ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Απρίλη 2003
Σελ. /40
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ
Αγωνιστική υποδοχή στους μακελάρηδες των λαών
  • Στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση της νεολαίας και των εργαζομένων στο Σύνταγμα
  • Στις 5.00 το απόγευμα παλλαϊκή συγκέντρωση, επίσης, στο Σύνταγμα
  • Και στις δύο συγκεντρώσεις, που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», θα ακολουθήσουν πορείες στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη βρετανική και την αμερικάνικη πρεσβεία

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Απρίλη, για να υποδεχτεί ο ελληνικός λαός όπως τους αξίζει τους μακελάρηδες των λαών, διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Ετσι:

-- Στις 11 π.μ. η νεολαία και οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Κατόπιν, πραγματοποιούν πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

-- Στις 5 μ.μ. η «Δράση» διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει και πάλι πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις δύο πρεσβείες. Εργαζόμενοι και νεολαία συγκεντρώνονται απ' ευθείας μπροστά στην εξέδρα, ενώ οι συνοικιακές επιτροπές της «Δράσης» προσυγκεντρώνονται στις 4.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Επίσης, οι αντιστασιακοί με τα λάβαρά τους θα κάνουν προσυγκέντρωση, στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

-- Θα προηγηθεί την Τρίτη, 15 Απρίλη, στις 6 μ.μ. μαζική πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

Στην ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «στις 16 Απρίλη, μεσούντος του εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η φιέστα των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Μια διεύρυνση που αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους μόνους που συμφέρει είναι το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και την αστική τάξη των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Θα έρθουν στη χώρα μας, στις 16 Απρίλη, οι αρχιεγκληματίες Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και άλλοι που παρέχουν βάσεις, εναέριο χώρο κι άλλες διευκολύνσεις όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.

Θα τους υποδεχτεί ο Σημίτης και η κυβέρνησή του, που παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στις ΗΠΑ - Αγγλία, με τη Σούδα, το Ακτιο, τα "Αβακς", τις φρεγάτες για τη σφαγή του ιρακινού λαού.

Καμία υποχρέωση και κανένα σεβασμό δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντί τους.

Η "Δράση: Θεσσαλονίκη 2003" καλεί τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τη νεολαία, σύσσωμο τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθούν. Να οργανώσουν την υποδοχή που ταιριάζει στην πολεμοκάπηλη και αντιλαϊκή "αφρόκρεμα" της Ευρώπης.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό έχει τη δύναμη να τους νικήσει».

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση - διαδήλωση πραγματοποιεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» την ερχόμενη Τετάρτη, 16 Απρίλη, στις 7 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με την ευκαιρία της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Αθήνα.

Στη Λήμνο

Εξάλλου, σε αγωνιστική υποδοχή των αρχιεγκληματιών Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και όλων των Ευρωπαίων ηγετών που στηρίζουν τον πόλεμο καλεί το λαό της Λήμνου η Παλλημνιακή Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η οποία οργανώνει επίσης συλλαλητήριο την Τετάρτη, 16 Απρίλη και ώρα 7.30 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Γιορτή»... με δολοφόνους

Η χώρα μας θα υποδεχτεί τους αρχιδολοφόνους του ιρακινού λαού και αυτό η ελληνική κυβέρνηση το ονομάζει «γιορτή»! Στις 16 και 17 Απρίλη, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, οι Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες που με τον... τρόπο τους συμμετείχαν στο έγκλημα εναντίον ενός λαού, θα συνεδριάσουν για το «μέλλον» της Ευρώπης και αυτό αποτελεί: «Μέρες γιορτής για την Ελλάδα και την Ευρώπη», όπως χτες επιχείρησε να το εμφανίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας.

«Τι είναι αυτό το διήμερο;», αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και με στόμφο, σαν να εκπροσωπούσε όλο τον ελληνικό λαό, υποστήριξε: «Είναι ημέρες γιορτής για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Κύπρος γίνεται μέλος της ΕΕ. Ενισχύεται ιδιαίτερα η ασφάλειά της και ανοίγονται νέες προοπτικές. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία, που αφορά όλους μας. Αφορά τις προσπάθειες πολλών ετών. Ολοι οι Ελληνες πρέπει να αντιμετωπίσουμε θετικά αυτό το γεγονός»...

Το συγκεκριμένο διήμερο, όμως, σύμφωνα με τον Χρ. Πρωτόπαππα, έχει και άλλους λόγους για να είναι... γιορτινό. «Είναι μια μεγάλη ημέρα και για την Ευρώπη. Η Ευρώπη αλλάζει. Δέκα χώρες, πολλές από τις οποίες, μέχρι πριν από δέκα χρόνια, ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ, εντάσσονται στην ΕΕ. Τα σύνορα της ΕΕ φθάνουν στη Ρωσία. Είμαστε ταυτόχρονα σε διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για το μέλλον της Ευρώπης και την περαιτέρω συνεργασία, ώστε να γίνει πράξη το όραμα για μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια». Είναι, λοιπόν, μια μεγάλη μέρα γιατί οι κάτοικοι άλλων δέκα χωρών της Ευρώπης θα ενταχθούν στη «μεγάλη οικογένεια». Για να βιώσουν και αυτοί στο πετσί τους τι σημαίνει ΕΕ, να βιώσουν την εκμετάλλευση, να γίνουν υποχείριο των μεγάλων πολυεθνικών, να αποτελέσουν το νέο φτηνό εργατικό δυναμικό... Αυτό, λοιπόν, θα γιορτάσουμε, εκείνες τις μέρες!

Επίσης, θα είναι μέρες γιορτής, γιατί όπως είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας θα ανοίξει η συζήτηση «στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, για το θέμα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Αμυνας». Ο νέος στρατός, φόβητρο των λαών και των κινημάτων, θα εδραιωθεί στη χώρα μας... Και αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να το γιορτάσει!

Αυτή την ιστορική μέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα, ο ελληνικός λαός προγραμματίζει πλήθος κινητοποιήσεων, προφανώς γιατί δεν μπορεί να «ανακαλύψει» τη σπουδαιότητά της. Οταν, χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρ. Πρωτόπαππας ρωτήθηκε «αν θα απαγορευτούν οι διαδηλώσεις», απάντησε κατηγορηματικά: «Βεβαίως, όχι. Η Ελλάδα είναι μια βαθιά δημοκρατική χώρα. Αλλά, θα υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας, όπως υπάρχουν σε όλες τις Συνόδους Κορυφής. Οποιος θέλει να διαδηλώσει, μπορεί να το κάνει. Δεν τον εμποδίζει κανείς»... Βέβαια, την ίδια ώρα ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ακριβώς για το ίδιο θέμα και εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, δήλωσε: «Ασφαλώς μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις», αρκεί «να μην αμαυρωθεί κατ' ουδένα τρόπο η τελετή της Διεύρυνσης»!!!

Πρωτοφανή μέτρα ενάντια στον «εχθρό λαό»

«Με σχετική απόφασή μας, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα καθοριστούν αναλυτικά οι δρόμοι και οι περιοχές, όπου θα απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, οι διαδηλώσεις και οι πορείες». Αυτή την προειδοποίηση απευθύνει από χτες στους πολίτες της Αθήνας η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η ανακοίνωση είναι αποκαλυπτική των διαθέσεων της κυβέρνησης, στον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν όσοι αποφασίσουν να διαδηλώσουν ενάντια στη σύνοδο των αρχηγών των 15 κρατών-μελών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 17 του Απρίλη στην Αθήνα. Αλλωστε, από την περασμένη Τετάρτη με δηλώσεις του ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Ε. Μαλέσιος, είχε υπογραμμίσει πως τα μέτρα τάξης και ασφάλειας θα είναι τα αυστηρότερα που πάρθηκαν ποτέ. Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για μέτρα πιο αυστηρά κι από αυτά που είχαν παρθεί στις επισκέψεις του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ και του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέτρα «αποσκοπούν στη διεξαγωγή των εργασιών σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας, διασφαλίζοντας, παράλληλα, το δικαίωμα των πολιτών που επιθυμούν να διαδηλώσουν, αλλά και την όσο το δυνατό λιγότερη διατάραξη της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Αθήνας». Ωστόσο, οι 15 αρχηγοί των κρατών-μελών της ΕΕ και οι 3.000 συνοδοί θα ταλαιπωρήσουν όσους Αθηναίους θα κινούνται στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας, αλλά και σε διάφορους άλλους οδικούς άξονες, αφού οι μετακινήσεις των επισήμων θα πραγματοποιούνται με αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Γι' αυτό και η ΕΛ.ΑΣ. ζητά την κατανόηση του κοινού «για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσει στις καθημερινές του δραστηριότητες». Μάλιστα, «παρακαλεί» τους πολίτες, «προς αποφυγή ταλαιπωρίας, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες από τις απογευματινές ώρες της 15ης Απρίλη έως τις απογευματινές ώρες της 17ης Απρίλη». Κι αν για τους μετακινούμενους πολίτες υπάρχουν οι συστάσεις, για τους πολίτες που θα διαδηλώσουν θα υπάρξουν απαγορεύσεις.

Αυξημένα μέτρα θα παρθούν στη διαδρομή από το διεθνές αεροδρόμιο «Ε. Βενιζέλος» προς τα ξενοδοχεία όπου θα μείνουν οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών (περιοχές Βουλιαγμένης και Αθήνας στον άξονα της λεωφόρου Συγγρού), καθώς και από τα ξενοδοχεία προς τους χώρους που θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες και οι εκδηλώσεις για την τελετή υπογραφής της συνθήκης προσχώρησης δέκα νέων κρατών στην ΕΕ (περιοχές Ζαππείου, Ακρόπολης, Πλάκας, Στοάς Αττάλου, Θησείου, Μοναστηρακίου). Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των αρχών είναι να επιτρέψουν διαδηλώσεις σε Ομόνοια και Σύνταγμα, αλλά αν κάποιοι αποπειραθούν να κινηθούν προς περιοχές που γίνονται οι ...πανηγυρικές εκδηλώσεις, όπως το Ζάππειο ή το Μοναστηράκι, θα συναντήσουν εμπόδια από ένστολους που θα φέρουν, έτοιμα για χρήση, δακρυγόνα και αστυνομικές ράβδους.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Δεν έχουμε σχέση με όλους αυτούς τους δολοφόνους

«Ποια σχέση μπορεί να έχουμε εμείς οι Ελληνες με όλους αυτούς που δολοφονούν εν ψυχρώ γυναικόπαιδα για να μοιράσουν τις πετρελαιοπηγές μεταξύ τους, για να μεταβάλουν το Ιράκ σε αμερικανικό προτεκτοράτο που θα ελέγχει στρατιωτικά όλη τη Μέση Ανατολή;», διερωτάται, στην ανοιχτή επιστολή του ο Μίκης Θεοδωράκης, την οποία δημοσιοποίησε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη και υπογραμμίζει: «Οχι στη βεβήλωση των ιερών μας χώρων από τους δολοφόνους των παιδιών».

Με λόγια οργής, ο Μίκης Θεοδωράκης επισημαίνει: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναλγησία και ανηθικότητα από τη συζήτηση για την επόμενη του πολέμου στο Ιράκ. Το θύμα σπαράσσει κάτω από τα θανατηφόρα χτυπήματα του θύτη, ενώ η Ευρώπη δεν τολμά να δει το θύμα, δεν τολμά να δει το θύτη, δεν τολμά να δει τη σφαγή, αλλά συζητά για τη συμμετοχή της στα κέρδη της ταφής ενός ολόκληρου λαού». Πρόκειται, επισημαίνει σ' άλλο σημείο της επιστολής του ο μουσικοσυνθέτης, για μια «τερατώδη στάση, που αμαυρώνει τις ηθικές αξίες που υποτίθεται ότι πάνω τους κτίστηκε και τώρα διευρύνεται η Ευρωπαϊκή Ενωση» και συγχρόνως υπογραμμίζει: «Δεν υπάρχει πια Ενωμένη Ευρώπη γιατί τη σκότωσαν οι Μπους - Μπλερ και Αθνάρ, όταν αποφάσιζαν τη βάρβαρη εισβολή στο Ιράκ».

«Στις 16 Απριλίου, την ημέρα των πανηγύρεων στην Αθήνα προς τιμήν της Ευρώπης των "25"», τονίζει ο Μ. Θεοδωράκης, «οι άμαχοι νεκροί και τραυματίες του Ιράκ θα είναι δεκάδες χιλιάδες, οι καταστροφές ανυπολόγιστες». Για ποιο λόγο εμείς οι Ελληνες, διερωτάται εκ νέου ο ίδιος, «θα πρέπει να συνυπάρξουμε με αντιλήψεις και πρακτικές που ως τώρα τις θεωρούσαμε ηθικά παράνομες και που ματώσαμε για να τις εξαλείψουμε από προσώπου Γης;».

Και ο Μ. Θεοδωράκης καταλήγει: «Η ελληνική κυβέρνηση μας προσβάλλει με την επιμονή της, με πρόσχημα μιαν ανύπαρκτη Ενωμένη Ευρώπη, να δίνει έμπρακτα άφεση αμαρτιών σε κυβερνήσεις που έχουν τα χέρια τους βαμμένα στο αίμα των αθώων παιδιών του Ιράκ. Ο ελληνικός λαός - εάν πράγματι συμφωνεί με τις αρχές αυτές - θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα τη θέλησή του».

Πρώιμος εθισμός στον πόλεμο

Το ρόλο που έπαιξαν τα ιατρικά περιοδικά στη μεταστροφή της κοινής γνώμης αναφορικά με τον πόλεμο στο Ιράκ, αναδεικνύει άρθρο που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση». Οπως σημειώνεται στο άρθρο, στις ΗΠΑ, αλλά και την Αγγλία, το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου εναντιώνεται στον πόλεμο και προκειμένου να υπάρξει μεταστροφή της κοινής γνώμης, οι πολίτες έπρεπε να πεισθούν ότι δέχονται επίθεση. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης έπαιξαν τα ιατρικά περιοδικά, που καθημερινά διαβάζονται από εκατομμύρια ανθρώπους, τα οποία, με διάφορα δημοσιεύματα περί βιοτρομοκρατίας, συνέβαλαν στη δημιουργία αρνητικού κλίματος. Κι όταν αναφέρονταν στη βιοτρομοκρατία, δεν εννοούσαν τα όπλα που έχουν οι ΗΠΑ και άλλες «συμμαχικές δυνάμεις», αλλά αυτά που πιθανόν είχε ο Μπιν Λάντεν ή ο Σαντάμ...

Στο άρθρο γίνεται σύγκριση του αριθμού δημοσιευμάτων που υπήρξαν την περίοδο 1999 - 2002 σε πέντε μεγάλα ιατρικά περιοδικά για τη βιοτρομοκρατία με τα δημοσιεύματα για τα τροχαία ατυχήματα, που έχουν σαν αποτέλεσμα κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο 3.000 άνθρωποι να σκοτώνονται και άλλοι 30.000 να μένουν ανάπηροι.

Παρά το γεγονός ότι εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων υπάρχουν χιλιάδες θύματα, τα άρθρα για τη βιοτρομοκρατία ήταν υπερδιπλάσια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, από το σύνολο των δημοσιευμάτων περί βιοτρομοκρατίας, το 63% προερχόταν από επιστήμονες των ΗΠΑ και τα υπόλοιπα από την Αγγλία.

Αν κανείς αναλογιστεί ότι οι αναγνώστες αυτών των περιοδικών επηρεάζονται σημαντικά από τα δημοσιεύματα, καθώς στην πλειονότητά τους γράφονται από έγκριτους επιστήμονες, γίνεται αντιληπτό ότι τα ιατρικά περιοδικά συνέβαλαν στο να τεθούν οι πολίτες σε συναγερμό, σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ενδεικτικό, πάντως, της χρησιμοποίησης των μέσων ενημέρωσης για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης κατά το δοκούν, αποτελεί άρθρο που επίσης δημοσιεύεται στη «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση». Οι Βρετανοί συγγραφείς του άρθρου - ένας δικηγόρος και μια δημοσιογράφος - ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζουν ότι οι εικόνες των αμάχων που χτυπήθηκαν είναι απαράδεκτες και ότι οι γιατροί, με το να αφήνουν τις τηλεοπτικές κάμερες να μπαίνουν στα νοσοκομεία, καταργούν το ιατρικό απόρρητο των ασθενών.

Μπορεί οι συγκεκριμένοι συγγραφείς να μην έχουν ακούσει τα όσα είπε στη χώρα μας ο πρέσβης των ΗΠΑ Τόμας Μίλερ, που σε αυστηρούς τόνους υποστήριξε ότι βλέπουμε μόνον όσα προβάλει το «αλ Τζαζίρα», ωστόσο το σκεπτικό τους είναι πανομοιότυπο. Βέβαια, χρησιμοποιώντας το προκάλυμμα της ηθικής υποχρέωσης των γιατρών, οι συγγραφείς του άρθρου τονίζουν ότι οι απώλειες αμάχων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσα προπαγάνδας και ότι οι γιατροί δεν πρέπει να επιτρέπουν να γίνεται κάτι τέτοιο, καθώς, όπως καταλήγουν, η ηθική δεν πρέπει να χάνεται στη διάρκεια ενός πολέμου.


Πόπη ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Συζήτηση για την εισβολή στο Ιράκ

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η εισβολή στο Ιράκ, συνέπειες στη γεωστρατηγική πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αλλά και της ευρύτερης περιοχής στην οποία περιλαμβάνονται η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος. Ο αντιπολεμικός αγώνας των λαών υποκείμενο ανατροπής της νέας παγκόσμιας τάξης», θα γίνει αύριο, Κυριακή 13 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημαρχείο Κερατσινίου, και διοργανώνεται από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, την Ενωση Συλλόγων Γονέων Κερατσινίου, τους Συλλόγους Γονέων των 9ου, 12ου, 13ου, 21ου, 23ου Δημοτικών Σχολείων και του 6ου Γυμνασίου, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Χαραυγής, τον τοπικό σύλλογο «Η Πρόοδος» και τους γυναικείους συλλόγους «Η Στοργή του Παιδιού» και «Η Κυψέλη». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Βασίλης Φίλιας, καθηγητής Πανεπιστημίου τέως Πρύτανης Παντείου, Ελένη Παπαδοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, αντιστράτηγος ε.α. - Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού και Μαρία Καρχιλάκη, δημοσιογράφος, ανταποκρίτρια του «Μέγκα» στη Βαγδάτη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελένη Μαυρούλη, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες

«Η λύση είναι η συγκρότηση και το δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού λαϊκού μετώπου εδώ και σε κάθε χώρα και ο διεθνής συντονισμός για την αποτροπή των πολέμων» τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, καλώντας τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» στις 16 Απρίλη στο Σύνταγμα στις 5 το απόγευμα, με αφορμή τη φιέστα της Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Θέλουμε να διαδηλώσουμε ότι οι Μπλερ, Αθνάρ είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα μας», επισημαίνει η ΟΒΣΑ στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Μαζί με τους Αμερικανούς και τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης σφαγιάζουν τον ιρακινό λαό και ετοιμάζουν το πλιάτσικο πάνω στα πτώματα του ιρακινού λαού».

Η Ομοσπονδία καλεί «να συμπαρασταθούμε πιο αποφασιστικά στον ιρακινό λαό που αντιστάθηκε και αντιστέκεται στους εισβολείς. να καταγγείλουμε την ελληνική κυβέρνηση για τη βοήθεια που έδωσε στους Αμερικάνους (λιμάνια, αεροδρόμια, πιλότους). Με τη μεγάλη διαδήλωσή μας να δείξουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι μια λυκοσυμμαχία των πλουσίων που κάνει πολέμους, διαμελίζει χώρες, εκμεταλλεύεται λαούς».

Σχετικά με τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, αναφέρει ότι οι λαοί τους «θα είναι φτηνή εργατική δύναμη του μεγάλου κεφαλαίου, αφού αυτό θα ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση των αγαθών. Με την αποφασιστική συμμετοχή μας να φωνάξουμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ