Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι «μετά την εξάρθρωση της 17Ν και καθώς η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων δείχνει να επιβεβαιώνεται, οι διωκτικές αρχές αναμένεται να προχωρήσουν στην εξάρθρωση και των υπολοίπων τρομοκρατικών οργανώσεων που έχουν δράσει στη χώρα μας». Εκτιμά, δε, ότι οι αρχές βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα.

Η «Απογευματινή» ρωτά την κυβέρνηση, γιατί δε δίνει το «πράσινο» φως για τη σύλληψη μελών του ΕΛΑ. Σημειώνει ότι οι διωκτικές αρχές έχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για δέκα τουλάχιστον άτομα, που θεωρούνται ως οι «πολιτικοί» εγκέφαλοι της οργάνωσης. Αλλο ρεπορτάζ της εφημερίδας, αναφερόμενο στον Δ. Κουφοντίνα γράφει ότι «εδώ και 38 μέρες ο άνθρωπος, που όλα δείχνουν ότι έπαιζε το ίδιο καλά και τους δυο ρόλους -του πράκτορα και του τρομοκράτη- πέτυχε να μείνει ελεύθερος, «λουφαγμένος» κάπου, που ίσως αποκαλυφθεί μετά τη σύλληψή του».

Το «Εθνος» γράφει ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει πληροφορίες πως ο καταζητούμενος Δ. Κουφοντίνας συνοδεύεται από δυο άτομα που τον επιτηρούν από απόσταση σε κάθε μετακίνησή του για να επέμβουν αν πέσει σε ενέδρα. «Τα Νέα» σημειώνουν ότι κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εντόπισαν τρία κρησφύγετα του καταζητούμενου στην Αττική, στα οποία δε βρέθηκε. Το ένα από τα σπίτια βρίσκεται στη βορειοανατολική Αττική και ένα άλλο στα νότια προάστια.

Η «Ελευθεροτυπία» γράφει πως στις απόπειρες δολοφονίας του νευροχειρουργού Ζ. Καψαλάκη και του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Ε. Παπαδημητρίου, εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι χρησιμοποιήθηκαν τα δυο από τα τρία 38άρια που βρέθηκαν στα κρησφύγετα της 17Ν. «Το Βήμα» επισημαίνει ότι η ΕΛΑΣ εκτιμά πως ο Δ. Κουφοντίνας διαθέτει ένα δικό του δίκτυο προστασίας που έχει ενεργοποιηθεί και το οποίο είναι άγνωστο στα υπόλοιπα μέλη της 17Ν. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι το δίκτυο αυτό έχει ένα κρησφύγετο στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ