Τετάρτη 17 Ιούλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Προκαλούν οι εγκάθετοι των εφοπλιστών

Συνεχίζουν τη συναλλαγή με τον υπουργό Ναυτιλίας, την ώρα που οι ναυτεργάτες παραμένουν επίστρατοι!

Ο εκδημοκρατισμός του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και η αλλαγή της νόθας κατάστασης στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποτελεί πλέον θέμα άμεσης και επιτακτικής ανάγκης. Χτες οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, που ελέω του νομοθετικού εκτρώματος 330 έχουν εγκατασταθεί στις καρέκλες της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας, είχαν μία... εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, που εκτυλίχτηκε σε... θετικό κλίμα, όταν εδώ και είκοσι εφτά μέρες οι ναυτεργάτες των ακτοπλοϊκών πλοίων βρίσκονται αλυσοδεμένοι από το φασιστικό καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης που τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα καράβια εξακολουθούν να αποτελούν πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου έχει καταρρακωθεί η ναυτεργατική νομοθεσία, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα! Η συνάντηση αυτή ήταν η δεύτερη που έγινε από τις 21 Ιούνη, οπότε και επιβλήθηκε το στρατιωτικό καθεστώς στο λιμάνι!

Οι «συνδικαλιστές» αυτοί συνεχίζουν να συνδιαλέγονται με τον υπουργό, όταν την ίδια στιγμή απορρίπτουν το αίτημα που έχουν διατυπώσει γραπτώς η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής προκειμένου να παρθεί απόφαση για επέκταση της απεργίας στα ποντοπόρα και φορτηγά πλοία, ενώ δεν έχουν πατήσει το πόδι τους έστω για τα «μάτια» στις κινητοποιήσεις που έχουν διοργανώσει όλο αυτό το διάστημα δεκάδες συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς, με αίτημα την άρση τώρα της πολιτικής επιστράτευσης.

Ομως ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι βρίσκονται οι εγκάθετοι των εφοπλιστών και της κυβέρνησης στην ΠΝΟ και από τα αποτελέσματα της χτεσινής συνάντησης. Ο υπουργός δεν τους έκανε τη... «χάρη» να τους δώσει έστω και υπόσχεση για την άρση της επιστράτευσης. Τους είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση, έχοντας αποσυνδέσει το θέμα της πολιτικής επιστράτευσης από διεκδικητικές λεπτομέρειες, θα προχωρήσει στην άρση της επιστράτευσης με απόφασή της»! Δηλαδή όποτε θέλει η ίδια. Επιπλέον όσον αφορά ακόμα και αυτό το «κολοβό» διεκδικητικό πλαίσιο που είχε θέσει η ΠΝΟ για προσαρμογή των συντάξεων στο 70% των συνολικών αποδοχών των εν ενεργεία ναυτικών και άλλα, από τον υπουργό έγινε σαφές ότι αυτό με την ανοχή της Ομοσπονδίας πάει στο καλάθι και επιδόθηκε σε γενικόλογες αναφορές του τύπου: «Ολα όσα έχουν συμφωνηθεί, όπως δήλωσε, καθώς και μια σταδιακή καταβολή του ποσοστού αναπλήρωσης θα κινούνται προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης δυνατής αύξησης των πρώτων ετών»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ