ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Ετοιμάζουν άλλα 18 ειδικά κελιά

Eurokinissi

Μετά την πλήρη απομόνωση των πρώτων ημερών και τις σχετικές καταγγελίες του φερόμενου ως καθοδηγητή της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, οι 14 μέχρι στιγμής κρατούμενοι πήραν πίσω τα ρολόγια τους, άρχισαν να δέχονται επισκέψεις συγγενών τους και να προμηθεύονται βιβλία, αλλά και μία κάθε ημέρα εφημερίδα «της αρεσκείας τους».

Στα παραπάνω να προστεθεί το δικαίωμα πρόσβασης στη δικογραφία που τους αφορά και που αναγνωρίζεται πλέον από τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη βδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση άλλων 18 ειδικών κελιών, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός τους να φθάνει τα 32. Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστούν δύο ειδικοί θάλαμοι, στους οποίους θα λειτουργήσουν νοσοκομείο και ψυχιατρείο. Για να αντιμετωπιστούν μέχρι τότε τα περιστατικά που τυχόν παρουσιαστούν, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποδεικνύει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με έγγραφό του, τις κατάλληλες νοσοκομειακές μονάδες για τη μεταφορά όποιου χρειάζεται άμεση νοσηλεία.

Χτες, διέρρευσε σε δύο αθηναϊκές εφημερίδες ολόκληρο το κατηγορητήριο που στρέφεται εναντίον του φερόμενου ως αρχηγού της «17Ν» Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος όμως το αρνείται και το αποδίδει σε «σκευωρία» των συγκατηγορουμένων του, για να επιτύχουν «ευνοϊκή μεταχείριση για τους εαυτούς τους».

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Eurokinissi

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Σύμφωνα με αυτό, φέρεται ως αυτουργός, συναυτουργός ή ηθικός αυτουργός για οχτώ ανθρωποκτονίες (Ν. Μομφεράτου, Π. Ρουσέτη, Δ. Αγγελόπουλου, Αλ. Αθανασιάδη, Γ. Νορντίν, Σ. Ρόναλντ, Χρ. Μάτη και Ι. Βάρη), 20 απόπειρες ανθρωποκτονιών, 19 εκρήξεις, 13 διακεκριμένες κλοπές και εννέα ληστείες.

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει: Αυτουργία στην ένταξη «ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση "ΕΟ 17 Νοέμβρη"» Συναυτουργία με τους Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλειο Ξηρό, Διονύσιο Γεωργιάδη, Βασίλειο Τζωρτζάτο, Θεολόγο Ψαραδέλλη και άλλα, άγνωστα ακόμη στην ανάκριση άτομα στην «κατασκευή, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικών υλών, που βρέθηκαν σε κρησφύγετα της «17Ν» στην οδό Πάτμου 84 στα Πατήσια και Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι». Συναυτουργία σε «διακεκριμένη οπλοκατοχή», στις «ανθρωποκτονίες» σε βάρος του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Παν. Ρουσέτη στις 21-2-1985, του βιομήχανου Αλ. Αθανασιάδη την 1-3-1988, του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη στις 10-1-1989 και του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη στις 26-9-1989, στην «έκρηξη» σε λεωφορείο της αμερικανικής βάσης του Ελληνικού στις 10-8-1987, από την οποία τραυματίστηκαν ο οδηγός και εννέα Αμερικανοί υπήκοοι και στη «ληστεία» κατά του ΑΤ Βύρωνα στις 14-8-1988. Ηθική αυτουργία στις εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται στον Χριστόδουλο Ξηρό (κατασκευή, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ανθρωποκτονίες εναντίον του βιομήχανου Δημ. Αγγελόπουλου στις 8-4-1986, του ναυτικού ακολούθου της αμερικανικής πρεσβείας Ουίλλιαμ Νορντίν στις 28-6-1988, του Αμερικανού Στιούαρτ Ρόναλντ στις 12-3-1991 και του αστυφύλακα Ιω. Βάρη στις 2-11-1991, στις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος του Αμερικανού Τζορτζ Κάρρος στις 2-1-1988, του βουλευτή Γ. Πέτσου στις 8-5-1989, του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη στις 20-11-1990, σε έξι «εκρήξεις», επτά «ληστείες» και 13 «διακεκριμένες κλοπές»). Επίσης, ηθική αυτουργία στις πράξεις που αποδίδονται στους συγκατηγορουμένους του Βασ. Ξηρό, Διον. Γεωργιάδη και Βασ. Τζωρτζάτο.

ΚΛΟΠΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΩ
«Γαϊτανάκι» αντιφατικών πληροφοριών και σεναρίων

Σε «γαϊτανάκι» σεναρίων, αντιφατικών πληροφοριών και σε ένα είδος θεάτρου του παραλόγου, εξελίσσεται η υπόθεση της κλοπής όπλων από στρατόπεδο της Κω. Την ίδια ώρα, χωρίς αποτέλεσμα συνεχίζονται οι έρευνες, που έχουν επικεντρωθεί στον έλεγχο των δακτυλικών αποτυπωμάτων του προσωπικού της μονάδας, μια διαδικασία που έχει περάσει στη φάση του ελέγχου μιας πιθανής ταυτοποίησης.

Για το όλο θέμα, δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση, ούτε από τις στρατιωτικές, ούτε από τις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσο βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τα μέσα ενημέρωσης, οι αρχές διερευνούν και τις καταστάσεις με τους αξιωματικούς και τους εφέδρους, που έχουν υπηρετήσει στο στρατόπεδο κατά το πρόσφατο παρελθόν, ενώ έχουν κληθεί στην Κω για να ανακριθούν και δύο στρατιώτες που υπηρέτησαν πρόσφατα στη μονάδα.

Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με τα διάφορα τηλεφωνήματα από αγνώστους, που δηλώνουν ότι την αρπαγή των όπλων διέπραξε η «17 Ν». Ετσι, χθες στις 2 τα ξημερώματα, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέφερε στον τηλεφωνητή ότι «επαναλαμβάνουμε, τα όπλα τα έχουμε εμείς. 17 Νοέμβρη». Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά τηλεφώνημα που γίνεται για την υπόθεση αυτή. Ωστόσο, οι αρχές δεν το αξιολογούν ως αξιόπιστο.

Το μόνο συμπέρασμα που εξάγεται με μια σχετική ασφάλεια, που προκύπτει από τα ευρήματα στο χώρο, είναι ότι οι δράστες ή τουλάχιστον οι βασικοί συνεργοί τους προέρχονται από το εσωτερικό του στρατοπέδου, αφού γνώριζαν τους χώρους και αξιοποίησαν τις παραλείψεις και τα κενά στα μέτρα ασφαλείας των αποθηκών οπλισμού στο στρατόπεδο «Κ. Παλαιολόγος». Το συμπέρασμα αυτό δεν αποκλείει οποιαδήποτε εκδοχή για τα κίνητρα των δραστών.

Ιδιαίτερη φιλολογία αναπτύχθηκε γύρω από το δεύτερο τηλεφώνημα αγνώστου στο αστυνομικό τμήμα της Κω, στη 1.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπου ανακοινώθηκε ότι η κλοπή έγινε από τη «17 Ν». Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ο αριθμός του τηλεφώνου και πρόκειται για ένα δορυφορικό τηλέφωνο και ενδέχεται η κλήση να έγινε από την Αθήνα. Κατά άλλες πληροφορίες, εντοπίστηκε στην Καλαμάτα αυτός που τηλεφώνησε. Επίσης ακούστηκε ότι ο εντοπισμός έγινε μέσω του διεθνούς συστήματος παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών, το γνωστό «Εσελον», πράγμα που μαρτυρεί και το ρόλο των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών, αλλά και την έκταση των δυνατοτήτων αυτού του πλανητικού συστήματος παρακολούθησης.

Από την άλλη, σε κατάσταση ομηρίας βρίσκεται όλο το στρατιωτικό της μονάδας που έγινε η κλοπή. Η καραντίνα συνεχίζεται και οι περίπου 170 υπηρετούντες στη μονάδα παραμένουν σε απόλυτο αποκλεισμό από τον έξω κόσμο, καθώς τους απαγορεύεται οποιαδήποτε επικοινωνία με τον εκτός στρατοπέδου κόσμο. Το διάστημα αυτό έχουν όλοι απολέσει το τεκμήριο της αθωότητας, αντιμετωπίζονται όλοι σαν ύποπτοι και καλούνται να υποστούν πλήθος ψυχολογικών πιέσεων, προκειμένου να «σπάσουν» οι όποιοι ένοχοι βρίσκονται ανάμεσά τους.

ΔΗΜ. ΓΟΝΤΙΚΑΣ
Σχεδιασμοί με στόχο να πλήξουν το λαϊκό κίνημα και τις πρωτοπόρες δυνάμεις του

Αποσπάσματα από συνέντευξη στον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»

«Ζούμε έναν καταιγισμό σεναρίων, πληροφοριών, συζητήσεων, από όπου δυσκολεύεται κανείς να διακρίνει τα σοβαρά εκείνα ζητήματα που έχουν γεννηθεί από όλη αυτή την υπόθεση» σημείωσε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας στον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM» και συνέχισε: «Βεβαίως ο ελληνικός λαός έχει μια εμπειρία. Παρακολουθεί τις εξελίξεις και μπορούμε να πούμε ότι έχει μια επιφύλαξη σε όλα αυτά τα σενάρια, τις πληροφορίες, όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται. Ταυτόχρονα, ζει και τα προβλήματά του, πολλά και οξυμένα, και βέβαια θα χρειαστεί να υπάρξουν παρεμβάσεις - άλλωστε, οι διακοπές θα τελειώσουν - και πρέπει το λαϊκό κίνημα να προσανατολιστεί στην ανάδειξη των προβλημάτων του, στους αγώνες του, στην υπεράσπιση κατακτήσεων που δέχονται απανωτά χτυπήματα. Αλλωστε, οι αγώνες αυτοί συνδέονται άμεσα και με την υπεράσπιση θεμελιακών δημοκρατικών δικαιωμάτων που ασφαλώς τίθενται υπό αμφισβήτηση παραπέρα και υπό απειλή. Μια από τις κύριες επιδιώξεις όλων αυτών των εξελίξεων είναι να περιοριστεί ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού στα ανεκτά από το σύστημα όρια. Οχι μόνο να μην διεκδικούν οι εργαζόμενοι ουσιαστικές λύσεις, ουσιαστική βελτίωση της ζωής τους, αλλά κυρίως να μην αμφισβητούν αυτό που σήμερα υπάρχει και το οποίο είναι βαθιά αυταρχικό και αντιλαϊκό. Πρόκειται, για τη δημοκρατία της ολιγαρχίας, και φυσικά επιδιώκεται να περιοριστούν οι διεκδικήσεις στα όρια αυτά. Ο,τι άλλο διεκδικείται ή αμφισβητείται επιχειρείται να μπει στην κλίνη του Προκρούστη ή να θεωρηθεί ως τρομοκρατία».

Για τη «17Ν»

Αναφερόμενος στην υπόθεση «εξάρθρωση της τρομοκρατίας» ο Δ. Γόντικας είπε: «Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια ειδικά να αποκοπεί όλη αυτή η υπόθεση, από τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας. Και πριν - τότε που εμφανίστηκε αυτή η οργάνωση - και σήμερα, που επιχειρείται να βγει από τη μέση. Δηλαδή αποκόπτεται από τη στρατηγική και τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως αυτά αναπτύσσονται στις αντίστοιχες περιόδους. Το ΚΚΕ επισημαίνει, ότι αυτού του είδους οι οργανώσεις συνδέονται με μυστικές υπηρεσίες. Είτε δημιουργήθηκαν, είτε χρησιμοποιήθηκαν από μυστικές υπηρεσίες. Αυτή η θέση συναντά το τελευταίο διάστημα, μια έντονη κριτική από μια σειρά κύκλους, παρ' ότι από άλλους κύκλους αυτό το πράγμα δεν αμφισβητείται ή και ορισμένα στοιχεία που βγαίνουν σποραδικά επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση του ΚΚΕ. Επιχειρείται να καλυφθούν πλήρως οι δραστηριότητες και οι ευθύνες των μυστικών υπηρεσιών ιμπεριαλιστικών κέντρων, και από τη στιγμή που αυτό εξοβελίζεται από τη μέση, επιχειρείται να συνδεθεί με την ιδεολογία και τη δραστηριότητα του ΚΚΕ, γενικότερα της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος.

»Το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε αυτές τις μορφές δράσης. Δεν υπάρχει έδαφος εδώ να κατηγορηθεί το ΚΚΕ ότι ανέχεται ή στηρίζει ή ότι η ιδεολογία του τρέφει τέτοια φαινόμενα. Αυτά αντίθετα είναι πρακτικές και τακτικές που έχουν χρησιμοποιήσει οι αντίπαλοι του ΚΚΕ, οι αντίπαλοι του λαϊκού κινήματος, οι αντίπαλοι των επαναστατικών κινημάτων.

»Σήμερα δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται γενικά και ειδικά στην περιοχή μας. Είμαστε μπροστά σε εξελίξεις και αυτή η πλευρά συσκοτίζεται. Εξελίξεις, δηλαδή, που συνδέονται και με τα σχέδια των Αμερικάνων για νέες επεμβάσεις και νέους πολέμους, με ένταση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις για κατάκτηση θέσεων στην περιοχή. Επομένως γεννιούνται πολλά ερωτηματικά σχετικά με την εμφάνιση αυτή την περίοδο αυτής της υπόθεσης ξαφνικά. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός έχει επίσης ανοίξει αυτό το μεγάλο θέμα της πάλης ενάντια στην τρομοκρατία, ταυτίζοντάς τη με την πάλη των λαϊκών κινημάτων και κηρύσσοντας έναν ανελέητο πόλεμο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο των εξελίξεων θα επιταχυνθούν πολιτικές ζυμώσεις και διεργασίες.

»Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι επιδιώκουν, με κάθε τρόπο, να συγκαλύψουν το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών, με τα διάφορα σχέδια που αναπτύσσουν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, και κυρίως να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να εμποδίσουν πιο αποτελεσματικά ή και να δώσουν πλήγματα στο λαϊκό κίνημα. Οταν ο κ. Ανδριανόπουλος λέει "το ΚΚΕ, γενικότερα η Αριστερά ζει μια ιδιότυπη ασυλία στο πολιτικό σύστημα", τι εκφράζει; Εκφράζει ακριβώς το γενικότερο σχέδιο που δουλεύεται. Οτι δηλαδή απαιτούνται μέτρα ενάντια σε εκείνες τις πρωτοπόρες δυνάμεις που δε συμβιβάζονται, δεν υποτάσσονται, δεν εγκαταλείπουν τους σκοπούς τους, που μένουν σταθεροί στην πάλη ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα, που παλεύουν για γενικότερες αλλαγές, που στέκονται στο πλευρό της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, των λαών, ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια, στην εκμετάλλευση, και παλεύουν αταλάντευτα για την απαλλαγή της ανθρωπότητας από αυτή τη βαρβαρότητα».

Για την κλοπή των όπλων στην Κω

Σε ερώτηση σχετικά με την κλοπή των όπλων από το στρατόπεδο της Κω, ο Δ. Γόντικας είπε: «Αναπτύσσονται διάφορα σενάρια και θεωρίες. Λένε, οι υπεύθυνοι, ότι δεν υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις για φύλαξη. Το στοιχείο όμως, ότι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας βρίσκονται έξω από τα σύνορα, που δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό, που δε συνδέεται με τα συμφέροντα της χώρας, αυτό μένει στο απυρόβλητο. Το ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις είναι ενταγμένες και προσαρμόζονται συνεχώς στο δόγμα "εχθρός είναι ο λαός", και ότι ακόμα οι Ενοπλες Δυνάμεις, σε μεγάλο βαθμό, είναι διαβρωμένες, φανερά και κρυφά, από διάφορες υπηρεσίες ΝΑΤΟϊκές, αμερικάνικες κλπ., γεγονότα που προκαλούν και συμβάλλουν στη δημιουργία αρνητικών φαινομένων, όλα αυτά μένουν στο απυρόβλητο».

Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι «μετά την εξάρθρωση της 17Ν και καθώς η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων δείχνει να επιβεβαιώνεται, οι διωκτικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εξάρθρωση και των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν δράσει στη χώρα μας». Εκτιμά, δε, ότι οι αρχές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα.

Η «Απογευματινή» ρωτά την κυβέρνηση, γιατί δε δίνει το «πράσινο» φως για τη σύλληψη μελών του ΕΛΑ. Σημειώνει ότι οι διωκτικές αρχές έχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για δέκα τουλάχιστον άτομα, που θεωρούνται ως οι «πολιτικοί» εγκέφαλοι της οργάνωσης. Αλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφερόμενο στον Δ. Κουφοντίνα γράφει ότι «εδώ και 38 μέρες ο άνθρωπος, που όλα δείχνουν ότι έπαιζε το ίδιο καλά και τους δυο ρόλους -του πράκτορα και του τρομοκράτη- πέτυχε να μείνει ελεύθερος, «λουφαγμένος» κάπου, που ίσως αποκαλυφθεί μετά τη σύλληψή του».

Το «Εθνος» γράφει ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει πληροφορίες πως ο καταζητούμενος Δ. Κουφοντίνας συνοδεύεται από δυο άτομα που τον επιτηρούν από απόσταση σε κάθε μετακίνησή του για να επέμβουν αν πέσει σε ενέδρα. «Τα Νέα» σημειώνουν ότι κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εντόπισαν τρία κρησφύγετα του καταζητούμενου στην Αττική, στα οποία δε βρέθηκε. Το ένα από τα σπίτια βρίσκεται στη βορειοανατολική Αττική και ένα άλλο στα νότια προάστια.

Η «Ελευθεροτυπία» γράφει πως στις απόπειρες δολοφονίας του νευροχειρουργού Ζ. Καψαλάκη και του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ε. Παπαδημητρίου, εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι χρησιμοποιήθηκαν τα δυο από τα τρία 38άρια που βρέθηκαν στα κρησφύγετα της 17Ν. «Το Βήμα» επισημαίνει ότι η ΕΛΑΣ εκτιμά πως ο Δ. Κουφοντίνας διαθέτει ένα δικό του δίκτυο προστασίας που έχει ενεργοποιηθεί και το οποίο είναι άγνωστο στα υπόλοιπα μέλη της 17Ν. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι το δίκτυο αυτό έχει ένα κρησφύγετο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αττική.

Και νέα προκήρυξη

Αλλη μια προκήρυξη που φέρει την υπογραφή «ΕΟ 17 Νοέμβρη» είδε χτες το φως της δημοσιότητας.

Στάλθηκε χτες τα ξημερώματα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΤΕΡ» και δε φέρει το γνωστό αστέρι. Αναφέρει πως δεν το χρειάζονται για να αποδείξουν την ύπαρξή τους. «Η απόδειξη είναι στο τέλος της σελίδας. Το δαχτυλικό αποτύπωμα. Αυτό υπάρχει στην πρώτη προκήρυξη. Αυτήν που μέσω του Ζαν Πωλ δημοσιεύτηκε μετά από ένα χρόνο μετά την πρώτη ενέργειά μας».

Στην προκήρυξη που τη βαπτίζουν «πολιτικό μήνυμα», οι άγνωστοι συντάκτες της, αφού αναλαμβάνουν «όλη την ευθύνη που μας αναλογεί για τις ενέργειες από το 1974 έως το 1983», αναφέρουν ότι «τότε ανακαλύψαμε με καθυστέρηση ότι η οργάνωση είχε διαβρωθεί από τις μυστικές υπηρεσίες» και ότι «το ίδιο είχε ανακαλύψει και ο SPANK, τον οποίο καθαρίσανε παρά το ότι δεν ήταν στη δίκη μας οργάνωση».

Στη συνέχεια αναφέρουν ότι «χάθηκαν από φόβο και οργή» και απείχαν «από οποιαδήποτε επαφή και δυναμική ενέργεια, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους πράκτορες επισημαίνοντας ότι πολλά από τα παιδιά της 17 Νοέμβρη δε γνώριζαν το ρόλο τους», αλλά «τρεις όμως ήξεραν».

Οι συντάκτες της προκήρυξης προειδοποιούν τέλος με νέα χτυπήματα.

«Δίνεται η απαραίτητη σημασία στο κάθε γεγονός», δήλωσε σχετικά με αυτήν την εξέλιξη ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ