Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας όταν θα συζητείται στη Βουλή

Μετά την πρώτη γενική κατακραυγή και αποδοκιμασία του τρομονόμου από ένα πλατύ φάσμα κοινωνικο-πολιτικών συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο αγώνας για να μην περάσει αυτό το τρομονομοθέτημα μπαίνει σε νέα και πιο δυναμική φάση.

Ετσι, η επόμενη φάση θα περιλαμβάνει πιο οργανωμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις, με στόχο την ευρύτερη συμμετοχή του λαού σ' αυτούς τους αγώνες, με αποκορύφωμα μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας, όταν θα συζητηθεί ο τρομονόμος στη Βουλή.

Η Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στον Τρομονόμο στο άμεσο χρονικό διάστημα προσανατολίζεται σ' ένα τρίπτυχο κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν τις εξής δραστηριότητες:

  • Την οργάνωση εκδηλώσεων σε δήμους, πανεπιστήμια, ΤΕΙ κλπ.
  • Τη διοργάνωση κεντρικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις την περίοδο κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου.
  • Την ανάπτυξη λαϊκών αγώνων με αίτημα την απόσυρση του προσχεδίου του τρομονόμου, τη μη προώθηση του προσχεδίου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την άρση των διώξεων σε βάρος των αγωνιζόμενων πολιτών και των περιοριστικών μέτρων σε βάρος του συνδικαλιστή Γιάννη Μανουσογιαννάκη.

Πρόσφατα συνήλθε η Επιτροπή Αγώνα που συσπειρώνει στις γραμμές της μαζικούς φορείς και προσωπικότητες και αποφάσισε να ανοιχτεί και σε άλλους φορείς για την από κοινού συμμετοχή στην οργάνωση της παραπέρα πάλης - μέσα από την Επιτροπή - όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σ' αυτές τις επιλογές της κυβέρνησης. Για το σκοπό αυτό θα επιδιώξει την πλατύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση του ελληνικού λαού, ενώ παράλληλα εκτιμάει ότι ο τρομονόμος Σταθόπουλου δίκαια έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες των κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα

«Το εργατικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στην τρομοκρατία και την κρατική καταστολή. Γιατί η αντεργατική πολιτική και ο αυταρχισμός πάνε μαζί. Είναι οι δύο όψεις της ίδιας αντεργατικής πολιτικής». Αυτά υπογραμμίζει ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο Δήμο Βύρωνα.

Σε αυτό επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή με αφορμή το οργανωμένο έγκλημα (τρομονόμος), αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική τομή που αμφισβητεί τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού. Με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας διαμορφώνεται ένα πλαίσιο ενίσχυσης της καταστολής και του αυταρχισμού ενάντια στους αγώνες και το λαϊκό κίνημα και ενισχύει τη λογική του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι αυτή η κατασταλτική πολιτική δεν αποτελεί μόνο ανταπόκριση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των διεθνών τρομοκρατών ΗΠΑ ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την αντιμετώπιση των αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων και εργατικών αγώνων.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα τονίζουν ότι «χρειάζεται να αποτρέψουμε τα αντιδημοκρατικά σχέδια του πολιτικού κατεστημένου και να απαιτήσουμε την ανάπτυξη και διεύρυνση των δικαιωμάτων και ελευθεριών που απαιτεί η εποχή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ