Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ 1 - 2
Ασχημο ξεκίνημα

Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημά της έκανε η Εθνική ομάδα των ελπίδων στην πρεμιέρα της τελικής φάσης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ηττήθηκε από το Βέλγιο με 2- 1 (34΄ Γκαρντέν, 83΄ Σούτερς - 93΄ Γήτας) και τα όνειρα της πρόκρισης στην επόμενη φάση... γκριζάρισαν. Δυστυχώς οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των δυνατοτήτων που έδειξαν σ' όλη την προκριματική φάση πως διαθέτουν.

Μπήκαν στον αγώνα αρκετά νωχελικά και έδειχναν να 'χουν καταβληθεί από το άγχος. Χωρίς συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση και οργάνωση. Με άσχημη κυκλοφορία, τρανταχτά κενά μεταξύ μεσαίας και αμυντικής γραμμής και πολύ προβληματικά μετόπισθεν. Οσο για την επίθεση στηριζόταν στις «γιόμες» και στις ατομικές προσπάθειες. Στο άλλο μισό του τερέν οι Βέλγοι ήταν δυνατοί, πιεστικοί, με πολύ καλή κυκλοφορία και επιλογές. Δημιούργησαν αρκετή σύγχυση στην ασταθή άμυνά μας και αξιοποίησαν το ένα από τα... δώρα που τους έκανε.

Στην επανάληψη η απόδοση των «γαλανόλευκων» άλλαξε άρδην. Είχαν καλύτερη κίνηση, ταχύτητα, κυκλοφορία, πρεσάριζαν στενά και σωστά. Για την εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα συνέβαλε τα μέγιστα η είσοδος του Γ. Θεοδωρίδη. Ομως παρά τις ευκαιρίες το γκολ δεν ερχόταν, λόγω κακών επιλογών ή του Βέλγου τερματοφύλακα. Οσο περνούσε η ώρα το βάρος έπεφτε μπροστά και στην άμυνα δημιουργούνταν κενά. Αυτό και μια νέα ολιγωρία βοήθησε τους αντιπάλους μας να διπλασιάσουν τα υπέρ τους γκολ. Το μόνο που τελικά κατάφεραν οι διεθνείς μας ήταν να μειώσουν.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Α. Μιχαλόπουλος, παραδέχτηκε πως τ' αποτέλεσμα ήταν δίκαιο αφού: «Κάναμε πολύ άσχημη εμφάνιση. Εχω πει ότι δε φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, παρά μόνο τον κακό μας εαυτό. Ελπίζω στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε τις εμφανίσεις που μπορούμε». Το επόμενο (πολύ δύσκολο) παιχνίδι της Εθνικής μας είναι την Κυριακή μ' αντίπαλο τη Γαλλία, που χτες κέρδισε την Τσεχία με 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσόλης, Νάστος (59΄ Σαλπιγγίδης), Λουμπούτης, Ταυλαρίδης, Κυργιάκος (79΄ Γήτας), Πατσατζόγλου, Κυριαζής, Αμανατίδης (45΄ Θεοδωρίδης), Κατσουράνης, Χαριστέας, Παπαδόπουλος.

ΒΕΛΓΙΟ: Ζιλέ, Ντε Ρεκ, Μαρτένς, Βαν Ντέσελ, Τέλεν, Ρέιγκελ, Σατέλ (70΄ Σούτερς), Ντελόρζ, Βαν Ντόρεν (94΄ Γκρεγκουάρ), Ντουφέρ, Ντερντέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ