Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
Προσφορές - κοροϊδία στα τιμολόγια στάθμευσης

Καλοκαιρινές ...προσφορές - κοροϊδία στα τιμολόγια στάθμευσης των ΙΧ, ανακοίνωσε η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ), μετά τις καταγγελίες εποχούμενων για υπέρογκες χρεώσεις στα «πάρκιν» του αεροδρομίου, αλλά και το «χαράτσι» που φέρεται να πλήρωσε σε πρόσφατο ταξίδι του από το ιδιωτικό αεροδρόμιο Σπάτων, ο ίδιος ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου.

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του αεροδρομίου, από την 1η Αυγούστου, οι χρήστες των χώρων στάθμευσης «μακράς διάρκειας» (Ρ3), καταβάλλοντας 50 ευρώ, που αντιστοιχούν στη χρέωση πέντε ημερών, μπορούν να σταθμεύσουν το όχημά τους 31 μέρες. Η δεύτερη ...προσφορά - κοροϊδία αφορά στη δωρεάν στάθμευση των ΙΧ σε όλους τους χώρους στάθμευσης του αερολιμένα, για τα πρώτα 20 λεπτά της ώρας. Στην ανακοίνωση του ΔΑΑ, αναφέρεται μεν ότι οι ...προσφορές ισχύουν από την 1η Αυγούστου, αλλά σκόπιμα δε διευκρινίζεται μέχρι πότε. Προφανώς, πρόκειται για ...καλοκαιρινές προσφορές, που γίνονται για το «θεαθήναι», σε μια περίοδο χαμηλής αεροπορικής επιβατικής κίνησης.

Μετά τις καταγγελίες πολλών πολιτών για την υπέρογκη χρέωση στα «πάρκιν» του ΔΑΑ και κυρίως στα «πάρκιν» Ρ1 και Ρ2 μετά την παρέλευση τεσσάρων ωρών, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ...ευαισθητοποιήθηκε και απέστειλε έγγραφο στους αρμόδιους του αεροδρομίου, ζητώντας την τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων, με τις οποίες να πληροφορούνται οι οδηγοί ότι για τη στάθμευση των οχημάτων τους πέραν των τεσσάρων ωρών, πιο συμφέρουσα οικονομικά λύση είναι η χρησιμοποίηση του «πάρκιν μακράς διάρκειας» Ρ3. Με τη σύσταση αυτή του υπουργείου, η διοίκηση του ΔΑΑ διευκρινίζει ότι θα συμμορφωθεί σύντομα, τοποθετώντας τις πινακίδες.

Σημειώνεται ότι για όλους τους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου Σπάτων ισχύει το ίδιο τιμολόγιο για τις πρώτες τέσσερις ώρες. Οι τιμές κυμαίνονται από 2,90 ευρώ για την πρώτη ώρα και φτάνουν στα 9,10 ευρώ με τη συμπλήρωση τεσσάρων ωρών. Οι μεγάλες διαφορές είναι μετά τη συμπλήρωση του 4ωρου. Στους χώρους στάθμευσης «μικρής διάρκειας» Ρ1 και Ρ2, οι τιμές από την πέμπτη έως την 24η ώρα κυμαίνονται από 11,20 ευρώ μέχρι 25,50 ευρώ, έναντι 10 ευρώ που κοστίζει η 24ωρη στάθμευση στο «πάρκιν μακράς διάρκειας» Ρ3.

Η γερμανική διοίκηση του ΔΑΑ, για να αποσείσει από πάνω της τις ευθύνες, αναφέρει, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι τη διαχείριση του χώρου στάθμευσης έχει αναλάβει η εταιρία «Central Parking Systems Athens SA».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ