Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ»
Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

Τους πρώτους 24 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Βέροιας», παρουσίασε προχτές ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανίδης. Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣΥ συμμετέχουν συνδικαλιστές, εργάτες και εργάτριες του χεριού και του πνεύματος, που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων σε όλα τα μέτωπα πάλης του λαϊκού κινήματος.

Ο Γ. Ορφανίδης αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξε και παίζει η ΤΑ ως εργαλείο της κυρίαρχης πολιτικής και ως μοχλός υλοποίησης των κεντρικών πολιτικών επιλογών της ΕΕ. Τόνισε ότι η ΔΑΣΥ αγωνίζεται για μια ΤΑ σύμμαχο και συμπαραστάτη των δημοτών όχι μόνο για τοπικά ζητήματα, αλλά και για τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταδίκασε το ρόλο της ΤΑ ως απλού διαχειριστή στα πλαίσια του ασφυκτικού θεσμικού πλαισίου που τη διέπει.

Παρουσιάζοντας τους κεντρικούς στόχους της ΔΑΣΥ, ξεκαθάρισε ότι θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα σύμφωνα με τα συμφέροντα των δημοτών. Θα παλέψει για ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, για τη συλλογική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν υγείας, παιδείας, πρόνοιας κλπ. «Θέλουμε μια ΤΑ που θα διεκδικεί τους απαιτούμενους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, δε θα αποδέχεται τον φορομπηχτικό ρόλο που της έχουν χρεώσει. Μια ΤΑ, που θα αποκρούει την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας.

Και κάλεσε τους δημότες να ενισχύσουν τη ΔΑΣΥ, την παράταξη στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι του μόχθου, που αγωνίζονται, αντιστέκονται στην αντιλαϊκή λαίλαπα και παλεύουν για τη διαμόρφωση μιας άλλης πολιτικής προς όφελος των εργαζομένων.

Τέτοιοι είναι άλλωστε και οι πρώτοι 24 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Αδαμίδου Λαρίσα, φυσιοθεραπεύτρια. Αριδας Θύμιος, επαγγελματίας. Ασικίδου Εφη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Κλωστοϋφαντουργών Βέροιας. Γερασιμίδης Σταύρος, επαγγελματίας. Ελευθερίου Κώστας, επαγγελματίας. Ευθυμιάδου Αννα, μουσικός. Θεοδωρίδου Κική, επαγγελματίας. Καλλιαρίδης Γιώργος, μέλος του ΔΣ Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας. Κοτσίδης Γρηγόρης, αρχιτέκτων μηχανικός. Κωνσταντινίδης Σταύρος, εργολάβος οικοδομών. Κωνσταντίνου Μάκης, ασφαλιστής. Μπέλλας Γιάννης, συνταξιούχος. Ντέλλας Χαράλαμπος, αγρότης. Ντίνα - Μυλωνά Ευθυμία, οικιακά. Παλόγλου Δημήτρης, οικοδόμος - μέλος ΔΣ του ΕΚ Βέροιας. Παπαδοπούλου Μαίρη, λογίστρια. Πουταχίδης Τάκης, γραμματέας ΠΕΑΕΑ Βέροιας. Σιδηρόπουλος Θανάσης, πολιτικός μηχανικός. Στεφανίδης Ηλίας, χειριστής βαρέων μηχανημάτων. Τακιβίδης Παύλος, χειριστής βαρέων μηχανημάτων. Τσαντεκίδης Φώτης, οικοδόμος. Τσέου Μαργαρίτα, κομμώτρια. Τσιμούρας Δημήτρης, εκπαιδευτικός. Χουδαβερλόγλου Κωνσταντίνος, ιδιωτικός υπάλληλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ