ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2002
Σελ. /48
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προς νέα αναβολή;

Θα τους δούμε επιτέλους στο παρκέ;

Sportidea

Θα τους δούμε επιτέλους στο παρκέ;
Στο αέρα παραμένει για μια ακόμη φορά το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα ημιτελικά του φετινού πρωταθλήματος. Ο αγώνας που ήταν να γίνει την περασμένη Κυριακή μετατέθηκε για Δευτέρα μετά πήγε για Τετάρτη κινδυνεύει να μην γίνει ούτε σήμερα που ήταν προγραμματισμένο (20.00 ΣΕΦ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Αν και προς στιγμήν χτες το απόγευμα οι ενδιαφερόμενες πλευρές φάνηκαν να συμφωνούν και η ώρα να δούμε και... μπάσκετ πλησίαζε, τα πάντα άλλαξαν.

Αιτία του προβλήματος αυτή τη φορά είναι η στάση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, που από την Τετάρτη ζητούσαν να μην παραστούν οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε μεν να γίνει κανονικά ο αγώνας με οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά ΔΕΑΒ και ΕΛΑΣ με έγγραφα που είχαν ήδη στείλει στα υπουργεία Αθλητισμού και Δημόσιας Τάξης ζητούσαν και τη σύμφωνη γνώμη της πολιτείας, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο ΕΣΑΚΕ.

Την Πέμπτη το μεσημέρι λοιπόν, συναντήθηκαν και συνεδρίασαν για πάνω από 4 ώρες στο γραφείο του κ. Κουράκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο γγΑ κ. Εξαρχος, ο Αντώνης Αντωνιάδης (πρόεδρος της ΔΕΑΒ) και οι εκπρόσωποι του ΕΣΑΚΕ κ.κ. Κότσης και Γρανίτσας. Πριν από την έναρξη της σύσκεψης εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον κ. Κουράκη πως το υπουργείο ζητούσε να γίνει ο αγώνας κεκλεισμένων των θυρών, εξέλιξη που άλλαξε τα δεδομένα...

Η πρόταση αυτή απασχόλησε όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη, ενώ κατά τη διάρκειά της «κατατέθηκε» μία ακόμη πρόταση που έκανε λόγο για... νέα αναβολή του αγώνα για την ερχόμενη Δευτέρα! Τελικά, στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης, αποχώρησαν από τη σύσκεψη όλοι πλην του κ. Κουράκη ο οποίος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ κ. Παπακαλιάτη και του ζήτησε να διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΕΣΑΚΕ (παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων) προκειμένου να αποφασιστεί η τύχη του αγώνα, σε συνεννόηση με τον υπουργό.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, υπάρχουν 4 ενδεχόμενα για την τύχη του ματς. Να γίνει κανονικά την Παρασκευή το βράδυ, να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, να γίνει χωρίς οπαδούς του Παναθηναϊκού ή να αναβληθεί ξανά, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό!

Πάντως ο Ολυμπιακός δεν έδωσε χτες τα εισιτήρια που αναλογούν στον Παναθηναϊκό αναμένοντας και την απόφαση του κ. Κουράκη.

ΑΕΚ
Κρίσιμο διήμερο

Η αντίστροφη μέτρηση, για την περάτωση του σίριαλ προπονητής στην ΑΕΚ, άρχισε. Ο Μπάγεβιτς κατηφορίζει στην Αθήνα και (το πολύ μέσα στο Σαββατοκύριακο) θα δώσει στον Ψωμιάδη την οριστική του απάντηση. Αυτό βέβαια αν δεχτούμε την εκδοχή πως ακόμα δεν έχουν... σφίξει τα χέρια. Γιατί υφίσταται και «μια μερίς που αντιτίθεται» υποστηρίζοντας πως όλα τελείωσαν και απλώς απομένει η επισημοποίηση. Το άλλο «κιτρινόμαυρο» μέτωπο αφορά το «πηγαινέλα» των παιχτών.

Στην Ενωση, για το θέμα του Σερβοέλληνα, δεν υπάρχουν μόνο τα δύο «στρατόπεδα» (υποστηρικτές - αρνητές) αλλά και ισάριθμες πηγές - απόψεις για το σημείο που βρίσκεται η υπόθεση. Η μια πλευρά κάνει λόγο για καθοριστική συνάντηση εντός του επομένου διημέρου. Τη χαρακτηρίζει «σημαντικό σταυροδρόμι» αφού θα μιλήσουν για το... πάπλωμα και από αυτή (οριστικά) θα εξαρτηθεί η έλευση ή η παραμονή εκτός ΑΕΚ του Μπάγεβιτς. Στην... αντίπερα όχθη υποστηρίζουν πως ο γάμος είναι γεγονός και απλώς μένουν τυπικές - διαδικαστικές λεπτομέρειες για την επισημοποίηση. Μάλιστα, ανάγουν σε ενδεικτικό γεγονός τις μεταγραφικές κινήσεις Ψωμιάδη, που τις αποδίδουν σε σχεδιασμό Μπάγεβιτς. Το μόνο απόλυτα σίγουρο, προς το παρόν, είναι ότι αμφότεροι οι άνδρες είναι σε συνεχή επικοινωνία.

Πάντως ο εξωδιοικητικός «ισχυρός ανήρ» της κυπελλούχου, ανεξάρτητα από τη θέλησή του, συνεχίζει τις κινήσεις κάλυψης. Ξέροντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν (λόγω προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ) φέρεται αποφασισμένος, αν δεν πάρει σύντομα απάντηση από το Σερβοέλληνα, να πάει παρακάτω. Εκεί περιμένει ο Ντάουμ. Πληροφορίες θέλουν εκπρόσωπο του Ψωμιάδη να 'χει συναντηθεί με το Γερμανό και συνεργάτες του και να τα 'χουν βρει. Ισχυρίζονται μάλιστα πως ένα τηλεφωνικό ναι από την Αθήνα θα βάλει τον Ντάουμ στο αεροπλάνο που θα τον φέρει στην Ελλάδα για τα περαιτέρω (διαδικαστικά).

Στον τομέα των παιχτών, ο Νικολαΐδης έχει έτοιμες τις βαλίτσες και απλώς περιμένει να οριστικοποιηθεί ο προορισμός. Θα 'ναι Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία ή κάπου αλλού; Καθημερινά προσθαφαιρούνται υποψήφιες εργοδότριες. Στη γειτονική χώρα όμως, παρουσιάζεται σχεδόν σίγουρο πως, θα καταλήξει ο Γκαμάρα. Η απόσυρση της Μίλαν δημιούργησε πεδίο δράσης στην Ιντερ. Η επίσημη ιστοσελίδα των «νερατζούρι» εύσχημα προαναγγέλλει την απόκτηση του Παραγουανού, που πάντως δεν έχει «κόψει τις γέφυρες» με τον Ολυμπιακό. Το δρόμο της προσφυγιάς φέρεται έτοιμος να πάρει και ο Ατματσίδης. Οπως διέρρευσε, σύντομα, θα φτάσει στην ΑΕΚ πρόταση από την Αγγλία. Για την αντίθετη διαδρομή (προς τη Ν. Φιλαδέλφεια) υπάρχει παρέλαση υποψηφίων. Κ. Κωνσταντινίδης, Κατσουράνης, Θεοδωρίδης, Οκκάς, Λουτσιάνο.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ 9 με 15 του Ιούλη. Την Κυριακή το αντιπροσωπευτικός μας συγκρότημα αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε κοινό στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας κάνοντας επίδειξη στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ρυθμικής κορασίδων για τα σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διεθνές τουρνουά στη Σόφια (25-26 Μάη). Την ελληνική ομάδα συγκροτούν οι αθλήτριες: Αϊνδιλή, Καρυάμη, Πανταζή, Ιωάννου, Χρηστίδη, Κοντέλια. Οι δυο τελευταίες αθλήτριες που προέρχονται από την Εθνική νεανίδων αντικαθιστούν τις Κάγιου και Μαγνησαλή που βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας.

  • Τα σπουδαία ονόματα του ελληνικού τραμπολίνου αναμένεται να δώσουν το «παρών» από σήμερα και μέχρι την Κυριακή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών που θα διεξαχθεί στο γυμναστήριου του Δήμου Χερσονήσου του Ηρακλείου Κρήτης. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 120 αθλητές (50 άνδρες - 70 γυναίκες) από 26 σωματεία απ' όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα σήμερα θα αρχίσει στις 16.00 έως στις 20.30.
  • «Θεαματική» αναμένεται να είναι σήμερα η αυλαία του Πανελληνίου Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής, καθώς στόχος των αθλητών που θα «παρελάσουν από το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, είναι να προσφέρουν θέαμα και να κυνηγήσουν με αξιώσεις τη διάκριση». Η διοργάνωση η οποία φέτος πραγματοποιείται για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου.
ΒΟΛΕΪ
Συγκρατημένη αισιοδοξία

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικράτησε χτες στο στρατόπεδο της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών, που σήμερα ρίχνεται στη δύσκολη μάχη του προκριματικού τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2003. Οι διεθνείς μας οι οποίοι στις 21.30 στην πόλη Τουρ της Γαλλίας, θα κληθούν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στα τελικά της διοργάνωσης κόντρα στο συγκρότημα της Φινλανδίας, νιώθουν πως μπορούν να πάρουν τη σημαντική νίκη κόντρα στους Φινλανδούς αλλά θεωρούν το έργο τους δύσκολο. Αλλωστε, γνωρίζουν πολύ καλά πως από τις 20 φιλικές και επίσημες αναμετρήσεις που έχουν δώσει με το συγκρότημα της σκανδιναβικής χώρας, έχουν επικρατήσει εφτά φορές και θεωρούν πως σήμερα πρέπει να δείξουν στον αγώνα μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα.

«Υπάρχει διαφορετικός βαθμός δυσκολίας. Ο πρώτος αγώνας, με αντίπαλο τη Φινλανδία, θα είναι δύσκολος, αλλά αν νικήσουμε αυτό το ματς θα αντιμετωπίσουμε τη γηπεδούχο Γαλλία με διαφορετικό "αέρα". Η αποστολή μας, όμως, είναι αρκετά δύσκολη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Τσακιρόπουλος, ενώ ο συμπαίχτης του Θόδωρος Μποζίδης επισήμανε: «Κάνουμε μια νέα αρχή και σίγουρα η απουσία από δύο συνεχή Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα είναι μεγάλο διάστημα για την Εθνική μας. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις της πρόκρισης».

Σημειώνεται ότι το επαναληπτικό τουρνουά θα γίνει το 2003 στη Φινλανδία και στα τελικά θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου (συνολικά τέσσερις όμιλοι) και ο καλύτερος τρίτος.

  • Στο άλλο παιχνίδι του Β' ομίλου στο οποίο συμμετέχει η Εθνική μας, η τυπικά γηπεδούχος Γαλλία υποδέχεται τη Ρουμανία (19.00).
ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ 1 - 2
Ασχημο ξεκίνημα

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημά της έκανε η Εθνική ομάδα των ελπίδων στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ηττήθηκε από το Βέλγιο με 2- 1 (34΄ Γκαρντέν, 83΄ Σούτερς - 93΄ Γήτας) και τα όνειρα της πρόκρισης στην επόμενη φάση... γκριζάρισαν. Δυστυχώς οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των δυνατοτήτων που έδειξαν σ' όλη την προκριματική φάση πως διαθέτουν.

Μπήκαν στον αγώνα αρκετά νωχελικά και έδειχναν να 'χουν καταβληθεί από το άγχος. Χωρίς συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και οργάνωση. Με άσχημη κυκλοφορία, τρανταχτά κενά μεταξύ μεσαίας και αμυντικής γραμμής και πολύ προβληματικά μετόπισθεν. Οσο για την επίθεση στηριζόταν στις «γιόμες» και στις ατομικές προσπάθειες. Στο άλλο μισό του τερέν οι Βέλγοι ήταν δυνατοί, πιεστικοί, με πολύ καλή κυκλοφορία και επιλογές. Δημιούργησαν αρκετή σύγχυση στην ασταθή άμυνά μας και αξιοποίησαν το ένα από τα... δώρα που τους έκανε.

Στην επανάληψη η απόδοση των «γαλανόλευκων» άλλαξε άρδην. Είχαν καλύτερη κίνηση, ταχύτητα, κυκλοφορία, πρεσάριζαν στενά και σωστά. Για την εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα συνέβαλε τα μέγιστα η είσοδος του Γ. Θεοδωρίδη. Ομως παρά τις ευκαιρίες το γκολ δεν ερχόταν, λόγω κακών επιλογών ή του Βέλγου τερματοφύλακα. Οσο περνούσε η ώρα το βάρος έπεφτε μπροστά και στην άμυνα δημιουργούνταν κενά. Αυτό και μια νέα ολιγωρία βοήθησε τους αντιπάλους μας να διπλασιάσουν τα υπέρ τους γκολ. Το μόνο που τελικά κατάφεραν οι διεθνείς μας ήταν να μειώσουν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Α. Μιχαλόπουλος, παραδέχτηκε πως τ' αποτέλεσμα ήταν δίκαιο αφού: «Κάναμε πολύ άσχημη εμφάνιση. Εχω πει ότι δε φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, παρά μόνο τον κακό μας εαυτό. Ελπίζω στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε τις εμφανίσεις που μπορούμε». Το επόμενο (πολύ δύσκολο) παιχνίδι της Εθνικής μας είναι την Κυριακή μ' αντίπαλο τη Γαλλία, που χτες κέρδισε την Τσεχία με 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσόλης, Νάστος (59΄ Σαλπιγγίδης), Λουμπούτης, Ταυλαρίδης, Κυργιάκος (79΄ Γήτας), Πατσατζόγλου, Κυριαζής, Αμανατίδης (45΄ Θεοδωρίδης), Κατσουράνης, Χαριστέας, Παπαδόπουλος.

ΒΕΛΓΙΟ: Ζιλέ, Ντε Ρεκ, Μαρτένς, Βαν Ντέσελ, Τέλεν, Ρέιγκελ, Σατέλ (70΄ Σούτερς), Ντελόρζ, Βαν Ντόρεν (94΄ Γκρεγκουάρ), Ντουφέρ, Ντερντέν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ