Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Πίσω στο μακαρθισμό: «Μισόν αιώνα αργότερα (σ.σ. από την "εποχή Μακάρθι"), μια χούφτα δημοσιογραφίσκων της μισής οκάς υποβάλλουν τα εξής αθώα ερωτήματα σε μερικούς επωνύμους της δημόσιας ζωής: Τι γνώμη έχετε για την τρομοκρατία; Οταν δολοφόνησαν τον Γουέλς, νιώσατε συμπάθεια γι' αυτούς; Μήπως στα παιδικά σας χρόνια πιστέψατε στην ένοπλη πάλη; Που πάει να πει, μπας και είσαι ψιλοτρομοκράτης και μας το κρύβεις. Ελευθερία είπατε; Καλύτερα λάστιχο να λέτε» (Δημήτρης Δανίκας -ΝΕΑ)

«Ανεπίσημος» δίαυλος: «Γενική είναι η αποδοκιμασία ενός διαύλου ανάμεσα σε υπηρεσιακές -αλλά ανεπίσημες- πηγές πληροφοριών και σε ορισμένους δημοσιογράφους που τις προωθούν στη δημοσιότητα. Δεν είναι νέο το φαινόμενο, απλώς τώρα φάνηκε καθαρότερα και στιγμάτισε πιο βάναυσα» (Ν. Παρασκευόπουλος -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«Κερδίζει» η ανυποληψία...«Εντυπωσιακό, γενικώς και αποκαρδιωτικό για τον δημοσιογραφικό κλάδο είναι το στοιχείο της πρόσφατης έρευνας της "Μέτρον Ανάλυσις", σύμφωνα με το οποίο το 56,7% των ερωτηθέντων κρίνει ότι τα ΜΜΕ συντείνουν αρνητικά στην ενημέρωση της κοινής γνώμης στο θέμα της τρομοκρατίας, ενώ μόνον το 37,7% πιστεύει ότι συμβάλλουν θετικά» (Στάμος Ζούλας -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

«Δείχνει» κέντρο...«Σε ρόλο αρχηγού της Αστυνομίας και εισαγγελέα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, συνεχίζει την προσπάθεια με διαρροές και "πλαστές" ενημερώσεις για να αποϊδεολογικοποιήσει τη "17 Νοέμβρη" και να την αθωώσει από το ρόλο που έπαιξε στη μεταπολίτευση» (Από το άρθρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ).

Φερέφωνα... «Η "17Ν" είναι αριστερή οργάνωση, εμφορείται από τα θεμελιώδη στοιχεία της αριστερής ιδεολογίας, χρησιμοποιεί τα σύμβολα της Αριστεράς, προέκυψε από τις "σέκτες" της Αριστεράς (...) και έχει την ίδια αντίληψη για το ρόλο της "επαναστατικής βίας" που εξακολουθεί να έχει και η Αριστερά» (Αντώνης Καρκαγιάννης- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ