Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γενικεύονται οι αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος

Πιο έντονες και πιο μαζικές γίνονται καθημερινά οι διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων ενάντια στο νέο τρομονόμο. Το συνδικαλιστικό κίνημα μετά τις πρώτες αντιδράσεις κατά του τρομονομοθετήματος για να μην κατατεθεί στη Βουλή, τώρα προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι θα το αχρηστεύσει με τον αγώνα του.

Χαρακτηριστικά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι εργαζόμενοι με την πάλη τους, θα αποτρέψουν τη νέα επίθεση». Παράλληλα, το ΔΣ της ΠΟΛ επισημαίνει ότι οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες τόσων φορέων και προσωπικοτήτων της κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας μας, δε στάθηκαν ικανές να πείσουν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση να μη φέρουν για ψήφιση αυτό το νομοθετικό τερατούργημα. «Τελικά, οι πιέσεις των εμπνευστών του τρομονόμου (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση κ.ά.), όπως επισημαίνει η ΠΟΛ, αποδείχτηκαν πιο ισχυρές από τα συμφέροντα του λαού μας».

Πάντως, ερωτηματικά δημιουργεί η στάση της ΓΣΕΕ, καθώς είναι η μοναδική οργάνωση που δεν έχει καταδικάσει τον τρομονόμο, ούτε καν έχει τοποθετηθεί πάνω σ' αυτό το καίριο ζήτημα. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι τον τρομονόμο έχουν καταδικάσει επιστημονικές - νομικές οργανώσεις, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας με επικεφαλής το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δικηγορικοί σύλλογοι, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κόσμος της τέχνης και του πολιτισμού, γυναικείες και νεολαιίστικες οργανώσεις, σωματεία των συνταξιούχων, η ΑΔΕΔΥ κλπ., ενώ η ΓΣΕΕ είναι η μοναδική οργάνωση που δεν έχει αρθρώσει λέξη κατά του τρομονόμου.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η οποία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «προκαλεί άσχημη εντύπωση στους εργαζόμενους η άρνηση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να τοποθετηθεί πάνω στο καίριο αυτό ζήτημα, που στοχεύει άμεσα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης. Οι εργαζόμενοι έχουν μνήμη και θα ανταμείψουν τον καθένα ανάλογα με τα έργα του».

Την έντονη διαμαρτυρία της για τον τρομονόμο εκφράζει και η διοίκηση του σωματείου των συνταξιούχων της πρώην ΕΑΣ, που σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τις προσπάθειες κατατρομοκράτησης του συνδικαλιστικού κινήματος και τις επιθέσεις των ΜΑΤ. «Στις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος, ο δημόσιος εξευτελισμός αθώων πολιτών, οι διώξεις ενάντια σε συνδικαλιστές - φοιτητές, αγρότες, αποτελούν την αρχή, για το τι θα ακολουθήσει με την προσπάθεια εφαρμογής του τρομονόμου».

Απαράδεκτο θεωρεί τον τρομονόμο και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο δίνεται χτύπημα στα δικαιώματα των εργαζομένων, αφού ακόμη και διεκδικήσεις μπορεί να θεωρηθούν ως τρομοκρατική πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ