ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2002
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
«Δοκιμή» εισβολής στη Γάζα;

«Θα γίνει παλαιστινιακό κράτος», δηλώνει ο Αριέλ Σαρόν, συγχαίροντας τον ισραηλινό στρατό «για τις προσπάθειες πάταξης της τρομοκρατίας»

Ο λόγος πάλι στα τανκς...

Associated Press

Ο λόγος πάλι στα τανκς...
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ.--

Στα χέρια του ισραηλινού στρατού βρίσκεται από χθες ο Μοχάμεντ Ναϊφέχ, μέλος της «Φατάχ», που, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, είναι ο εγκέφαλος της ένοπλης επίθεσης της Κυριακής εναντίον Κιμπούτζ, στο βόρειο Ισραήλ. Υπό κατοχή παρέμενε η πόλη της Νάμπλους, ενώ ο ισραηλινός στρατός προχώρησε, χθες, στη μεγαλύτερη εισβολή του στην πόλη της Γάζας, τουλάχιστον για την τελευταία διετία. Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξήρε «τις προσπάθειες των Ισραηλινών στρατιωτών» και εκτίμησε ότι «μόλις παταχθεί η τρομοκρατία θα καταστεί δυνατή μια πολιτική διευθέτηση».

Το σπίτι του Ναϊφέχ, στο χωριό Σχουάικε κοντά στην Τουλκαρέμ, περικύκλωσε, νωρίς χθες το πρωί, ο ισραηλινός στρατός με ισχυρότατες δυνάμεις, ζητώντας από τον Παλαιστίνιο να παραδοθεί. Μετά από αρκετές ώρες, και τη διαμεσολάβηση ανθρωπιστικών οργανώσεων, ο Ναϊφέχ παραδόθηκε με τη διαβεβαίωση ότι «μόνον έτσι δε θα τον σκοτώσουν». Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο Ναϊφέχ σχεδίασε την επίθεση στο Κιμπούτζ Μέρτζερ.

Ασύλληπτος παραμένει, πάντως, ο 19χρονος Σιρχάν Σιρχάν, που σύμφωνα, πάντα, με τον ισραηλινό στρατό, είναι ο δράστης της επίθεσης και συνδέεται με τις «Ταξιαρχίες του αλ Ακσα». Η οργάνωση εξέδωσε, χθες, ανακοίνωση, που προτείνει τερματισμό των επιθέσεων εντός Ισραήλ σε περίπτωση που αποσυρθούν πλήρως τα ισραηλινά στρατεύματα από τις παλαιστινιακές πόλεις.

Δεκαεξάχρονος Παλαιστίνιος τραυματίας απο ισραηλινές σφαίρες

Associated Press

Δεκαεξάχρονος Παλαιστίνιος τραυματίας απο ισραηλινές σφαίρες
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός διατηρούσε υπό πλήρη κατοχή την Νάμπλους και προκαλούσε σοβαρές καταστροφές στα σπίτια του ιστορικού της κέντρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει έρευνες από σπίτι σε σπίτι χωρίς να εκτεθεί σε κινδύνους. Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, χθες, σκοτώθηκε ένας 17χρονος από ισραηλινά πυρά, ο οποίος λιθοβολούσε μαζί με συνομηλίκους του τα κατοχικά τανκς.

Ταυτοχρόνως, η μεγαλύτερη ισραηλινή εισβολή στην πόλη της Γάζας, την τελευταία διετία, βρισκόταν σε εξέλιξη, με επίκεντρο τη συνοικία αλ Σάμπρα. Τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα υπό την κάλυψη ελικοπτέρων έφθασαν μόλις 200 μέτρα από το σπίτι του θρησκευτικού ηγέτη της «Χαμάς», Σεΐκ Αχμέντ Γιασίν, και προχώρησαν σε αρκετές συλλήψεις, ανάμεσα στους οποίους και 4 μελών της οικογένειας Μεκντιάν, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας.

Τέλος, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν, χθες, στην κηδεία ενός δίχρονου αγοριού στον καταυλισμό της Ράφα, που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά λίγες ώρες νωρίτερα, ενώ η μητέρα, που προσπαθούσε να το φυγαδεύσει, τραυματίστηκε σοβαρά.

«Εύγε» του Σαρόν στο στρατό

Τις προσπάθειες του ισραηλινού στρατού «να πατάξει την τρομοκρατική υποδομή χωρίς να προκαλέσει προβλήματα στους αμάχους» εξήρε, χθες, ο Αριέλ Σαρόν, επισκεπτόμενος βάση του ισραηλινού στρατού κοντά στην Τουλκαρέμ. Ο Σαρόν υποστήριξε ότι όταν παταχθεί η τρομοκρατία θα ανοίξει ο δρόμος για την οριστική διπλωματική διευθέτηση. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται αμέσως μετά την παραδοχή του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ότι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους είναι δεδομένη, στο μέλλον, καθώς «ήδη έχουν τεθεί οι βάσεις».

Associated Press

Επίσης, απαντώντας στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για απέλαση του Γιάσερ Αραφάτ, ο Σαρόν τόνισε ότι «προς το παρόν δεσμεύεται από τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει στις ΗΠΑ ότι θα δείξει αυτοσυγκράτηση», ενώ επικαλέστηκε και τις συμβουλές των αρμόδιων συνεργατών του, που υποστηρίζουν ότι «δε συμφέρει τώρα το Ισραήλ να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση». Παρ' όλα αυτά, η ισραηλινή φιλειρηνική οργάνωση B' Tselem κατήγγειλε, χθες, ότι ο ισραηλινός στρατός, όχι μόνο δεν προσέχει τους αμάχους, αλλά τους χρησιμοποιεί διαρκώς ως «ανθρώπινες ασπίδες» για να εισβάλει στις παλαιστινιακές πόλεις και να εκβιάζει τους Παλαιστινίους μαχητές.

ΙΡΑΚ - ΗΠΑ - ΟΗΕ
Προετοιμασίες επιθεωρήσεων και «εμπλοκών»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Μία ημέρα μετά την αποδοχή «άνευ όρων, περιορισμών και προϋποθέσεων» του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον ιρακινό αφοπλισμό από τη Βαγδάτη, ήδη η Ουάσιγκτον «ανακαλύπτει» ορισμένα σημεία, που «θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα» και προειδοποιεί, εκ νέου, ότι απαιτεί «πλήρη συμμόρφωση». Η διεθνής κοινότητα και οι αραβικές χώρες αποδέχτηκαν, μάλλον, με ανακούφιση την απόφαση της ιρακινής ηγεσίας, αν και ήταν εμφανής η ανησυχία, πολλών από αυτών, ότι δε θα βοηθήσει παρά μόνο σε χρονική αναβολή μιας στρατιωτικής επέμβασης.

«Η ιρακινή ηγεσία εκτίμησε ότι είναι καλύτερο να αποδεχτεί το ψήφισμα του ΟΗΕ, παρά την περί του αντιθέτου προτροπή του Κοινοβουλίου, για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί έτσι απομακρύνεται, προς στιγμήν, η απειλή στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράκ και ολόκληρης της περιοχής και, δεύτερον, γιατί με τον τρόπο αυτό μπορούμε να αποδείξουμε ότι το Ιράκ δε διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής». Αυτό δήλωνε, χθες, από τη Βαγδάτη, ο βουλευτής, Μοχάμεντ Μουτζαφάρ Αντχαμί, τη στιγμή που η εφημερίδα «Βαβέλ», ιδιοκτησίας του γιου του Σαντάμ Χουσεΐν, Ουντάι, εκτιμούσε ότι δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης. Στην ίδια εφημερίδα, επίσης, δημοσιεύτηκε, χθες, εκτενής επιστολή του Ουντάι, ο οποίος αφήνει αιχμές κατά αρκετών «δήθεν φίλων» χωρών και διπλωματών, καθώς «δε βοήθησαν αρκετά το Ιράκ, παρά τις ευνοϊκές οικονομικές συμφωνίες που τους προσέφερε η Βαγδάτη», κατονομάζοντας τη Ρωσία και την Κίνα.

Ετοιμασίες και νέες απειλές

Πυρετωδώς ετοιμάζονται προς αναχώρηση οι πρώτες ομάδες των επιθεωρητών. Θα μεταβούν την Κυριακή στη Λάρνακα, όπου θα εγκατασταθεί και το «αρχηγείο» τους καθόλη τη διάρκεια των ελέγχων, και τη Δευτέρα στη Βαγδάτη. Μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τεχνική προετοιμασία και να αρχίσουν οι επιθεωρήσεις. Η ιρακινή ηγεσία οφείλει, με βάση το ψήφισμα 1441, μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, να δημοσιοποιήσει λεπτομερείς λίστες για τα οπλικά της συστήματα.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Κόλιν Πάουελ, επανέλαβε, χθες, τις γνωστές προειδοποιήσεις, τονίζοντας ότι «οι επιθεωρητές θα πρέπει να μην εμποδιστούν σε καμία δραστηριότητά τους από το Ιράκ» και ότι «η ιρακινή ηγεσία έχει μόνο μία επιλογή, την απόλυτη συμμόρφωση». Οι δηλώσεις Πάουελ είχαν ως αφορμή τις πληροφορίες ότι, στην πολυσέλιδη επιστολή αποδοχής που παρέδωσε ο Ιρακινός πρέσβης στον ΟΗΕ, στον ΓΓ, η ιρακινή ηγεσία σημείωνε ότι θα αποστείλει και νέο έγγραφο, όπου θα αναφέρονται τα άρθρα του ψηφίσματος 1441, τα οποία θεωρεί ότι παραβιάζουν το «διεθνές δίκαιο». Αμερικανοί διπλωμάτες συμπέραιναν ότι η σημείωση αυτή εμπεριέχει το ενδεχόμενο η ιρακινή ηγεσία να προβάλλει σειρά «νομικών κωλυμάτων», εξού και οι δηλώσεις Πάουελ.

Ασκήσεις και συγκρατημένη ανακούφιση

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από την πλειοψηφία της διεθνούς κοινής γνώμης η ιρακινή αποδοχή του ψηφίσματος 1441. Ο παραλήπτης της ιρακινής επιστολής ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, εναρμονίστηκε στις δηλώσεις του με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακ Κλέλαν, ζητώντας «πράξεις και όχι λόγια». Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μίλησε για «πρώτο βήμα» και ζήτησε «αποτελεσματικές, γρήγορες και απρόσκοπτες επιθεωρήσεις». Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Κονγκ Κουάν, επισημαίνει ότι με την επιστροφή των επιθεωρητών «το θέμα λύνεται πλέον στο πλαίσιο του ΟΗΕ». Ο Ιρανός ομόλογός του, Χαμίντ Ρεζά Ασεφί, κάλεσε την ιρακινή ηγεσία «να μη δώσει κανένα πρόσχημα στις ΗΠΑ», ενώ το Κατάρ ζήτησε από τους επιθεωρητές «να είναι ουδέτεροι και αντικειμενικοί».

Ο Δανός πρωθυπουργός, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, επανέλαβε ότι αντιτάσσεται σε αυτόματη ανάληψη στρατιωτικής δράσης, ενώ ο Βρετανός ομόλογός του προτίμησε να απευθύνει άμεσο μήνυμα, μέσω ραδιοφώνου, προς τη Βαγδάτη, ζητώντας «πλήρη συμμόρφωση», προειδοποιώντας ότι «είναι στα χέρια του Σαντάμ η αποφυγή της στρατιωτικής βίας» και εκτιμώντας ότι το Ιράκ «με τον πλούσιο φυσικό του πλούτο θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στις πλουσιότερες χώρες» και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βρετανο-ιρακινές σχέσεις θα ξαναγίνουν «εξαίρετες».

Σε τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Σύρος και ο Γάλλος Πρόεδρος, Μπάσαρ αλ Ασαντ και Ζακ Σιράκ, αντίστοιχα, εκτιμούσαν ότι «απομακρύνεται η απειλή του πολέμου», ενώ ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, ζητούσε να σταματήσει πλέον η κουβέντα περί πολέμου. Τέλος, ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός, Μαναθίρ, προειδοποιούσε ότι «ανά πάσα στιγμή οι ΗΠΑ θα αναζητήσουν αφορμή για στρατιωτικό πλήγμα, γεγονός που θα εξοργίσει περισσότερο τους μουσουλμάνους, και θα οξύνει τα φαινόμενα τρομοκρατίας».

Την ίδια στιγμή, πάντως, στο Κουβέιτ συνεχίζονται τα αμερικανικά στρατιωτικά γυμνάσια. Χθες, έγινε γενική δοκιμή για την αντιμετώπιση επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής, την οποία συντόνισε η 500μελής διεθνής δύναμη Τσέχων, Γερμανών και Αμερικανών που έχει αναλάβει το συντονισμό σ' αυτόν τον τομέα. Παράλληλα, οξύνονται οι έριδες στους κόλπους της ιρακινής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό, που προσπαθεί υπό την αμερικανική αιγίδα να πραγματοποιήσει σύσκεψη, στις 22 Νοεμβρίου, για να καταλήξει σε κάποιο «μετα-Σαντάμ» κυβερνητικό σχήμα, προκαλώντας πονοκέφαλο στην Ουάσιγκτον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Κακές ειδήσεις για τους εργαζόμενους

Μέσα σε μια μέρα - τη 13η Νοέμβρη - οι Γερμανοί τηλεθεατές πληροφορούνταν τρία άσχημα οικονομικά νέα γι' αυτούς: Ο υπουργός Οικονομικών Χανς Αϊχελ δήλωνε στη Βουλή ότι «η συνολική οικονομική ισορροπία έχει διαταραχτεί», επειδή το ύψος της νέας χρέωσης του δημοσίου, ύψους άνω των 30 δισ. ευρώ, υπερβαίνει το ύψος των επενδύσεων, πράγμα που καθιστά τον προϋπολογισμό «αντισυνταγματικό». Ο κ. υπουργός περιφέρει τώρα το «δίσκο της επαιτείας» ζητώντας έγκριση ενός πρόσθετου προϋπολογισμού, ενώ αρκετοί αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί της Χριστιανοδημοκρατίας (CDU και CSU) απαιτούν την παραίτησή του. Παράλληλα οι ειδήσεις ανέφεραν ότι για τη διετία 2002-2003 υπολογίζεται ότι θα εισπραχθούν 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα, που σίγουρα πιθανολογεί νέα αύξηση της φορολογίας. Το Συμβούλιο Εμπειρογνώμων των λεγόμενων «Πέντε Σοφών» διαπιστώνει ότι το επόμενο έτος η οικονομία θα σημειώσει άνοδο μόνο κατά 1%, ενώ το τρέχον έτος το οικονομικό βηματάκι ανόδου ήταν μόνο 0,2%. Οι «Πέντε Σοφοί» αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταρτίσουν δικό τους «μεταρρυθμιστικό σχέδιο» από το σημείο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η «μεταρρύθμιση της εργασιακής αγοράς», και φυσικά όχι προς όφελος των εργαζομένων και άνεργων, αλλά εις βάρος τους. Αυτό διαφαίνεται από τη δήλωσή τους ότι το περίφημο σχέδιο της Επιτροπής, που δήθεν πρόκειται να μειώσει κατά 50% τους ανέργους των 4 εκατομμυρίων, θεωρείται «ανεπαρκές». Αλλωστε στις 9 Νοέμβρη στην εφημερίδα «Βελτ» ο Φλόριαν Γκέρστερ, σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και διευθυντής της Υπηρεσίας (εξεύρεσης) Εργασίας, είχε εκφράσει αμφιβολίες ότι με τόσο υψηλή οικονομική άνοδο είναι δυνατό να μειωθεί η ανεργία. Ο ίδιος - κατά την «Μπερλίνερ Τσάιτουνγκ» (8/11) - φέρεται να δήλωσε ότι δε θεωρεί άξια λόγου την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Αλλά στην τρίτη είδηση της 13ης Νοέμβρη από τις Βρυξέλλες αναφερόταν ότι η Κομισιόν θα ανοίξει διαδικασία με προοπτική επιβολής προστίμου ως 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Γερμανία, επειδή το κρατικό έλλειμμα το 2002 ανερχόταν σε 3,8% του μεικτού κοινωνικού προϊόντος και το 2003 υπολογίζεται να ανέρχεται σε πάνω από 3,1%. Ετσι διαταράσσεται ένα από τα κριτήρια του λεγόμενου συμφώνου σταθερότητας.

Τη διαταραχή της «συνολικής οικονομικής ισορροπίας» την αισθάνονται - και χωρίς επίσημη εξαγγελία - οι Γερμανοί εργαζόμενοι σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους και εκφράζουν την αντίθεσή τους με διαδηλώσεις.

Ετσι, στις 12 Νοέμβρη διαδήλωσαν στο Βερολίνο περίπου 10.000 γιατροί, βοηθητικό ιατρικό προσωπικό, φαρμακοποιοί και προσωπικό περιποίησης αρρώστων, κατά της υπολογιζόμενης μείωσης 45.000 θέσεων εργασίας μόνο στα νοσοκομεία. Πέντε μέρες νωρίτερα είχαν διαδηλώσει μπροστά στο κυβερνείο της Ερφούρτης - πρωτεύουσας του ανατολικού κρατιδίου της Θουριγγίας - εκατοντάδες νέοι και νέες κατά της «συστηματικής μείωσης των θέσεων επαγγελματικής μόρφωσης». Στο ίδιο κρατίδιο ο αριθμός των ανέργων νέων το 2001 ανερχόταν σε 25.500.

Τα προαναφερόμενα γεγονότα επαναφέρουν στη μνήμη τις κυβερνητικές δηλώσεις του καγκελαρίου Σρέντερ (29/10) ότι με τις εξαγγελλόμενες μεταρρυθμίσεις είναι δυνατή η βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Ωστόσο ο σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης δεν είναι τώρα καιρός να προβάλλονται διαρκώς νέα αιτήματα, ότι ορισμένες κρατικές παροχές θα δίνονται λίγο πιο αργά και ότι το πανταχού παρών κράτος προνοίας είναι όχι μόνο αδύνατο να πληρωθεί, αλλά και ανεπιτυχές και όχι ανθρωπιστικό».

Είναι επόμενο - όπως το δείχνουν οι διαμαρτυρίες - ότι οι εργαζόμενοι έχουν άλλη γνώμη.


Θανάσης ΒΟΡΕΙΟΣ

ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αναταραχή από την απεργία των πυροσβεστών

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η πίεση που ασκείται στην πρώτη πανεθνική απεργία εδώ και μία 25ετία των Βρετανών πυροσβεστών είναι αφόρητη. Η απεργία ξεκίνησε την Τετάρτη, αλλά οι θάνατοι τεσσάρων ανθρώπων σε πυρκαγιές στα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας, προκάλεσε οργή στην κοινή γνώμη και συνεπώς αύξησε την πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις...

Καταρχήν, ο πρώτος πυλώνας που δέχεται τις πιέσεις δεν είναι άλλος από την ίδια τη συνδικαλιστική ένωση των πυροσβεστών, ενώ ο δεύτερος δεν είναι άλλος από τη βρετανική κυβέρνηση για να τερματίσει την απεργία. Πώς; Μα αποδεχόμενη να συνδιαλλαγεί με τους πυροσβέστες, οι οποίοι απέρριψαν ως «κοροϊδία» την προσφορά της κυβέρνησης για αύξηση 11% των αποδοχών για την επόμενη διετία σε συνδυασμό με τον εκμοντερνισμό του Σώματος.

Οσο για τον εκμοντερνισμό... η τραγική πραγματικότητα των τεσσάρων ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, καταδεικνύει την αθλιότητα στην οποία έχουν περιέλθει οι υπηρεσίες, εξαιτίας των δραστικότατων περικοπών των δαπανών και συνάμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων πολλών δημόσιων τομέων. Δύο ηλικιωμένοι άνδρες και μια γυναίκα σκοτώθηκαν σε διαφορετικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν σε σπίτια στο Νιούτον της Ουαλίας, στο Μπάρνλι της βόρειας Αγγλίας και Χεϊλσόουεν στα Δυτικά Μίντλαντς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ δήλωσε στο Κοινοβούλιο πως υπάρχει και ένας τέταρτος νεκρός από πυρκαγιά, αλλά δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν κάποιος απ' αυτούς τους θανάτους θα μπορούσε να προληφθεί αν οι πυροσβέστες εργάζονταν. Ωστόσο, στην περίπτωση της πυρκαγιάς στο Χεϊλσόουεν τα πεπαλαιωμένα πυροσβεστικά οχήματα του στρατού, που χρονολογούνται από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χρειάστηκαν 20 λεπτά για να φτάσουν.

Παράλληλα, η 48ωρη απεργία, η οποία ξεκίνησε στις 18.00 -τοπική ώρα - της Τετάρτης, έχει αποσπάσει την προσοχή του στρατού από τις προετοιμασίες για ένα πιθανό πόλεμο με το Ιράκ, ενώ προκάλεσε και την αναστολή της κλήτευσης των εφέδρων που θα πρέπει να παρουσιαστούν αργότερα πια, για να λάβουν μέρος στις προετοιμασίες για τις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράκ, αφού ο στρατός βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν εξαιτίας της απεργίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ