Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Διορία στον ΟΛΠ να απελευθερώσει τον «Αρμό»
  • Συνεχίζεται η κατάληψη της παραλίας που επιχειρεί να καταπατήσει ο ΟΛΠ
  • Τη λάσπη και την προβοκάτσια ενάντια στον αγωνιστή δήμαρχο Γιάννη Πατσιλινάκο επιστρατεύει -μέσω του εκλεκτού της υποψήφιου- η κυβέρνηση

Με αυτά τα κοντέινερς που τοποθέτησε αυθαίρετα, ο ΟΛΠ επιχειρεί να καταπατήσει το χώρο
Με αυτά τα κοντέινερς που τοποθέτησε αυθαίρετα, ο ΟΛΠ επιχειρεί να καταπατήσει το χώρο
Κλιμακώνεται ο αγώνας των Περαματιωτών για να σώσουν τη γη τους από τα νύχια των πολυεθνικών, οι οποίες, μέσω της κυβερνητικής διοίκησης της εταιρίας Οργανισμός Λιμένα Πειραιά ΑΕ, επιδιώκουν να μετατρέψουν ολόκληρη την παραλία του δήμου σε σταθμό για τα εμπορευματοκιβώτιά τους (κοντέινερς), δίνοντας έτσι ισχυρό χτύπημα στο περιβάλλον της πόλης, αλλά και τη χαριστική βολή στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Χτες οι κάτοικοι παρέμειναν για δεύτερη νύχτα άγρυπνοι στον παραλιακό χώρο του Αρμού που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της πόλης, προκειμένου να τον περιφρουρήσουν και να τον υπερασπίσουν από την αρπαγή που σχεδιάζει ο ΟΛΠ. Σχέδια που έκανε σαφή όταν συνεργεία του τοποθέτησαν εκεί παράνομα και αυθαίρετα, την Κυριακή 29 Ιούλη τα ξημερώματα, 20 κοντέινερς και την επόμενη Δευτέρα άλλα 10! Ο λαός του Περάματος και ο αγωνιστής δήμαρχός του Γιάννης Πατσιλινάκος προχτές αργά τη νύχτα στη διάρκεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στο χώρο του Αρμού, αποφάσισαν ότι αν μέχρι σήμερα στις 2 το μεσημέρι ο Οργανισμός δεν έχει απομακρύνει τα κοντέινερς τότε αυτά θα καταστραφούν. Αποφάσισαν ακόμα ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν δε σταματήσει εντελώς η επεκτατική - καταστροφική για την πόλη, τακτική του ΟΛΠ.

Οι Περαματιώτες είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να χαθεί ούτε σπιθαμή από την παραλία της πόλης τους
Οι Περαματιώτες είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να χαθεί ούτε σπιθαμή από την παραλία της πόλης τους
Η μάχη που δίνουν αυτή την περίοδο οι Περαματιώτες και ο δήμαρχός τους αφορά συνολικά τη «ζωή» της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά. Ο ΟΛΠ, εκτελώντας συγκεκριμένους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την κατοχή του χώρου του Αρμού όχι μόνο προσφέρει υπηρεσίες στις πολυεθνικές, αλλά, ταυτόχρονα «σημαδεύει» τη ναυπηγοεπισκευαστική βάση του Περάματος με την οποία η κυβέρνηση - εξυπηρετώντας τα μεγαλοσυμφέροντα που εκμεταλλεύονται τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά - θέλει να τελειώνει και αυτό παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη μοναδική παραγωγική και οικονομική δραστηριότητα τόσο του Περάματος, όσο και ολόκληρου του Πειραιά.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, για να χτυπήσει αυτό τον αγώνα έβαλε σε εφαρμογή τα γνωστά βρώμικα μέσα της λάσπης και της προβοκάτσιας. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Γλύκας (έγινε... δημότης Περάματος πριν από ένα μήνα) και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Αναγέννηση - Περάματος» κυκλοφόρησε μία κατάπτυστη ανακοίνωση, με την οποία ρίχνει τόνους λάσπης στον αγωνιστή δήμαρχο προσβάλλοντας ταυτόχρονα το λαό της πόλης. Ισχυρίζεται, ξεπερνώντας τα όρια της αυτογελοιοποίησης και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των κατοίκων ότι ο δήμαρχός τους, αυτός που όπως και τώρα πρωτοστατεί εδώ και 10ετίες στους αγώνες του τόπου του Περάματος, τα... έχει βρει με τον ΟΛΠ, τις εταιρίες πετρελαιοειδών και επιχειρηματίες! Αυτό, όταν ο ίδιος είναι άνθρωπος της κυβέρνησης από την πολιτική της οποίας προκαλούνται τα προβλήματα της πόλης και όταν ο ίδιος και ο συνδυασμός του διοργάνωσε μέχρι ημερίδα για να πει ευθαρσώς ότι συμφωνεί με τα καταστροφικά σχέδια του ΟΛΠ σε βάρος της πόλης.

Σε ανακοίνωσή του ο αγωνιστικός συνδυασμός «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» του Γιάννη Πατσιλινάκου καταγγέλλει την ενέργεια αυτή και επισημαίνει ότι τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στο Πέραμα όσο και οι όποιοι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης είναι πλέον «εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα απέναντι στον περαματιώτικο λαό» καθώς ανέλαβαν εργολαβικά «το ρόλο του υποστηριχτή της κυβέρνησης, των εφοπλιστών και των πολυεθνικών, που επιδιώκουν μέσω του ΟΛΠ, να μετατρέψουν ζωτικούς χώρους του δήμου μας σε σταθμούς κοντέινερς». «Ταυτόχρονα - συνεχίζει - επιχειρείται να πεταχτεί στο καλάθι ολόκληρη η αγωνιστική πορεία αυτού του τόπου και να υπονομευτούν συνολικά οι κατακτήσεις του».

Επισημαίνεται ακόμα για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ότι «αποτελεί τουλάχιστον πρωτοφανές γεγονός για τα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας, καθώς κατεβάζει την προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση στο επίπεδο του πεζοδρομίου, στοιχείο που πρώτη φορά κάνει την εμφάνισή του σε δημοτικό συνδυασμό του Περάματος». Τέλος, καλεί τους υποψηφίους με το συνδυασμό του Γλύκα «να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε αυτό το πρωτόγνωρο για την πόλη μας ύφος και ήθος του κ. Γλύκα» και τους κατοίκους του Περάματος με τη μαζική τους συμμετοχή στους αγώνες που εκτυλίσσονται αυτή την περίοδο, αλλά και με την ψήφο τους να δώσουν αποφασιστική απάντηση.

Η υποψήφια νομάρχης Πειραιά της ΝΑΣ Ελπίδα Παντελάκη, με δήλωσή της στο «Ρ» εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των Περαματιωτών και αναφερόμενη στην ανακοίνωση του κυβερνητικού συνδυασμού επισήμανε: «Η ενέργεια αυτή δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας από την πλευρά του συγκεκριμένου συνδυασμού και του κ. Γλύκα, τον οποίο στηρίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ. Είναι τουλάχιστον προκλητικό αυτός να κατηγορεί τον αγωνιστή δήμαρχο για διαπλοκή με τους πετρελαιάδες και τον ΟΛΠ, όταν ο συνδυασμός του και η κυβέρνηση που τον στηρίζει, τα 'χουν βρει κάτω από το τραπέζι με τις εταιρίες πετρελαιοειδών, ενώ η καταστροφική δράση του ΟΛΠ σε βάρος του Περάματος έχει προγραμματιστεί ακριβώς από τα κυβερνητικά επιτελεία στα οποία ανήκει και ο κ. Γλύκας, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Προφανώς ο μόνος τρόπος που βρήκαν για να πλήξουν τον Γιάννη Πατσιλινάκο είναι αυτός της συκοφαντίας και της λάσπης. Ομως να είναι σίγουροι ότι οι Περαματιώτες θα την επιστρέψουν στα μούτρα τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ