Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΧΙ ΣΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΛΦΟ»
«Φτύσιμο» στην υποκουλτούρα
  • Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε χτες η ΚΝΕ έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού «Αντέννα»
  • Την αστυνομία επιστράτευσε η διεύθυνση του καναλιού

«Σκουπίδια στα κανάλια και τις ειδήσεις, εμπρός λαέ, ώρα να τους "φτύσεις"». Ηταν ένα μήνυμα ξεκάθαρο, ένα μήνυμα που πρέπει να γίνει πράξη από τον καθένα μας. Ηταν το αίτημα που απηύθυναν χτες το μεσημέρι, δεκάδες μέλη της ΚΝΕ που προχώρησαν σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του «Αντέννα», στη λεωφόρο Κηφισίας. Αιτία της χτεσινής συγκέντρωσης είναι η σχεδιαζόμενη προβολή της αμερικανόπνευστης εκπομπής, «Μεγάλος Αδελφός», «Big Brother».

Με πλακάτ στα χέρια που καταδίκαζαν «τα κανάλια της ξεφτίλας και της υποκουλτούρας», δεκάδες μέλη της ΚΝΕ κατήγγειλαν «το ένα βήμα παραπέρα» στο αίσχος και τον εκχυδαϊσμό της τηλεόρασης. «Δεν έχει πάτο ο εκσυγχρονισμός, να ποιος είναι ο πολιτισμός», «πάρτε τα σκουπίδια σαν τον "αδελφό" σας, δε θα ανεχτούμε τον πολιτισμό σας», βροντοφώναξαν στους καναλάρχες της υποκουλτούρας, διατυπώνοντας την άρνησή τους να εθιστούν σε οποιαδήποτε μορφή παρακολούθησης και παραβίασης της ιδιωτικής ζωής.

Ομως, ακόμα και εκεί, έξω από τα γραφεία του συγκεκριμένου καναλιού, υπήρξαν δυνάμεις καταστολής που έσπρωξαν τους διαδηλωτές, απαγορεύοντας να πλησιάσουν στην είσοδο. «Πριν καν ψηφιστεί ο "τρομονόμος", ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται», κατήγγειλαν οι διαδηλωτές. Και δεν έπαψαν στιγμή να φωνάζουν συνθήματα, κάνοντας σαφές ένα πράγμα: «Ποτέ δε θα γυρίσετε "Μεγάλο Αδελφό", θα κλείσουμε το δρόμο στον εξευτελισμό». Και ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο χώρο της εισόδου του «Αντέννα», προκειμένου να λάβει τέλος τόσο η ασυδοσία των καναλαρχών, όσο και το «πολιτιστικό» τους όραμα, αυτό που περιλαμβάνει αίμα, φόνους, σεξ και σκάνδαλα.


Σε δηλώσεις του εξάλλου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε σχετικά με τη χτεσινή διαμαρτυρία:

«Είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που πλέον ο πολιτισμός της κλειδαρότρυπας και η κουλτούρα της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής πάει να γίνει κυρίαρχη στα τηλεοπτικά πράγματα.

Η συνέχεια των αντιδράσεων που θα υπάρχουν από την οργάνωσή μας και από φορείς της νεολαίας πρέπει να ευαισθητοποιήσουν ένα τηλεοπτικό κοινό γιατί νομίζω ότι σε τέτοια φαινόμενα εκχυδαϊσμού και ασυδοσίας των καναλαρχών πρέπει να υπάρχει και αντίδραση.

Εμείς πιστεύουμε ότι η προστασία της αντίληψης και της αισθητικής μας είναι και δική μας υπόθεση και όχι μόνο κάποιων θεσμών και ελεγκτικών μηχανισμών. Ο πολίτης και ο νέος άνθρωπος πρέπει να ενδιαφερθεί και να εκφράσει την αντίθεσή του χωρίς να πλήττει την ελεύθερη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης. Πόσο όμως ελεύθερη μπορεί να είναι μια τέτοια λειτουργία, η οποία υποβαθμίζει την προσωπικότητα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ