Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέντε συν δύο ακόμη προσφυγές για τις κεραίες

Αλλοι πέντε εκπρόσωποι ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ στη διένεξη με τις κεραίες προστέθηκαν χτες και δύο φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αχαρνών και η Κοινότητα των Θρακομακεδόνων.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν χτες οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί «Μέλλον», «Ατλαντίς», «Πειραιάς», «Κάρμα» και «Ράδιο Ενα», ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργού Τύπου και του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο Δήμος Αχαρνών και η Κοινότητα Θρακομακεδόνων ζητούν την ακύρωση και αναστολή των σχετικών αποφάσεων για οριστική εγκατάσταση των κεραιών στη θέση «Αέρας» της Πάρνηθας. Η συζήτηση της προσφυγής καθορίστηκε να συζητηθεί στις 18 Σεπτέμβρη 2001 στην επταμελή σύνθεση του Δ` Τμήματος του ΣτΕ.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση για εγκατάσταση των κεραιών στην Πάρνηθα είναι παράνομη, γιατί δεν υπάρχει έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, έγκριση από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας μελέτης ραδιοεκπομπών για τις κεραίες, χωροταξική προέγκριση από την αρμόδια υπηρεσία, καθώς και η θέση του Οργανισμού Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ