Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑΣΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Καλεί τους αγρότες σε αντίσταση

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το βαμβάκι, αλλά και την κυβέρνηση ως συνυπεύθυνη, καταγγέλλει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση Θεσσαλονίκης (ΝΑΣΥ). Αντίθετα, με τις 50 δραχμές επιστροφή που υποσχόταν σ΄ όλους τους τόνους η κυβέρνηση, προκειμένου να αμβλύνει τις αντιδράσεις των βαμβακοπαραγωγών, αυτή περιορίζεται στις 8,5 - 12,5 δραχμές και την ίδια ώρα μένουν εκτός επιδότησης 145.000 τόνοι βαμβάκι.

Ο υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣΥ Γιώργος Ρόκος, αναφέρει σε δήλωσή του ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Από τη μία συμμετείχε στην ψήφιση των αντιαγροτικών κανονισμών για το βαμβάκι και για μια σειρά άλλα προϊόντα. Από την άλλη, συνεχίζει την προσπάθεια εξαπάτησης των αγροτών, υποστηρίζοντας διά στόματος πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να επιδοτήσει με εθνικούς πόρους την παραγωγή. Γνωρίζει βέβαια πολύ καλά η κυβέρνηση ότι τέτοια άδεια είναι σχεδόν αδύνατο να δοθεί και φυσικά δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Επιχειρεί, όμως, να ρίξει στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων αγροτών, προκειμένου να αρπάξει την ψήφο τους στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν».

Μπροστά στις νέες εξελίξεις, η ΝΑΣΥ καλεί τους αγρότες του νομού να αντισταθούν στη νέα καταστροφική απόφαση της ΕΕ και της κυβέρνησης και να πάρουν την υπόθεση της λύσης των προβλημάτων στα χέρια τους, με την ενότητα και τη μαζικότητα του αγώνα τους. Ξεκαθαρίζει πως θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό τους, όπως έχει πράξει μέχρι τώρα, και τους καλεί να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και στις άλλες δυνάμεις που στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ