Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η κυβέρνηση βλέπει τους συνδικαλιστές για τρομοκράτες

«Οσο περισσότερο δυναμώνει το εργατικό λαϊκό κίνημα άλλο τόσο θα μεγαλώνει και η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική και τα κατασταλτικά μέτρα της κυβέρνησης, η οποία υπηρετεί με συνέπεια τις εντολές του εφοπλιστικού κεφαλαίου», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Ιδιαίτερα σημειώνει ότι η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους για τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, «από ό,τι φαίνεται όμως η κυβέρνηση τρομοκράτες βλέπει τους συνδικαλιστές και το συνδικαλιστικό κίνημα, που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η τρομοκρατική δίωξη του Γ. Μανουσογιαννάκη αποτελεί μέρος του σχεδίου για την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Από την άλλη, ενισχύει την πραγματική τρομοκρατία, την κρατική τρομοκρατία, η οποία με διάφορα νομοσχέδια προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα».

Αναφέρει επίσης ότι «η επίθεση της κυβέρνησης κατά του συνδικαλιστικού λαϊκού κινήματος έχει σαν στόχο να χτυπήσει κάθε συνδικαλιστική δράση, να καταργήσει ακόμα και το δικαίωμα των συνδικάτων να υπερασπίζονται τους εργαζόμενους. Μ' αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να ξεμοναχιάσουν τους εργαζόμενους να είναι εύκολη λεία στις ορέξεις των αφεντικών».

Το ΕΚΛ, όπως αναφέρεται, δοκίμασε τις συνδικαλιστικές διώξεις μιας και η εξουσία φροντίζει γι' αυτό. Και καταλήγει: «Ομως εμείς δίνουμε καθημερινά τη δική μας απάντηση με την ενίσχυση των σωματείων, με την ενίσχυση του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα για την απόκρουση της επίθεσης που δεχόμαστε και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν και την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ