ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 5 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΦΑΓΗ ΣΤΑ «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ»
Εργοδοσία και κυβέρνηση συνένοχοι στο έγκλημα

Στα μαύρα χτες η Κορινθία για τους έξι νεκρούς εργάτες

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Κόρινθο

Eurokinissi

Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Κόρινθο
ΚΟΡΙΝΘΟΣ (του ανταποκριτή μας ΝΙΚΟΥ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ).--

Ανείπωτη θλίψη αλλά και οργή κυριαρχεί στο λαό της Κορίνθου αλλά και σε ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας, δύο μέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα στα «Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ» με τραγικό απολογισμό έξι εργάτες νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Χτες κηδεύτηκαν μέσα σε κλίμα οδύνης και οργής και οι έξι νεκροί σε διάφορες περιοχές του νομού. Αλήθεια, τι μπορεί να πει κανείς στις μάνες, στις συζύγους και στα παιδιά των αδικοσκοτωμένων, που είδαν τους δικούς τους ανθρώπους να γίνονται θυσία στα υπερκέρδη της εργοδοσίας; Ακόμα και οι όρκοι εκδίκησης για τον αδόκητο χαμό τους φαντάζουν ελάχιστοι μπροστά στο μέγεθος της απώλειας. Στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων βρέθηκε χτες σύσσωμος ο λαός της Κορίνθου για να πει το τελευταίο «αντίο». Ανάμεσά τους ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας και το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Γιώργος Μαυρίκος.

Ο Τ. Τσιόγκας δήλωσε, συγκλονισμένος μετά την κηδεία του Κώστα Σπυρίδου, 32 χρόνων, πως «η εργατική τάξη βρίσκεται σε έναν ατελείωτο και ασίγαστο πόλεμο με την εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο και από αυτό τον πόλεμο θρηνούμε άλλους έξι συναδέλφους νεκρούς. Η εργατική τάξη δε σκοτώνεται μόνο στα χαρακώματα, όπως στο Ιράκ, αλλά και στις φάμπρικες, όπου οι εργοδότες για να έχουν μεγαλύτερα κέρδη δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων». Ο Γ. Μαυρίκος από την πλευρά του τόνισε: «Για το έγκλημα αυτό υπάρχουν και φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Δεν είναι άλλοι από την κυβέρνηση και την πολιτική της και τη μεγαλοεργοδοσία. Για εμάς είναι απαράδεκτο ότι κανείς μέχρι τώρα εργοδότης δεν πλήρωσε, δεν πήγε φυλακή. Αυτό σημαίνει ότι κυβέρνηση και εργοδοσία αλληλοκαλύπτονται και αλληλοεξυπηρετούνται. Το ΠΑΜΕ παλεύει ώστε κάθε εργάτης να γυρίζει σπίτι του σώος και αβλαβής όπως έφυγε το πρωί για τη δουλιά του, με καλό μεροκάματο και ασφαλείς συνθήκες εργασίας».

Το πένθος δε σίγασε την οργή για τον άδικο χαμό

Eurokinissi

Το πένθος δε σίγασε την οργή για τον άδικο χαμό
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το επόμενο Σάββατο 12 του Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στα Περιβολάκια.

Ωστόσο, οι τυμβωρύχοι των έξι εργατών, εργοδοσία και κυβέρνηση, παρουσίασαν μετά το έγκλημα, ο καθένας το δικό του αποκρουστικό πρόσωπο.

Ο παχυδερμισμός της εργοδοσίας εκφράστηκε από τον υιό Μητρόπουλο - ενός εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης - ο οποίος πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των έξι νεκρών εργατών και με το βλέμμα στραμμένο στο χρηματιστήριο, θέλοντας να καθησυχάσει και να διαβεβαιώσει τους «επενδυτές» ότι όλα πάνε καλά και ότι το έγκλημα ήταν θέμα της «κακιάς στιγμής», προκάλεσε το κοινό αίσθημα όλων μοιράζοντας ένα πατσαβουρόχαρτο με το οποίο θέλησε, εγγράφως, κατά τα άλλα, να εκφράσει τη λύπη του «για την απώλεια των συναδέλφων μας»!!! Στο κατάπτυστο κείμενο, στο οποίο κάθε λέξη είναι και ένα μεγάλο ψέμα της εργοδοσίας, συμπληρώνεται: «Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι η εταιρία λειτουργεί σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και είναι πιστοποιημένη για θέματα υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα».

Η εγκληματική συνενοχή της κυβέρνησης εκφράστηκε από τον καθ' ύλην αρμόδιο-υπηρέτη των αστών, τον Δ. Ρέππα, ο οποίος με περισσή υποκρισία δήλωσε πως μέσω του ΣΕΠΕ πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις, με στόχο την ασφάλεια των εργαζομένων. Πράγματι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του ΣΕΠΕ, Χρόνης Πολυχρονίου, στη συγκεκριμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν δώδεκα έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας, από το 2001 μέχρι σήμερα, και επιβλήθηκαν τα ...υπέρογκα πρόστιμα των 2.000.000 δραχμών το 2001 και 4.000 ευρώ το 2003, όταν στο ίδιο διάστημα από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας σημειώθηκαν 18 τραυματισμοί εργατών και προχτές είχαμε έξι νεκρούς και τρεις τραυματίες. Ετσι προπαγανδίζουν οι άθλιοι στο λαό ότι με τους ελέγχους που κάνουν ...γονατίζουν τις επιχειρήσεις προς όφελος της ασφάλειας των εργατών. Στις δολοφονίες των εργατών, για το φόβο των Ιουδαίων, δεν τολμούν να ψελλίσουν ούτε το κλασικό απόφθεγμα «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο». Αλλωστε, οι φυσικοί αυτουργοί των νεκρών στη ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ του Βαρδινογιάννη, στην ΠΕΤΡΟΛΑ του Λάτση, στη «Χαλυβουργική» του Αγγελόπουλου και στα κρεματόρια των λοιπών εθνικών ευεργετών δεν ενοχλήθηκαν στο παραμικρό και ποτέ από τους ταγούς του αστικού κράτους.

Θλιβερή παραφωνία αποτέλεσε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που χτες είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία χωρίς ωστόσο καμιά προετοιμασία και λήψη εκείνων των οργανωτικών μέτρων που θα οδηγούσαν σε επιτυχία την κινητοποίηση. Απεργιακές κινητοποιήσεις σαν τη χτεσινή μόνον υπονόμευση και συγκάλυψη των ευθυνών των φυσικών και ηθικών αυτουργών προσφέρουν. Ντροπή και κρίμα!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συγκαλύπτει τις ευθύνες και προκαλεί

Η μηχανή που έλιωσε έξι εργάτες και η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ήταν στο μικροσκόπιο των ελέγχων
Η μηχανή που έλιωσε έξι εργάτες και η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ήταν στο μικροσκόπιο των ελέγχων
Αρνήθηκε να αναλάβει και την παραμικρή πολιτική ευθύνη η κυβέρνηση για το έγκλημα με τους έξι νεκρούς εργάτες στα «Σωληνουργεία Κορίνθου». Σε χτεσινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, προκλητικά, εκθείασε το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας, ενώ απέφυγε να κάνει ακόμα και νύξη για τις ευθύνες της εργοδοσίας. Και, μάλιστα, όταν λίγες ώρες πριν το ΣΕΠΕ είχε καταθέσει μήνυση για έλλειψη μέτρων ασφαλείας που διαπίστωσαν - εκ των υστέρων - οι ελεγκτές του στο χώρο του εγκλήματος.

Πριν ακόμα οι έξι νεκροί εργάτες αναπαυτούν στη γη της Κορινθίας, ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου, που υποτίθεται έργο του είναι η περιφρούρηση και η προστασία της ζωής των εργαζομένων, εμφανίστηκε σαν Πόντιος Πιλάτος να ισχυρίζεται ότι «οι έλεγχοι (σ.σ. του ΣΕΠΕ) το 2002 φαίνεται ότι έχουν αποδώσει. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ελεγχθεί» και, ακόμα πιο προκλητικά, «η επιχείρηση ήταν στο μικροσκόπιο»!

Ιδιαίτερα ο υπουργός επέμεινε στο «σημαντικό έργο του ΣΕΠΕ», «στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, που έχει εισηγηθεί την αυστηροποίηση των προστίμων», ανέφερε αριθμούς για τους ελέγχους των επιθεωρητών και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί... Ολα αυτά, για να μας πει ότι «δεν πρέπει χάριν εντυπώσεων (σ.σ. οι επιθεωρητές) να γίνονται στόχος κριτικής».

Ομως, κανένα προπαγανδιστικό τερτίπι δεν μπορεί να καλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου. Ούτε μια συγνώμη δε ζήτησε η κυβέρνηση από τις οικογένειες των νεκρών. Αντί γι' αυτό, στην ερώτηση του «Ριζοσπάστη» απάντησε με τον γνωστό πλέον κυνισμό των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ότι «κάποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν και αυτό το τραγικό ατύχημα για να στραφούν εναντίον της κυβέρνησης».

Η δίκαιη κριτική που ασκείται δεν αφορά τους επιθεωρητές. Οι ευθύνες για το έγκλημα που διαπράχτηκε ανήκουν αποκλειστικά στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία.

Ανήκουν στην κυβέρνηση, που αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες να λειτουργούν τις επιχειρήσεις-γκέτο, ακόμα και όταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Π. Πολυχρονίου, στη συγκεκριμένη επιχείρηση την τελευταία τριετία είχαν γίνει 18 ατυχήματα, όταν επανειλημμένως οι επιθεωρητές είχαν επιβάλει πρόστιμα και μηνυτήριες αναφορές. Κι όμως, ποτέ δεν επιβλήθηκε καμία παύση εργασιών. Κι όμως, τα «Σωληνουργεία Κορίνθου» είχαν πιστοποιητικά ISO, ότι διασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια.

Η διαπίστωση του διευθυντή του ΣΕΠΕ, Σ. Ξιάρχου, ότι «αυτό το ατύχημα μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή», η ομολογία του ότι κανένας δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων, άμα τη αποχωρήσει των επιθεωρητών απ' αυτές, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι οι εργοδότες είναι ασύδοτοι. Και ακόμη περισσότερο, νιώθουν ότι είναι και ατιμώρητοι.

Οταν μετά το τραγικό γεγονός οι επιθεωρητές εργασίας ανακαλύπτουν ότι οι εργαζόμενοι που χειρίζονταν την οξυγονοκόλληση δεν ήταν ειδικευμένοι, όταν ανάλογη καταγγελία για τη λειτουργία της γερανογέφυρας δεν μπόρεσε να διασταυρωθεί, «γιατί την ημέρα του ελέγχου η γερανογέφυρα δε λειτουργούσε», τότε ένα συμπέρασμα βγαίνει. Αυτή η κυβέρνηση που χειροκροτεί την κερδοφορία και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων (δηλαδή την εντατικοποίηση της εργασίας), δεν προστατεύει τη ζωή του εργάτη. Οσα συλλυπητήρια και αν εκφράσει η κυβέρνηση - όπως έκανε χτες ο υπουργός Εργασίας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - δεν μπορεί να βγάλει το στίγμα από πάνω της.

ΒΟΥΛΗ
Κατόπιν εορτής τα δάκρυα της κυβέρνησης

Ο Σπ. Στριφτάρης κατήγγειλε την υποχωρητικότητα που οδήγησε στο εργοδοτικό έγκλημα της Κορίνθου

Το γεγονός είναι ότι προχθές στην Κόρινθο σκοτώθηκαν έξι εργάτες και τα δάκρυα της κυβέρνησης είναι κατόπιν εορτής, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης κατά τη διάρκεια Επίκαιρης Ερώτησής του για τη λειτουργία των «Κλωστηρίων Πρέβεζας».

Ο Σπ. Στριφτάρης κρίνοντας τα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας Λ.Τζιόλας για την πραγματοποίηση ελέγχων στην επιχείρηση πριν το εργοδοτικό έγκλημα, παρατήρησε ότι η πολιτική κρίνεται και από τα αποτελέσματα και πρόσθεσε:

«Δεκαπέντε αναφορές της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν γίνει ότι αυτό το εργοστάσιο λειτουργεί με πλημμελείς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ποιος τους άκουσε; Εκλεκτός σας είναι ο Στασινόπουλος (ιδιοκτήτης του εργοστασίου) κύριε υπουργέ, όπως εκλεκτός σας είναι και ο Αργυρός των "Κλωστηρίων Πρεβέζης".

Ο υφυπουργός για το εργοδοτικό έγκλημα στην Κόρινθο ισχυρίστηκε ότι στην επιχείρηση έγιναν προληπτικοί έλεγχοι και είχαν επιβληθεί πρόστιμα, αλλά η αναστολή λειτουργίας της δεν μπορεί να γίνει από τους επιθεωρητές Εργασίας. Ανακοίνωσε ότι από το Σώμα Επιθεωρητών έχει υποβληθεί μήνυση κατά της επιχείρησης και ήδη έχει γίνει σύσταση στη Νομαρχία Κορίνθου για αναστολή άδειας λειτουργίας της επιχείρησης. Προανήγγειλε δε σκέψη για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν την ευθύνη ατυχημάτων θα αποκαθιστούν τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

Οσο για τα «Κλωστήρια Πρεβέζης» ο υφυπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να παρθούν μέτρα στήριξης της επιχείρησης η οποία έχει θέσει 38 εργαζόμενους το μήνα σε διαθεσιμότητα.

Ο Σπ. Στριφτάρης κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης πήρε τα πάντα από το ελληνικό κράτος, αλλά τώρα θέλει να αμείβει τους εργαζόμενους με τα διαβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, με πολύ χαμηλές αμοιβές. Ζήτησε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και την κατοχύρωση όσων νομικά δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

«Χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς»

ΟΙ ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ εργάτες στη «Σωληνουργεία Κορίνθου Α.Ε.» δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Ερχονται να προστεθούν στα εγκλήματα της εργοδοτικής ασυδοσίας που κάθε χρόνο σκοτώνει και σακατεύει εργάτες με τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό «φωνάζουν» οι νεκροί εργάτες στην ΠΕΤΡΟΛΑ, στο SAILOR, στη «Μότορ-Οϊλ», τη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, φτιάχνοντας ένα μακρύ κατάλογο θανάτου χωρίς τελειωμό.

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ αυτά αναδεικνύουν τη βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλιάς (ή όπως είπε και ο γιος του ενός από τους νεκρούς εργάτες στην Κόρινθο: «Δουλεύουν και δεν ξέρουν αν θα βγούνε έξω ζωντανοί»). Αναδεικνύουν ότι μόνο η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να υπερασπιστεί τη ζωή της. Να δυναμώσει την πάλη της για την ανατροπή αυτής της απάνθρωπης πολιτικής.

ΑΙΤΙΑ της μετατροπής των χώρων εργασίας σε παγίδες θανάτου είναι μόνο μία. Η μεγιστοποίηση των κερδών του κεφαλαίου. Οι εργοδότες εκμηδενίζουν κάθε κόστος που δεν υπηρετεί το σκοπό αυτό. Γι' αυτό και δεν τους χρειάζονται τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής. Εστω και αν έτσι μετράνε νεκρούς εργάτες. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι αποδεκτές, αρκεί να είναι κερδοφόρες και να μην εμποδίζουν την παραγωγική διαδικασία.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, όσα κοινωνικά προσωπεία και αν φορέσει, δεν μπορεί παρά να είναι υποταγμένη στις ανάγκες του κεφαλαίου. Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων ασφάλειας είναι μόνο για «τα μάτια του κόσμου». Τα πρόστιμα και οι μηνύσεις δεν μπορούν να περιστείλουν την ασυδοσία της εργοδοσίας όταν, ταυτόχρονα, η ίδια η κυβέρνηση έχει αναγάγει σε ύψιστο αγαθό την αύξηση της παραγωγικότητας, δηλαδή το εντεινόμενο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ δεν πρέπει να ξεγελιέται από τις κορόνες περί ανυπολόγιστης αξίας της ανθρώπινης ζωής και από τα κροκοδείλια δάκρυα. Ο καπιταλιστής μετρά τη ζωή του εργάτη όπως την αξία μιας μηχανής. Την ξεζουμίζει και όταν χαλάσει την αλλάζει.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ δεν μπορεί να περιμένει βοήθεια από κανένα. Μόνο η ίδια μπορεί και πρέπει να υπερασπίσει τη ζωή της. Μπορεί γιατί κατέχει την ανυπέρβλητη δύναμη του συλλογικού ταξικού αγώνα. Πρέπει γιατί η ζωή δεν μπορεί να σέρνεται στο βούρκο των κερδών του κεφαλαίου, να βολεύεται στη φτώχεια και την ανέχεια, να υποτάσσεται στις ορέξεις των εργοδοτών και των πολιτικών τους εκφραστών.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ έχει το ύψιστο καθήκον απέναντι στη ζωή της και τη ζωή των παιδιών της να οργανωθεί και να αγωνιστεί πιο αποτελεσματικά για την ανατροπή αυτού του σάπιου και βάρβαρου κοινωνικού συστήματος, του καπιταλισμού.


Χρήστος ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ

ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ καταγγέλλει το αποτρόπαιο έγκλημα στη «Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ» και σημειώνει πως «ο ταξικός πόλεμος των μονοπωλίων κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων παίρνει όλο και πιο οξυμένη μορφή. Η καπιταλιστική τους ειρήνη έχει ανθρώπινα θύματα όπως και ο ιμπεριαλιστικός τους πόλεμος».

Στη συνέχεια, επισημαίνει πως «τα επιχειρήματα των πολιτικών και συνδικαλιστικών στηριγμάτων της πλουτοκρατίας - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και των ντόπιων Εργατικών Κέντρων - για καλύτερη ζωή μέσα από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, την καπιταλιστική ανάπτυξη, τις επενδύσεις του κεφαλαίου, όχι μόνο αποδείχνονται καθημερινά για τους εργάτες ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και επικίνδυνες».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται. Ανατρέπεται από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα των εργατών, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, τη νεολαία».

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Μπράβο στη λαμπρή εταιρία!

Την ώρα που γίνονταν οι κηδείες των εργατών!

Ντροπή! Ο,τι άλλο και να πεις είναι λίγο για το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών που χτες, ανήμερα της ταφής των έξι εργατών της «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ», αντί τουλάχιστον να σιωπήσει για το έγκλημα που έγινε, έβγαλε ένα αισχρό δελτίο Τύπου για να εκθειάσει τη «λαμπρή εταιρία» μέλος της και να πει στις γυναίκες και τα παιδιά των νεκρών ότι «μόνο ο χρόνος θα απαλύνει κάπως τις πληγές».

Υποκρισία και πρόκληση για τους νεκρούς που πότισαν με το αίμα τους τα κέρδη των Στασινόπουλων και Μητρόπουλων. Ξετσίπωτα και αντιμετωπίζοντας τις έξι ζωές σαν ανταλλακτικά μηχανήματος που δυστυχώς χάλασαν και τα πετάνε, κόπτονται για την ψυχραιμία των διευθυντάδων και στελεχάτων της επιχείρησης ώστε να «διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της». Της επιχείρησης με πιστοποιητικά για την υγιεινή και ασφάλεια και τις εξαγωγές και τη στυγνή εκμετάλλευση 850 εργατών, που έστειλε στον τάφο έξι εργάτες.

Αυτό είναι το πρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου για να μην έχει κανείς αυταπάτες. Δε λογαριάζει τίποτα, μόνο πώς θα αυξήσει τα κέρδη. Και αυτό οδηγεί σε εγκλήματα στους χώρους εργασίας που έχουν μείνει ατιμώρητα από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ