ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
Σελ. /28
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Διορία στον ΟΛΠ να απελευθερώσει τον «Αρμό»
  • Συνεχίζεται η κατάληψη της παραλίας που επιχειρεί να καταπατήσει ο ΟΛΠ
  • Τη λάσπη και την προβοκάτσια ενάντια στον αγωνιστή δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο επιστρατεύει -μέσω του εκλεκτού της υποψήφιου- η κυβέρνηση

Με αυτά τα κοντέινερς που τοποθέτησε αυθαίρετα, ο ΟΛΠ επιχειρεί να καταπατήσει το χώρο
Με αυτά τα κοντέινερς που τοποθέτησε αυθαίρετα, ο ΟΛΠ επιχειρεί να καταπατήσει το χώρο
Κλιμακώνεται ο αγώνας των Περαματιωτών για να σώσουν τη γη τους από τα νύχια των πολυεθνικών, οι οποίες, μέσω της κυβερνητικής διοίκησης της εταιρίας Οργανισμός Λιμένα Πειραιά ΑΕ, επιδιώκουν να μετατρέψουν ολόκληρη την παραλία του δήμου σε σταθμό για τα εμπορευματοκιβώτιά τους (κοντέινερς), δίνοντας έτσι ισχυρό χτύπημα στο περιβάλλον της πόλης, αλλά και τη χαριστική βολή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Χτες οι κάτοικοι παρέμειναν για δεύτερη νύχτα άγρυπνοι στον παραλιακό χώρο του Αρμού που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης, προκειμένου να τον περιφρουρήσουν και να τον υπερασπίσουν από την αρπαγή που σχεδιάζει ο ΟΛΠ. Σχέδια που έκανε σαφή όταν συνεργεία του τοποθέτησαν εκεί παράνομα και αυθαίρετα, την Κυριακή 29 Ιούλη τα ξημερώματα, 20 κοντέινερς και την επόμενη Δευτέρα άλλα 10! Ο λαός του Περάματος και ο αγωνιστής δήμαρχός του Γιάννης Πατσιλινάκος προχτές αργά τη νύχτα στη διάρκεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο χώρο του Αρμού, αποφάσισαν ότι αν μέχρι σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο Οργανισμός δεν έχει απομακρύνει τα κοντέινερς τότε αυτά θα καταστραφούν. Αποφάσισαν ακόμα ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν δε σταματήσει εντελώς η επεκτατική - καταστροφική για την πόλη, τακτική του ΟΛΠ.

Οι Περαματιώτες είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να χαθεί ούτε σπιθαμή από την παραλία της πόλης τους
Οι Περαματιώτες είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να χαθεί ούτε σπιθαμή από την παραλία της πόλης τους
Η μάχη που δίνουν αυτή την περίοδο οι Περαματιώτες και ο δήμαρχός τους αφορά συνολικά τη «ζωή» της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά. Ο ΟΛΠ, εκτελώντας συγκεκριμένους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την κατοχή του χώρου του Αρμού όχι μόνο προσφέρει υπηρεσίες στις πολυεθνικές, αλλά, ταυτόχρονα «σημαδεύει» τη ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Περάματος με την οποία η κυβέρνηση - εξυπηρετώντας τα μεγαλοσυμφέροντα που εκμεταλλεύονται τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά - θέλει να τελειώνει και αυτό παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα τόσο του Περάματος, όσο και ολόκληρου του Πειραιά.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, για να χτυπήσει αυτό τον αγώνα έβαλε σε εφαρμογή τα γνωστά βρώμικα μέσα της λάσπης και της προβοκάτσιας. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γλύκας (έγινε... δημότης Περάματος πριν από ένα μήνα) και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση - Περάματος» κυκλοφόρησε μία κατάπτυστη ανακοίνωση, με την οποία ρίχνει τόνους λάσπης στον αγωνιστή δήμαρχο προσβάλλοντας ταυτόχρονα το λαό της πόλης. Ισχυρίζεται, ξεπερνώντας τα όρια της αυτογελοιοποίησης και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των κατοίκων ότι ο δήμαρχός τους, αυτός που όπως και τώρα πρωτοστατεί εδώ και 10ετίες στους αγώνες του τόπου του Περάματος, τα... έχει βρει με τον ΟΛΠ, τις εταιρίες πετρελαιοειδών και επιχειρηματίες! Αυτό, όταν ο ίδιος είναι άνθρωπος της κυβέρνησης από την πολιτική της οποίας προκαλούνται τα προβλήματα της πόλης και όταν ο ίδιος και ο συνδυασμός του διοργάνωσε μέχρι ημερίδα για να πει ευθαρσώς ότι συμφωνεί με τα καταστροφικά σχέδια του ΟΛΠ σε βάρος της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του ο αγωνιστικός συνδυασμός «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» του Γιάννη Πατσιλινάκου καταγγέλλει την ενέργεια αυτή και επισημαίνει ότι τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Πέραμα όσο και οι όποιοι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης είναι πλέον «εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα απέναντι στον περαματιώτικο λαό» καθώς ανέλαβαν εργολαβικά «το ρόλο του υποστηριχτή της κυβέρνησης, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών, που επιδιώκουν μέσω του ΟΛΠ, να μετατρέψουν ζωτικούς χώρους του δήμου μας σε σταθμούς κοντέινερς». «Ταυτόχρονα - συνεχίζει - επιχειρείται να πεταχτεί στο καλάθι ολόκληρη η αγωνιστική πορεία αυτού του τόπου και να υπονομευτούν συνολικά οι κατακτήσεις του».

Επισημαίνεται ακόμα για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ότι «αποτελεί τουλάχιστον πρωτοφανές γεγονός για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας, καθώς κατεβάζει την προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο του πεζοδρομίου, στοιχείο που πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του σε δημοτικό συνδυασμό του Περάματος». Τέλος, καλεί τους υποψηφίους με το συνδυασμό του Γλύκα «να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε αυτό το πρωτόγνωρο για την πόλη μας ύφος και ήθος του κ. Γλύκα» και τους κατοίκους του Περάματος με τη μαζική τους συμμετοχή στους αγώνες που εκτυλίσσονται αυτή την περίοδο, αλλά και με την ψήφο τους να δώσουν αποφασιστική απάντηση.

Η υποψήφια νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ Ελπίδα Παντελάκη, με δήλωσή της στο «Ρ» εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των Περαματιωτών και αναφερόμενη στην ανακοίνωση του κυβερνητικού συνδυασμού επισήμανε: «Η ενέργεια αυτή δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά του συγκεκριμένου συνδυασμού και του κ. Γλύκα, τον οποίο στηρίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Είναι τουλάχιστον προκλητικό αυτός να κατηγορεί τον αγωνιστή δήμαρχο για διαπλοκή με τους πετρελαιάδες και τον ΟΛΠ, όταν ο συνδυασμός του και η κυβέρνηση που τον στηρίζει, τα 'χουν βρει κάτω από το τραπέζι με τις εταιρίες πετρελαιοειδών, ενώ η καταστροφική δράση του ΟΛΠ σε βάρος του Περάματος έχει προγραμματιστεί ακριβώς από τα κυβερνητικά επιτελεία στα οποία ανήκει και ο κ. Γλύκας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Προφανώς ο μόνος τρόπος που βρήκαν για να πλήξουν τον Γιάννη Πατσιλινάκο είναι αυτός της συκοφαντίας και της λάσπης. Ομως να είναι σίγουροι ότι οι Περαματιώτες θα την επιστρέψουν στα μούτρα τους».

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ»
Επικίνδυνη η επέκταση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ

Την επικίνδυνη απόφαση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου (59365/25 Ιουλίου), σύμφωνα με την οποία χορηγείται νέα οικοδομική άδεια εκτέλεσης εργασιών για την ανέγερση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 400/150 της ΔΕΗ στα όρια Αργυρούπολης - Ηλιούπολης σε δασική έκταση 140 στρεμμάτων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Αργυρούπολης» και ο υποψήφιος δήμαρχος Πασχάλης Κυριακίδης.

Με βάση την απόφαση, θα κτιστούν διώροφα κτίρια ύψους 2,90 - 8,5 μέτρων, θα υπάρξει κάλυψη 908 τ.μ και δόμηση 1.252 τ.μ. Το σύνολο αυτών των εγκαταστάσεων κοντά στην παιδική χαρά, στους αθλητικούς χώρους και στο σχολείο, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη, δημιουργούν εφιαλτική, επικίνδυνη κατάσταση, καρκινογόνα, ολοκληρώνεται η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, της δασικής έκτασης και γενικά υποβαθμίζεται όλη η Αργυρούπολη.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τον ανεύθυνο, όπως χαρακτηρίζει, και παράνομο τρόπο εγκατάστασης - επέκτασης του ΚΥΤ Αργυρούπολης, που στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων αδιαφορούν εγκληματικά για την υγεία και τη ζωή μας.

Καταγγέλλει επίσης και θέτει το ερώτημα γιατί ο δήμαρχος αδιαφορεί και δεν αντιστέκεται αγωνιστικά στην ανεύθυνη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, με την επέκταση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» ζητάει την άμεση δικαστική απαγόρευση εκτέλεσης του έργου, το κλείσιμο του Δημαρχείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και την κατάληψη του χώρου και παρεμπόδιση εκτέλεσης των οικοδομικών και λοιπών εργασιών μέχρις ότου μας δεχτεί η υπουργός και η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ. «Για να σωθούμε, καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε».

«Η επέκταση του ΚΥΤ Αργυρούπολης είναι καταστροφική για την περιοχή μας, οι δε αποφάσεις της υπουργού και υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ είναι αντισυνταγματικές και παράνομες» είπε στο «Ρ» ο υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» Πασχάλης Κυριακίδης. Και συνέχισε: «Εμείς, η δημοτική μας παράταξη και οι δημότες μας θα αντισταθούμε σε τέτοιες πολιτικές που θυσιάζουν τα πάντα, δηλαδή την υγεία και τη ζωή μας στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από ένα δίμηνο εκδόθηκε άδεια οικοδομικών εργασιών από το Πολεοδομικό Γραφείο Αθηνών, η οποία, μετά από ενέργειες - προσφυγή του δήμου, ανακλήθηκε. Επίσης με απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απαγορεύτηκε η συνέχιση των εργασιών. Η απόφαση της υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση για τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης για την ανέγερση του ΚΥΤ Αργυρούπολης προσβλήθηκε στο ΣτΕ όπου θα κριθεί η νομιμότητα ή μη αυτής.

Και ενώ είχαν παύσει οι εργασίες στην περιοχή αυτή με δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις, αιφνιδίως η Β. Παπανδρέου, εντός εφτά ημερών από τότε που της υποβλήθηκε το αίτημα, εξέδωσε την 25η Ιουλίου την απόφαση της χορήγησης οικοδομικής άδειας.

Τέλος, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», από τον Απρίλη του 2002 η υφυπουργός Ρ. Ζήση δε δέχεται τη δημοτική αρχή Αργυρούπολης.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Συνεχίζουν τον αγώνα για το αμαξοστάσιο

Κλειστές χτες οι υπηρεσίες του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη μεταφορά του αμαξοστασίου του τραμ μακριά από τα σπίτια τους είναι οι κάτοικοι του Ελληνικού, οι οποίοι δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ την Τρίτη τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός μέλους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, τον ελαφρύτερο τραυματισμό του δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Χρ. Κορτζίδη και τη σύλληψη τόσο του Χρ. Κορτζίδη, όσο και του δημάρχου Ιορδ. Εφραιμίδη και άλλων 3 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (Δ. Δασκαλάκου, Σ. Μαρσέλλου και Γ. Πετρά). Εναντίον των συλληφθέντων ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της «παρακώλυσης έργου». Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των κατοίκων έξω από το αμαξοστάσιο με τη συμμετοχή εργαζόμενων του δήμου και εκπροσώπων τοπικών μαζικών φορέων, ενώ οι εργασίες ανέγερσης του σταθμού συνεχίζονταν υπό την ...προστασία των ανδρών των ΜΑΤ.

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Χρ. Κορτζίδης επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό και υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές, κατήγγειλε την άγρια επίθεση των ανδρών της Αστυνομίας, αλλά και τη στάση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή, ο οποίος δε δέχεται να συναντηθεί με την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων. Χτες το βράδυ στις 8 πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο χώρο που προορίζεται για το αμαξοστάσιο, όπου αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Ο Δήμος Ελληνικού έκλεισε χτες τις υπηρεσίες του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προχτεσινή βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους που αγωνίζονται για την απομάκρυνση του σταθμού του τραμ από τα σπίτια τους. Επίσης, σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις συλλήψεις και τη βία κατά των δημοτικών συμβούλων, τους προπηλακισμούς και τραυματισμούς των πολιτών της περιοχής που διεκδικούν ζώνη πρασίνου 150 μέτρων μεταξύ του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ και των σπιτιών της συνοικίας Αγ. Παρασκευής Ελληνικού.

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ»
Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

Τους πρώτους 24 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Βέροιας», παρουσίασε προχτές ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανίδης. Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣΥ συμμετέχουν συνδικαλιστές, εργάτες και εργάτριες του χεριού και του πνεύματος, που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων σε όλα τα μέτωπα πάλης του λαϊκού κινήματος.

Ο Γ. Ορφανίδης αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε και παίζει η ΤΑ ως εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής και ως μοχλός υλοποίησης των κεντρικών πολιτικών επιλογών της ΕΕ. Τόνισε ότι η ΔΑΣΥ αγωνίζεται για μια ΤΑ σύμμαχο και συμπαραστάτη των δημοτών όχι μόνο για τοπικά ζητήματα, αλλά και για τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταδίκασε το ρόλο της ΤΑ ως απλού διαχειριστή στα πλαίσια του ασφυκτικού θεσμικού πλαισίου που τη διέπει.

Παρουσιάζοντας τους κεντρικούς στόχους της ΔΑΣΥ, ξεκαθάρισε ότι θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα σύμφωνα με τα συμφέροντα των δημοτών. Θα παλέψει για ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, για τη συλλογική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν υγείας, παιδείας, πρόνοιας κλπ. «Θέλουμε μια ΤΑ που θα διεκδικεί τους απαιτούμενους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, δε θα αποδέχεται τον φορομπηχτικό ρόλο που της έχουν χρεώσει. Μια ΤΑ, που θα αποκρούει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

Και κάλεσε τους δημότες να ενισχύσουν τη ΔΑΣΥ, την παράταξη στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι του μόχθου, που αγωνίζονται, αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και παλεύουν για τη διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων.

Τέτοιοι είναι άλλωστε και οι πρώτοι 24 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Αδαμίδου Λαρίσα, φυσιοθεραπεύτρια. Αριδας Θύμιος, επαγγελματίας. Ασικίδου Εφη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών Βέροιας. Γερασιμίδης Σταύρος, επαγγελματίας. Ελευθερίου Κώστας, επαγγελματίας. Ευθυμιάδου Αννα, μουσικός. Θεοδωρίδου Κική, επαγγελματίας. Καλλιαρίδης Γιώργος, μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας. Κοτσίδης Γρηγόρης, αρχιτέκτων μηχανικός. Κωνσταντινίδης Σταύρος, εργολάβος οικοδομών. Κωνσταντίνου Μάκης, ασφαλιστής. Μπέλλας Γιάννης, συνταξιούχος. Ντέλλας Χαράλαμπος, αγρότης. Ντίνα - Μυλωνά Ευθυμία, οικιακά. Παλόγλου Δημήτρης, οικοδόμος - μέλος ΔΣ του ΕΚ Βέροιας. Παπαδοπούλου Μαίρη, λογίστρια. Πουταχίδης Τάκης, γραμματέας ΠΕΑΕΑ Βέροιας. Σιδηρόπουλος Θανάσης, πολιτικός μηχανικός. Στεφανίδης Ηλίας, χειριστής βαρέων μηχανημάτων. Τακιβίδης Παύλος, χειριστής βαρέων μηχανημάτων. Τσαντεκίδης Φώτης, οικοδόμος. Τσέου Μαργαρίτα, κομμώτρια. Τσιμούρας Δημήτρης, εκπαιδευτικός. Χουδαβερλόγλου Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος.

ΝΑΣΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καλεί τους αγρότες σε αντίσταση

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι, αλλά και την κυβέρνηση ως συνυπεύθυνη, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση Θεσσαλονίκης (ΝΑΣΥ). Αντίθετα, με τις 50 δραχμές επιστροφή που υποσχόταν σ΄ όλους τους τόνους η κυβέρνηση, προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις των βαμβακοπαραγωγών, αυτή περιορίζεται στις 8,5 - 12,5 δραχμές και την ίδια ώρα μένουν εκτός επιδότησης 145.000 τόνοι βαμβάκι.

Ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣΥ Γιώργος Ρόκος, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Από τη μία συμμετείχε στην ψήφιση των αντιαγροτικών κανονισμών για το βαμβάκι και για μια σειρά άλλα προϊόντα. Από την άλλη, συνεχίζει την προσπάθεια εξαπάτησης των αγροτών, υποστηρίζοντας διά στόματος πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να επιδοτήσει με εθνικούς πόρους την παραγωγή. Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά η κυβέρνηση ότι τέτοια άδεια είναι σχεδόν αδύνατο να δοθεί και φυσικά δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Επιχειρεί, όμως, να ρίξει στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών, προκειμένου να αρπάξει την ψήφο τους στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν».

Μπροστά στις νέες εξελίξεις, η ΝΑΣΥ καλεί τους αγρότες του νομού να αντισταθούν στη νέα καταστροφική απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης και να πάρουν την υπόθεση της λύσης των προβλημάτων στα χέρια τους, με την ενότητα και τη μαζικότητα του αγώνα τους. Ξεκαθαρίζει πως θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα, και τους καλεί να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και στις άλλες δυνάμεις που στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ