Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΛΩΝΟΣ
«Τρομονόμος» καταστολής του λαϊκού κινήματος

Αντισταθείτε σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά. Η κυβέρνηση, σε αγαστή σύμπνοια με τη ΝΔ, ετοιμάζεται να καταργήσει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Αυτό ήταν το μήνυμα της χτεσινοβραδινής εκδήλωσης με θέμα τον «τρομονόμο», που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πέτρουλα στον Κολωνό, από το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «η Ακαδημία Πλάτωνος» και τη «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Η χτεσινή συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης των πολιτών για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης μέσα από τον λεγόμενο τρομονόμο και η αγωνιστική συσπείρωσή τους και σε τοπικό επίπεδο ενάντια στην καταπάτηση των κοινωνικών και πολιτικών ελευθεριών του λαού μας.

«Ο κρατικός αυταρχισμός αυξάνεται μέρα με την ημέρα, καταργώντας βασικά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα», τόνισε ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Γιώργος Γαβαθάς, ξεκινώντας την εκδήλωση, και συνέχισε: «Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που προωθεί αντιλαϊκά νομοσχέδια για τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση κτλ., ταυτόχρονα προωθεί τον "τρομονόμο", που σαν στόχο έχει την αντιμετώπιση της λαϊκής αντίδρασης απέναντι στην πολιτική της και όχι το έγκλημα όπως ισχυρίζεται».

Την ανάγκη της μαζικής κινητοποίησης των πολιτών για την υπεράσπιση των λαϊκών δημοκρατικών ελευθεριών επισήμανε στην ομιλία του ο Νίκος Τσούνης, παρεμβαίνοντας εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τη ΝΔ, υπογράμμισε, βάζοντας ως πρόσχημα την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, προσπαθεί να θολώσει τα νερά σχετικά με τις πραγματικές της επιδιώξεις». Αυτό που θέλει η κυβέρνηση, είπε ο Ν. Τσούνης, πρώτα και κύρια είναι να ελέγξει και να καταστείλει τις λαϊκές αντιδράσεις που γεννά η ίδια η πολιτική της. Κλείνοντας την ομιλία του μίλησε για την ανάγκη ενίσχυσης της Δημοκρατικής Συσπείρωσης από το λαό, η οποία έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος των πολιτών.

Καταγγέλλουν οι Πειραιώτες αντιστασιακοί

Η Α` Νομαρχιακή Επιτροπή του Πειραιά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), στη δύναμη της οποίας ανήκουν τα παραρτήματα Πειραιά, Κοκκινιάς, Κορυδαλλού, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, Περάματος και Αίγινας, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κυβέρνηση που προσπαθεί να επιβάλλει καθεστώς τρομοκρατίας, με περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών.

Αποκλειστικός στόχος του «τρομονόμου» - όπως τονίζεται στην καταγγελία - είναι το λαϊκό και το φιλειρηνικό κίνημα, που δε σκύβουν το κεφάλι στην άρχουσα τάξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ