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη και οργανώνει νέο δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία αύριο Παρασκευή στις 7μμ στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

«Καλούμε τον εργαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται, για να δοθεί για μια ακόμη φορά η δυνατότητα να διατρανώσει την απόλυτη αντίθεσή του στην ψήφιση του "τρομονόμου", ο οποίος πολύ σύντομα θα επιβεβαιώσει την εκτίμηση προοδευτικών κομμάτων, φορέων και προσωπικοτήτων ότι με την εφαρμογή του έχει να επισωρεύσει πολλά δεινά γενικά στο εργατικό κίνημα και στις πολιτικές ελευθερίες του λαού μας», αναφέρει σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Γιώργος Τεμεκενίδης, μέλος της Γραμματείας της Δημοκρατικής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Δεν είναι τυχαίο ότι η συντριπτική πλειοψηφία του νομικού κόσμου (πανεπιστημιακοί δάσκαλοι κλπ.) στράφηκε ευθύς εξαρχής ενάντια σ' αυτό το νόμο που φέρνει στη μνήμη το ιδιώνυμο του Βενιζέλου, το Μεταξικό νόμο 375/38 κλπ. Στο συλλαλητήριο εκτιμούμε ότι οι δημοκρατικοί πολίτες της Θεσσαλονίκης θα επαναβεβαιώσουν την απόφασή τους να αγωνιστούν - και μετά την ψήφιση του "τρομονόμου" - για την ακύρωσή του στην πράξη».

Στο αυριανό συλλαλητήριο συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές και καλούν σε συμμετοχή τους πολίτες, η Επιτροπή κατά του νέου «τρομονόμου» για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων και η Πρωτοβουλία ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

Οι διοργανωτές φορείς καλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη να συστρατευθεί στον αγώνα για τη μη ψήφιση και απόσυρση του «τρομονόμου», για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για το δυνάμωμα των λαϊκών αντιστάσεων απέναντι σε κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση που φαλκιδεύει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και υπονομεύει το κράτος δικαίου.

Καλούν την κυβέρνηση «να αποσύρει αμέσως το νομοσχέδιο για το "οργανωμένο έγκλημα" και να σεβαστεί, έστω και την ύστατη στιγμή, τα δημοκρατικά δικαιώματα που με τόσους αγώνες και θυσίες του λαού μας έχουν κατακτηθεί».

Στη Θράκη

Και στη Θράκη κλιμακώνονται οι λαϊκές αντιδράσεις και οργανώνεται η συγκροτημένη και συλλογική αντίσταση στο νέο «τρομονομοθέτημα».

Χτες στην Κομοτηνή η ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση, που οργάνωσε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Δημοκρατικής Συσπείρωσης, μετατράπηκε σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, συμμετείχαν φορείς και προσωπικότητες του νομού, αλλά και πολλοί απλοί πολίτες που δήλωσαν τη συστράτευσή τους στον αγώνα υπεράσπισης κεκτημένων δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στην εκδήλωση μίλησε ο Βασίλης Καρύδης, επίκουρος καθηγητής Εγκληματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στο μεταξύ συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει αύριο Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά του Τρομονόμου που συγκροτήθηκε μετά από σύσκεψη φορέων του Εβρου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Τρύφων Κωστόπουλος. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και να συμβάλλουν αποφασιστικά με τη στάση και τη δράση τους στην αποτροπή της ψήφισης του «τρομονόμου» από την Ελληνική Βουλή.

«Σε συνθήκες που στους χώρους δουλιάς η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία είναι καθεστώς, που όσοι αγωνίζονται σέρνονται στα δικαστήρια, που το Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο από την ίδια την κυβέρνηση, ο "τρομονόμος" φαίνεται να συμπληρώνει και να ολοκληρώνει μια πολιτική που αντιμετωπίζει το λαό ως εχθρό», σημειώνει στο κάλεσμά της προς τους πολίτες η Επιτροπή Πρωτοβουλίας και υποδεικνύει το καθήκον, για κάθε τίμιο πολίτη, κάθε δημοκράτη, που δεν είναι άλλο από το να υψώσει το ανάστημά του κόντρα στο σύγχρονο αμερικανόπνευστο «γύψο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ