ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Προκαλούν οι εγκάθετοι των εφοπλιστών

Συνεχίζουν τη συναλλαγή με τον υπουργό Ναυτιλίας, την ώρα που οι ναυτεργάτες παραμένουν επίστρατοι!

Ο εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και η αλλαγή της νόθας κατάστασης στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποτελεί πλέον θέμα άμεσης και επιτακτικής ανάγκης. Χτες οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, που ελέω του νομοθετικού εκτρώματος 330 έχουν εγκατασταθεί στις καρέκλες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, είχαν μία... εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, που εκτυλίχτηκε σε... θετικό κλίμα, όταν εδώ και είκοσι εφτά μέρες οι ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων βρίσκονται αλυσοδεμένοι από το φασιστικό καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα καράβια εξακολουθούν να αποτελούν πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου έχει καταρρακωθεί η ναυτεργατική νομοθεσία, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Η συνάντηση αυτή ήταν η δεύτερη που έγινε από τις 21 Ιούνη, οπότε και επιβλήθηκε το στρατιωτικό καθεστώς στο λιμάνι!

Οι «συνδικαλιστές» αυτοί συνεχίζουν να συνδιαλέγονται με τον υπουργό, όταν την ίδια στιγμή απορρίπτουν το αίτημα που έχουν διατυπώσει γραπτώς η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου να παρθεί απόφαση για επέκταση της απεργίας στα ποντοπόρα και φορτηγά πλοία, ενώ δεν έχουν πατήσει το πόδι τους έστω για τα «μάτια» στις κινητοποιήσεις που έχουν διοργανώσει όλο αυτό το διάστημα δεκάδες συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς, με αίτημα την άρση τώρα της πολιτικής επιστράτευσης.

Ομως ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι βρίσκονται οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στην ΠΝΟ και από τα αποτελέσματα της χτεσινής συνάντησης. Ο υπουργός δεν τους έκανε τη... «χάρη» να τους δώσει έστω και υπόσχεση για την άρση της επιστράτευσης. Τους είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση, έχοντας αποσυνδέσει το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης από διεκδικητικές λεπτομέρειες, θα προχωρήσει στην άρση της επιστράτευσης με απόφασή της»! Δηλαδή όποτε θέλει η ίδια. Επιπλέον όσον αφορά ακόμα και αυτό το «κολοβό» διεκδικητικό πλαίσιο που είχε θέσει η ΠΝΟ για προσαρμογή των συντάξεων στο 70% των συνολικών αποδοχών των εν ενεργεία ναυτικών και άλλα, από τον υπουργό έγινε σαφές ότι αυτό με την ανοχή της Ομοσπονδίας πάει στο καλάθι και επιδόθηκε σε γενικόλογες αναφορές του τύπου: «Ολα όσα έχουν συμφωνηθεί, όπως δήλωσε, καθώς και μια σταδιακή καταβολή του ποσοστού αναπλήρωσης θα κινούνται προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης δυνατής αύξησης των πρώτων ετών»...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Αρ. πρωτ.: Α 14812

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση του αριθμ. Γ.Σ. 210/20-6-2002, αποφάσισε να ζητήσει την πρόσληψη, δύο (2) επιστημόνων αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους, κατόχων ή όχι διδακτορικού διπλώματος ή εξαιρετικής τεχνικής εμπειρίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση (σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80), για τη διεξαγωγή διδακτικού επιστημονικού και οργανωτικού έργου που θα καθορίζεται και θα εξειδικεύεται αναλυτικά με τη σύμβαση πρόσληψης.

Η πρόσληψη των δύο (2) επιστημόνων, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες διδασκαλίας της Ολλανδικής γλώσσας και του Ολλανδικού πολιτισμού στο τμήμα μας για το ακαδ. έτος 2002-03 τουλάχιστον έξι (6) ώρες τη βδομάδα (συνεργασία επιπλέον δύο (2) ώρες την εβδομάδα με τους φοιτητές), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ΠΔ 407/80.

Οι διδάσκοντες που θα επιλεγούν θα παρέχουν συμπληρωματικό έργο όπως αυτό θα καθοριστεί από τη Γ.Σ. του τμήματος, ανάλογα με το είδος της σύμβασης και την απασχόλησή τους (πλήρη ή μερική). Οι ειδικότεροι όροι και συμφωνίες των προσλήψεων των δύο (2) επιστημόνων θα καθοριστούν από τη σχετική σύμβαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι μπορούν να είναι και πολίτες Κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που έχουν τα προβλεπόμενα προσόντα και επιθυμούν να συνεργαστούν με το τμήμα μας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας σχετική αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από 26-8-2002 έως 13-9-2002 στη γραμματεία του τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. (κτίριο Καραθεοδωρή - κτίριο Διοικήσεως) 54124 Θεσσαλονίκη, τηλ. Γραμματείας 0310-995.241, -5236, -5237, αρμόδια: κ. Βικτώρια Καραβασίλη).

Οι συμβάσεις μπορεί να είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας που θα παρέχει ο κάθε διδάσκων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής:

Α. Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα.

Β. Υπόμνημα για τις σπουδές και την επιστημονική τους δραστηριότητα.

Γ. Επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών τους - αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από A.E.I. εξωτερικού, θα πρέπει να υποβληθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας τους από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α.

Οσοι επιλεγούν και δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή μέλη Δ.Ε.Π. άλλων Α.Ε.Ι., θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν.

1. Πιστοποιητικό γεννήσεως στο οποίο θα αναγράφεται ο τρόπος και ο χρόνος κτήσης της Ελληνικής ιθαγένειας. Προκειμένου για πολίτες κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους, την ιθαγένεια του οποίου έχει υποψήφιος.

2. Πιστοποιητικό υγείας καταλληλότητας από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή.

3. Πλήρες αντίγραφο (τύπου Α') Ποινικού Μητρώου

4. Πιστοποιητικό (τύπου Α') του αρμόδιου Στρατολογικού γραφείου από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος δεν έχει στρατολογικές υποχρεώσεις ή ότι έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Το κώλυμα της μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων δεν ισχύει για πολίτες κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο οποίο δεν προβλέπεται όμοιο κώλυμα διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ελληνικού A.E.I. ή απολυτήριο ελληνικού Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Δ' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Πληροφορίες παρέχονται κάθε εργάσιμη ημέρα και ώρα από 7.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ. στην προαναφερόμενη διεύθυνση.

Θεσσαλονίκη 15-7-2002

Η Πρόεδρος του

Γερμανικού Τμήματος

ΑΓΓ. ΚΟΙΛΙΑΡΗ

Οι «φωνές από το παρελθόν» ενοχλούν τη «νέα συμμαχία»

«

Ο,τι και να κάνουν αυτές οι φωνές από το παρελθόν, δε θα πετύχουν να καταστρέψουν τη νέα συμμαχία, που άρχισε να διαμορφώνεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας μεταξύ των εργατικών συνδικάτων και των κινημάτων κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης».

Τάδε έφη - στη χτεσινή «Αυγή» - ο Δημήτρης Στρατούλης, στέλεχος του ΣΥΝ. Ως «φωνές από το παρελθόν» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ. Και ως εργατικά συνδικάτα παρουσιάζει τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και τη ΓΣΕΕ. Οι «φωνές από το παρελθόν» που τον ενοχλούν είναι αυτές, που σταθερά και επίμονα καταγγέλλουν σ' όλους τους τόνους, χρόνια τώρα, τη ΣΕΣ σαν το μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι αυτές οι φωνές, που, όταν οι 45 πολυεθνικές της Ευρώπης προωθούσαν τη «Λευκή Βίβλο για την Ανάπτυξη, την Ανταγωνιστικότητα και την Απασχόληση», αποκάλυψαν ότι με εκείνο το κείμενο προωθούνταν η κατάργηση του 8ωρου, η απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης. Η ΣΕΣ και η ΓΣΕΕ είναι αυτές που έβαλαν φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους, για να εγκρίνουν τη «Λευκή Βίβλο». Ο,τι υλοποιείται σήμερα από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του περιέχονταν, ήδη, στη «Λευκή Βίβλο».

Αυτά, λοιπόν, τα συνδικάτα, κατά τον Στρατούλη, θα προσδώσουν στα κοινωνικά κινήματα την «ταξικότητα» που τους λείπει, έτσι ακριβώς το γράφει. Το δε εργατικό κίνημα αποκτά, λέει ο Στρατούλης, «ένα φάρμακο για να ξεπεράσει τη γεροντική του άνοια». Δε διευκρινίζει, βέβαια, αν έχει τον εαυτό του, την παράταξή του ή την ίδια τη ΓΣΕΕ ως παράδειγμα γεροντικής άνοιας. Μικρή σημασία έχει. Το κύριο είναι πως από χτες αυτό που αυτοπροσδιορίζεται ως «πρωτοβουλία για το ελληνικό κοινωνικό φόρουμ» εδρεύει μέσα στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Εκεί ακριβώς όπου έγινε ο «κοινωνικός διάλογος» για το Ασφαλιστικό, εκεί ακριβώς όπου συμφωνήθηκε η κατάργηση του 8ωρου και τόσα άλλα ενάντια στους εργάτες.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη. Αυτό που εκπλήσσει είναι η ταχύτητα. Μόλις πριν λίγες μέρες αποφάσισε το ΠΑΣΟΚ και επισήμως να ηγηθεί του ελληνικού κοινωνικού φόρουμ. Και, ήδη, οι «εκπρόσωποι τύπου» του έπιασαν δουλιά...


Θ.Λ.


ΠΛΑΝΕΤ
«Θέλουμε δουλιά... »

«Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία»! Με το σύνθημα αυτό διαδήλωσαν χτες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου Τύπου, οι εργαζόμενοι στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πλάνετ 99,5» διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων 2 μηνών και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας, επιχείρησε χτες με δηλώσεις του να παρουσιάσει την πρόθεσή του για ανάκληση της άδειας και κλείσιμο του σταθμού ως... τρόπο επίλυσης του προβλήματος! Οπως επισήμανε το υπουργείο Τύπου, δεν μπορεί να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας σε καμιά ιδιωτική επιχείρηση, ενώ χαρακτήρισε «παράλογα» και «αστήρικτα πράγματα» τις προτάσεις των εργαζομένων για νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τη λειτουργία του ραδιοσταθμού, εκτιμώντας ότι λύση μπορεί να προκύψει από... την ελεύθερη αγορά.

Να σημειώσουμε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι στον ΠΛΑΝΕΤ παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Γ. Μελισσηνό, ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους - που γίνονται εδώ και 5 μήνες - απαιτώντας από το υπουργείο Τύπου να αναλάβει τις ευθύνες του. Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού, Μ. Ανδρουλιδάκης, εκπέμπει εδώ και βδομάδες «πειρατικά» από άγνωστη τοποθεσία, στη συχνότητα του σταθμού χωρίς να υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση της πολιτείας, παρότι το ΕΣΡ έχει διαπιστώσει το αδίκημα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Αρ. πρωτ.: 15782

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Κορινθίων καλεί τους ιδιοκτήτες των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται στην επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Κορίνθου, περιοχής ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑΣ (Καλλιθέα-Νεάπολη), να υποβάλουν στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων (Κολιάτσου 32), δήλωση ιδιοκτησίας της παρ. 5 του άρθρου 12 του Ν. 1337/1983, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 6 του Ν. 2242/1994, καθώς και ενστάσεις επί της πολεοδομικής μελέτης μέσα σε προθεσμία δέκα πέντε (15) ημερών από την τελευταία δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής στις εφημερίδες.

Η δήλωση ιδιοκτησίας υποβάλλεται σε ειδικό έντυπο που θα παραλαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Κορινθίων και θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τίτλο ιδιοκτησίας, τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου και πιστοποιητικό βαρών, διεκδικήσεων και κατασχέσεων του Υποθηκοφυλακείου.

Γίνεται γνωστό στους υπόχρεους κυρίους και νομείς ακινήτων της πιο πάνω περιοχής Μπαθαρίστρας Κορίνθου (Καλλιθέα - Νεάπολη) ότι:

1. Κάθε δικαιοπραξία εν ζωή είναι αυτοδικαίως και απολύτως άκυρη αν δεν επισυνάπτεται σε αυτήν πιστοποιητικό του Δήμου Κορινθίων με το οποίο θα βεβαιώνεται η υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.

2. Δε θα χορηγείται άδεια οικοδομής στο ακίνητο χωρίς την υποβολή του πιστοποιητικού του ανωτέρω εδαφίου (1).

3. Οι κύριοι και νομείς των ακινήτων της πιο πάνω περιοχής Μπαθαρίστρας Κορίνθου (Καλλιθέα - Νεάπολη) μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με την πολεοδομική μελέτη αυτής. Επισημαίνουμε ότι δήλωση ιδιοκτησίας θα υποβάλουν όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα ή όσες ιδιοκτησίες τους τελευταίους χρόνους έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς (π.χ. γονικές παροχές, αγοραπωλησίες, κληρονομιές κλπ.).

Κόρινθος 12/7/2002

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ