Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Αγώνας κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών

Την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ, στην Ακρόπολη, η εκδήλωση μνήμης και τιμής, για τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ., στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην εκδήλωση μνήμης και αγώνα, με αφορμή τη μαύρη επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

Στις 6 και 9 Αυγούστου 2002, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, συμπληρώνονται 57 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της ρίψης ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικάνους.

Οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων, υπογραμμίζεται αμέσως μετά, 57 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Με πρόσχημα τον πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας, επισημαίνεται στο κείμενο, 60 χώρες βρίσκονται στο στόχαστρό τους. 57 χρόνια μετά και ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν στον κόσμο περίπου 30.000 πυρηνικές κεφαλές, οι ΗΠΑ προωθούν το πρόγραμμα ΝΜΔ (Εθνική Πυραυλική Αμυνα), που παραβιάζει διεθνείς συμφωνίες και ανοίγει το δρόμο για νέους εξοπλισμούς. Τα βιολογικά και χημικά όπλα εκσυγχρονίζονται και εμφανίζονται πάλι στο προσκήνιο.

Με αφορμή την ένταση που επικρατεί στα σύνορα Ινδίας - Πακιστάν, γίνεται λόγος για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων με ολέθρια αποτελέσματα.

Η θηριωδία που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη με τη στήριξη και ανοχή των ιμπεριαλιστών συνεχίζεται.

Λαϊκές κατακτήσεις, ατομικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα "ψαλιδίζονται" στο όνομα της "πάταξης της τρομοκρατίας".

Η συμφωνία ΝΑΤΟ - Ρωσίας αποτελεί πλήγμα για την παγκόσμια ειρήνη και περίοδος νέων τραγωδιών απειλεί την ανθρωπότητα, αν οι λαοί δεν ανακόψουν την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Μεγαλώνει η λαϊκή αντίσταση

Είναι γεγονός ότι μεγαλώνει η λαϊκή οργή και αντίσταση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πρωτοφανείς διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις ηπείρους. Το αντιπολεμικό, φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό του Λεκανοπεδίου να διαδηλώσει την Τετάρτη στην Ακρόπολη:

  • Για να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.
  • Για να καταδικάσουμε τα φοβερά εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας.
  • Για να απαιτήσουμε τη ριζική κατάργηση των πυρηνικών όπλων, το σταμάτημα του προγράμματος του Πολέμου των Αστρων των ΗΠΑ (NMD).
  • Εμπρός με τους λαούς στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ