Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είσαστε ανεπιθύμητοι στο Νομό Μαγνησίας!

Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ για τη σημερινή επίσκεψη στο Βόλο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας

Το Βόλο επισκέπτονται σήμερα οι υπουργοί της κυβέρνησης Γιαννίτσης και Πρωτόπαππας. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Είσαστε ανεπιθύμητοι στο Νομό Μαγνησίας! Με αυτή τη φράση, με αυτό τον τρόπο, πρέπει να υποδεχτούν οι εργαζόμενοι της περιοχής, τους κ.κ. Γιαννίτση και Πρωτόπαππα, που έρχονται σήμερα στην πόλη μας.

Στα πρόσωπα των δύο "πρωτοπαλίκαρων" της "εκσυγχρονιστικής" κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που εκπληρούν την αντεργατική θητεία τους στο υπουργείο Εργασίας, πρέπει να καταγγελθεί η ίδια η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή της πολιτική, η ΕΕ και οι κατευθύνσεις της.

Η υποκρισία και το θράσος τους δεν έχει όρια. Ερχονται στο Βόλο, στην πόλη της ανεργίας, ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Συνδέσμου Βιομηχάνων, ανταποκρινόμενοι απόλυτα στα κελεύσματα των αφεντικών τους, για να συζητήσουν δήθεν για την "προώθηση της απασχόλησης"!

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι έρχονται να "εξειδικεύσουν" στα αφεντικά τους τα αντεργατικά τους σχέδια που σαρώνουν τις εργασιακές σχέσεις και διαλύουν το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης.

Ερχονται να μοιράσουν την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε περισσότερες εργατικές οικογένειες, να προωθήσουν τις "ευέλικτες μορφές απασχόλησης" και με αυτό τον τρόπο να χαρίσουν ακόμη περισσότερα προνόμια και κέρδη στους καπιταλιστές.

Ερχονται να εξαπατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, ώστε να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, για να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα γι' αυτούς η αντεργατική λαίλαπα.

Από την άλλη φτιάχνουν "τρομονόμους", περιορίζουν τις συνδικαλιστικές - πολιτικές ελευθερίες και δικαιώματα, βάζουν στο "γύψο"

, αγωνιστές συνδικαλιστές, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο του Ναυτεργατικού Σωματείου ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν το λαό.

Ο,τι και να κάνουν δε θα τους περάσει.

Οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας και τα άλλα λαϊκά στρώματα γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, για το κλείσιμο εργοστασίων, για την ανεργία και τη λιτότητα, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός. Είναι αυτοί που στο "δείπνο εργασίας" στο "Ξενία" θα εξειδικεύσουν τα παλιά και θα εξυφάνουν καινούρια σχέδια για τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Για τους εργαζόμενους, για το λαό ένας είναι ο δρόμος.

Είναι ο ταξικός - αγωνιστικός προσανατολισμός του κινήματος, η οργανωμένη πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Μοναδική διέξοδος και ελπίδα είναι η συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, με ξεκάθαρο Αντιμονοπωλιακό - Αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, που θα σαρώσει στο διάβα του αντιλαϊκές κυβερνήσεις και πολιτικές, θα περιθωριοποιήσει τις υποταγμένες και συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, θα συντρίψει την κυριαρχία της αστικής τάξης, θα ανοίξει το δρόμο για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία.

Μόνο τότε θα μπορούμε να συζητάμε ουσιαστικά για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την πρόοδο της ανθρώπινης κοινωνίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ