Πέμπτη 8 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στα Χανιά

Μεγάλη πυρκαγιά σε χωριά του Νομού Χανίων εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι από άγνωστη αιτία. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό Γερόλακκος και επεκτάθηκε στους γύρω οικισμούς Σκορδιλανιά και Μαραβελιανά, καίγοντας κατά το πέρασμά του ένα σπίτι και αποθήκες. Στη συνέχεια περνώντας έξω από το χωριό Κανοχώρι απείλησε κατοικία, χάρις όμως την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής αποτράπηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ζημιές από την πυρκαγιά, μέχρι αργά χθες το βράδυ, θεωρούνται ανυπολόγιστες, αφού στο πέρασμά της κατέστρεψε χιλιάδες ελαιόδεντρα και καλλιέργειες, κυρίως αμπέλια κ.ά. Το απόγευμα, η φωτιά επεκτάθηκε και σε δασώδεις εκτάσεις, δημιουργώντας σοβαρότατο πρόβλημα στην προσπάθεια των πυροσβεστών για την κατάσβεσή της.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, δημιουργώντας πολλά μέτωπα και κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια για τον έλεγχό της.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν αμέσως δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, στρατός, τέσσερα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, που κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά τουλάχιστον γύρω από τις κατοικημένες περιοχές, χωρίς να κινδυνέψουν σπίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ