Πέμπτη 7 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσπαθούν να θωρακίσουν το σύστημα της πλουτοκρατίας

Οι ομιλητές της χτεσινής συγκέντρωσης αποκάλυψαν τους «κρυφούς» στόχους του «τρομονομοσχεδίου»

«Ο "τρομονόμος" αποτελεί την κατάργηση της ελευθερίας των πολλών, στο όνομα της ασφάλειας των λίγων». Με αυτά τα λόγια ο δικηγόρος Κ. Διάκος άνοιξε τη χτεσινή συγκέντρωση κατά του «τρομονόμου», που διοργάνωσε στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων και Προσωπικοτήτων κατά του νέου «τρομονόμου».

«Η επιλογή της κυβέρνησης σχετίζεται με την παγκόσμια στρατηγική του κεφαλαίου για την εξασφάλιση των συμφερόντων του», πρόσθεσε ο ομιλητής. «Είναι ο πρώτος "τρομονόμος" του ΠΑΣΟΚ. Με τις διατάξεις του καταργεί το νομικό τεκμήριο της αθωότητας. Η αντικατάσταση του άρθρου 187 με το άρθρο για την εγκληματική οργάνωση, επεκτείνει την ασάφεια του ορισμού της». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε πως στόχος δεν είναι η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, αφού οι εμπνευστές του «τρομονόμου» δείχνουν να αγνοούν ότι η διαφορά του κοινού από το οργανωμένο έγκλημα έγκειται στη διαπλοκή που έχει το τελευταίο με στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τη διαφθορά της εξουσίας. Αναφέρθηκε δε στην... αφλογιστία του «τρομονόμου» της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη απέναντι στην τρομοκρατική δολοφονία του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα.

Στη συνέχεια η Α. Ζορμπαλά, δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Αγώνα, υπογράμμισε: «Μας είπαν πως με τη "νέα τάξη πραγμάτων" έπεσαν τα τείχη. Για το κεφάλαιο σίγουρα ναι. Εκατοντάδες, όμως, τείχη υψώνονται απέναντι στους λαούς και στους εργαζόμενους, ενάντια στις ελευθερίες και στα δικαιώματά μας. Ενα νέο αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο επιβάλλεται άρρηκτα συνδεμένο με τον αυταρχισμό, την κρατική καταστολή, την περιστολή των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων». Επίσης ανέφερε ότι με τον «τρομονόμο» θα θεωρούμαστε όλοι ύποπτοι. «Μας υποβιβάζει στο επίπεδο του αντικειμένου ερευνών-επεξεργασιών-παρακολουθήσεων, που καθιερώνει την αρχή της γενικής συλλογικής ευθύνης. Στην αυγή της χιλιετίας, δυστυχώς, ο μάρτυρας με την κουκούλα και το τεντωμένο δάχτυλο είναι μπροστά μας, ενώ οι χάι-τεκ πράκτορες διείσδυσης θα αλωνίζουν επίσημα τις διαδηλώσεις και τις πλατείες, παίζοντας δολοφονικά παιχνίδια σε βάρος μας».


Ο καθηγητής Γ. Α. Μαγκάκης υπογράμμισε ότι «πρέπει να κινητοποιηθούμε για να προστατέψουμε τις κατακτήσεις του λαού μας. Οι δυνάμεις της υποτέλειας ετοίμασαν νόμο που αποτελεί ύπουλη επίθεση κατά της δημοκρατίας. Με την εξέταση του Ντι Εν Εϊ αμφισβητείται το δικαίωμά μας στη σωματική μας υπόσταση. Καθιερώνεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα του βιογενετικού μας κώδικα». Είπε, δε, ότι ο «τρομονόμος» αποτελεί αλυσοπολιτεία των πολιτών, ενώ ανέφερε ότι ο καλύτερος στίβος αγώνα για να μη γίνουν πράξη οι ρυθμίσεις του είναι οι αγώνες.

Ο συνδικαλιστής Χ. Σκεπετάρης τόνισε ότι με τον «τρομονόμο» δίνεται η δυνατότητα στις αρχές να κατασκευάζουν εύκολα ενόχους. Δίνει τη δυνατότητα απαλλαγής από την ποινή ή μείωσης της ποινής στους εγκληματίες που συνεργάζονται με τις αρχές. Ετσι, όμως, επεκτείνεται ο χαφιεδισμός, οι κάθε είδους ύποπτες συναλλαγές, όπου θα κυριαρχεί η σκοπιμότητα, η αδιαφάνεια και η διαπλοκή καθώς και η δυνατότητα των αρχών να στήνουν κατηγορίες και σκευωρίες σε βάρος αθώων ανθρώπων.

Στο σημείο αυτό διαδηλωτής κάλυψε την κάμερα της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημίου. Η τελευταία ήταν στραμμένη συνέχεια πάνω στη διαδήλωση, παρακολουθώντας όσους συμμετείχαν σε αυτήν.

Τέλος ο Αντ. Σκυλλάκος είπε ότι με τον «τρομονόμο» προσπαθούν να θωρακίσουν το σύστημα της πλουτοκρατίας. «Αυτό που συζητείται στη Βουλή αποτελεί ένα καλά οργανωμένο έγκλημα σε βάρος των ατομικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, έγκλημα σε βάρος της δημοκρατίας», πρόσθεσε. Τόνισε ότι δεν πρέπει να περάσει στη συνείδηση του λαού, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «το οργανωμένο έγκλημα για να "περπατήσει" χρειάζεται πλάτες στον κρατικό μηχανισμό. Με την ισχύουσα νομοθεσία θα μπορούσαν να χτυπήσουν τους "νονούς της νύχτας". Δεν είναι δυνατόν να μην αποκαλύπτεται τίποτα για την 27χρονη δράση της "17 Ν", αν δεν υπάρχουν στηρίγματα σε κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς». Κατέληξε δηλώνοντας ότι τον «τρομονόμο» ο λαός θα τον καταργήσει στην πράξη.

Στο τέλος της συγκέντρωσης εγκρίθηκε ψήφισμα όπου οι παρευρισκόμενοι απαιτούν έστω και την ύστατη στιγμή να αποσυρθεί το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο και - σε κάθε περίπτωση - δηλώνουν την απόφασή τους να αγωνιστούν ώστε να μην εφαρμοστεί ο αμερικανόπνευστος νόμος.

Στη συγκέντρωση ήταν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη ΓΓ, Αλ. Παπαρήγα, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ με τους Π. Γαλετσέλλη, Π. Μαντά και Σ. Κουτσουβέλη, αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, της ΟΓΕ, του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, της ΟΒΣΑ, του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της ΑΚΟΑ, του Δικτύου της Πράσινης Πολιτικής, της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» με τους Σ. Λάμπρου και Μ. Δανδουλάκη, της Πρωτοβουλία Γένοβα 2001, της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους, ο αντιδήμαρχος Βύρωνα Δ. Δάρας, ο νομαρχιακός σύμβουλος Χ. Παπαμάργαρης, αντιπροσωπεία από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, οι δημοτικές σύμβουλοι Ζ. Βαλάση, Α. Φιλίνη και άλλοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θα γεμίσουμε χωροφύλακες! (2002-04-26 00:00:00.0)
Πάρτε πίσω το τερατούργημα του «τρομονόμου» (2001-06-14 00:00:00.0)
Δράση τώρα να μην περάσει (2001-05-20 00:00:00.0)
Οι πιο μαύρες σελίδες της πολιτικής που ζούμε τα τελευταία χρόνια (2001-03-31 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όταν θα συζητείται στη Βουλή (2001-03-30 00:00:00.0)
«Τρομονόμος» καταστολής του λαϊκού κινήματος (2001-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ