Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μπουρίνι «xτύπησε» τη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην κυκλοφορία των οχημάτων, δημιουργήθηκαν χθες το μεσημέρι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ενα δυνατό μπουρίνι διάρκειας 20 λεπτών έφερε τα πάνω κάτω.

Λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης έστειλε επείγον σήμα στα αλιευτικά σκάφη, προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού. Μιάμιση ώρα αργότερα, επιβεβαιώθηκε και η πρόβλεψη της ΕΜΥ για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι κλπ.), στα ηπειρωτικά.

Από την ισχυρή βροχόπτωση, προκλήθηκαν βλάβες στην ηλεκτροδότηση περιοχών κυρίως της δυτικής Θεσσαλονίκης και της Σίνδου που έμεινε χωρίς ρεύμα για περισσότερο από 3 ώρες. Σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα σε κομβικά σημεία εισόδου και εξόδου να δημιουργηθεί χάος και ουρές χιλιομέτρων (ύψος λαχαναγοράς). Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, σημειώθηκαν και μικροατυχήματα, σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων έσπασαν κλαδιά δέντρων, προξενώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν με επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αντίστοιχη κατάσταση δημιουργήθηκε και στην Κομοτηνή, ενώ προβλήματα μικρότερης έντασης προκλήθηκαν στην πόλη της Καβάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ