Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»
Ετοιμάζουν άλλα 18 ειδικά κελιά

Eurokinissi

Μετά την πλήρη απομόνωση των πρώτων ημερών και τις σχετικές καταγγελίες του φερόμενου ως καθοδηγητή της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, οι 14 μέχρι στιγμής κρατούμενοι πήραν πίσω τα ρολόγια τους, άρχισαν να δέχονται επισκέψεις συγγενών τους και να προμηθεύονται βιβλία, αλλά και μία κάθε ημέρα εφημερίδα «της αρεσκείας τους».

Στα παραπάνω να προστεθεί το δικαίωμα πρόσβασης στη δικογραφία που τους αφορά και που αναγνωρίζεται πλέον από τις δικαστικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στη βδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη διαμόρφωση άλλων 18 ειδικών κελιών, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός τους να φθάνει τα 32. Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστούν δύο ειδικοί θάλαμοι, στους οποίους θα λειτουργήσουν νοσοκομείο και ψυχιατρείο. Για να αντιμετωπιστούν μέχρι τότε τα περιστατικά που τυχόν παρουσιαστούν, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποδεικνύει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με έγγραφό του, τις κατάλληλες νοσοκομειακές μονάδες για τη μεταφορά όποιου χρειάζεται άμεση νοσηλεία.

Χτες, διέρρευσε σε δύο αθηναϊκές εφημερίδες ολόκληρο το κατηγορητήριο που στρέφεται εναντίον του φερόμενου ως αρχηγού της «17Ν» Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος όμως το αρνείται και το αποδίδει σε «σκευωρία» των συγκατηγορουμένων του, για να επιτύχουν «ευνοϊκή μεταχείριση για τους εαυτούς τους».

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Eurokinissi

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
Σύμφωνα με αυτό, φέρεται ως αυτουργός, συναυτουργός ή ηθικός αυτουργός για οχτώ ανθρωποκτονίες (Ν. Μομφεράτου, Π. Ρουσέτη, Δ. Αγγελόπουλου, Αλ. Αθανασιάδη, Γ. Νορντίν, Σ. Ρόναλντ, Χρ. Μάτη και Ι. Βάρη), 20 απόπειρες ανθρωποκτονιών, 19 εκρήξεις, 13 διακεκριμένες κλοπές και εννέα ληστείες.

Ειδικότερα, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει: Αυτουργία στην ένταξη «ως μέλος στην εγκληματική οργάνωση "ΕΟ 17 Νοέμβρη"» Συναυτουργία με τους Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλειο Ξηρό, Διονύσιο Γεωργιάδη, Βασίλειο Τζωρτζάτο, Θεολόγο Ψαραδέλλη και άλλα, άγνωστα ακόμη στην ανάκριση άτομα στην «κατασκευή, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικών υλών, που βρέθηκαν σε κρησφύγετα της «17Ν» στην οδό Πάτμου 84 στα Πατήσια και Δαμάρεως 73 στο Παγκράτι». Συναυτουργία σε «διακεκριμένη οπλοκατοχή», στις «ανθρωποκτονίες» σε βάρος του εκδότη Ν. Μομφεράτου και του οδηγού του Παν. Ρουσέτη στις 21-2-1985, του βιομήχανου Αλ. Αθανασιάδη την 1-3-1988, του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη στις 10-1-1989 και του βουλευτή Παύλου Μπακογιάννη στις 26-9-1989, στην «έκρηξη» σε λεωφορείο της αμερικανικής βάσης του Ελληνικού στις 10-8-1987, από την οποία τραυματίστηκαν ο οδηγός και εννέα Αμερικανοί υπήκοοι και στη «ληστεία» κατά του ΑΤ Βύρωνα στις 14-8-1988. Ηθική αυτουργία στις εγκληματικές πράξεις που αποδίδονται στον Χριστόδουλο Ξηρό (κατασκευή, προμήθεια, κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη οπλοκατοχή, ανθρωποκτονίες εναντίον του βιομήχανου Δημ. Αγγελόπουλου στις 8-4-1986, του ναυτικού ακολούθου της αμερικανικής πρεσβείας Ουίλλιαμ Νορντίν στις 28-6-1988, του Αμερικανού Στιούαρτ Ρόναλντ στις 12-3-1991 και του αστυφύλακα Ιω. Βάρη στις 2-11-1991, στις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος του Αμερικανού Τζορτζ Κάρρος στις 2-1-1988, του βουλευτή Γ. Πέτσου στις 8-5-1989, του επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη στις 20-11-1990, σε έξι «εκρήξεις», επτά «ληστείες» και 13 «διακεκριμένες κλοπές»). Επίσης, ηθική αυτουργία στις πράξεις που αποδίδονται στους συγκατηγορουμένους του Βασ. Ξηρό, Διον. Γεωργιάδη και Βασ. Τζωρτζάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ