Πέμπτη 1 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ»
Επικίνδυνη η επέκταση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ

Την επικίνδυνη απόφαση της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Βάσως Παπανδρέου (59365/25 Ιουλίου), σύμφωνα με την οποία χορηγείται νέα οικοδομική άδεια εκτέλεσης εργασιών για την ανέγερση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 400/150 της ΔΕΗ στα όρια Αργυρούπολης - Ηλιούπολης σε δασική έκταση 140 στρεμμάτων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Αργυρούπολης» και ο υποψήφιος δήμαρχος Πασχάλης Κυριακίδης.

Με βάση την απόφαση, θα κτιστούν διώροφα κτίρια ύψους 2,90 - 8,5 μέτρων, θα υπάρξει κάλυψη 908 τ.μ και δόμηση 1.252 τ.μ. Το σύνολο αυτών των εγκαταστάσεων κοντά στην παιδική χαρά, στους αθλητικούς χώρους και στο σχολείο, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η παράταξη, δημιουργούν εφιαλτική, επικίνδυνη κατάσταση, καρκινογόνα, ολοκληρώνεται η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, της δασικής έκτασης και γενικά υποβαθμίζεται όλη η Αργυρούπολη.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ για τον ανεύθυνο, όπως χαρακτηρίζει, και παράνομο τρόπο εγκατάστασης - επέκτασης του ΚΥΤ Αργυρούπολης, που στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων αδιαφορούν εγκληματικά για την υγεία και τη ζωή μας.

Καταγγέλλει επίσης και θέτει το ερώτημα γιατί ο δήμαρχος αδιαφορεί και δεν αντιστέκεται αγωνιστικά στην ανεύθυνη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, με την επέκταση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» ζητάει την άμεση δικαστική απαγόρευση εκτέλεσης του έργου, το κλείσιμο του Δημαρχείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και την κατάληψη του χώρου και παρεμπόδιση εκτέλεσης των οικοδομικών και λοιπών εργασιών μέχρις ότου μας δεχτεί η υπουργός και η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ. «Για να σωθούμε, καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης, πρέπει όλοι να αγωνιστούμε».

«Η επέκταση του ΚΥΤ Αργυρούπολης είναι καταστροφική για την περιοχή μας, οι δε αποφάσεις της υπουργού και υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ είναι αντισυνταγματικές και παράνομες» είπε στο «Ρ» ο υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» Πασχάλης Κυριακίδης. Και συνέχισε: «Εμείς, η δημοτική μας παράταξη και οι δημότες μας θα αντισταθούμε σε τέτοιες πολιτικές που θυσιάζουν τα πάντα, δηλαδή την υγεία και τη ζωή μας στο όνομα των Ολυμπιακών Αγώνων».

Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν από ένα δίμηνο εκδόθηκε άδεια οικοδομικών εργασιών από το Πολεοδομικό Γραφείο Αθηνών, η οποία, μετά από ενέργειες - προσφυγή του δήμου, ανακλήθηκε. Επίσης με απόφαση του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απαγορεύτηκε η συνέχιση των εργασιών. Η απόφαση της υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση για τον καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης για την ανέγερση του ΚΥΤ Αργυρούπολης προσβλήθηκε στο ΣτΕ όπου θα κριθεί η νομιμότητα ή μη αυτής.

Και ενώ είχαν παύσει οι εργασίες στην περιοχή αυτή με δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις, αιφνιδίως η Β. Παπανδρέου, εντός εφτά ημερών από τότε που της υποβλήθηκε το αίτημα, εξέδωσε την 25η Ιουλίου την απόφαση της χορήγησης οικοδομικής άδειας.

Τέλος, όπως καταγγέλλει η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία», από τον Απρίλη του 2002 η υφυπουργός Ρ. Ζήση δε δέχεται τη δημοτική αρχή Αργυρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ