Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Γιορτή»... με δολοφόνους

Η χώρα μας θα υποδεχτεί τους αρχιδολοφόνους του ιρακινού λαού και αυτό η ελληνική κυβέρνηση το ονομάζει «γιορτή»! Στις 16 και 17 Απρίλη, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, οι Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες που με τον... τρόπο τους συμμετείχαν στο έγκλημα εναντίον ενός λαού, θα συνεδριάσουν για το «μέλλον» της Ευρώπης και αυτό αποτελεί: «Μέρες γιορτής για την Ελλάδα και την Ευρώπη», όπως χτες επιχείρησε να το εμφανίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας.

«Τι είναι αυτό το διήμερο;», αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και με στόμφο, σαν να εκπροσωπούσε όλο τον ελληνικό λαό, υποστήριξε: «Είναι ημέρες γιορτής για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Κύπρος γίνεται μέλος της ΕΕ. Ενισχύεται ιδιαίτερα η ασφάλειά της και ανοίγονται νέες προοπτικές. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία, που αφορά όλους μας. Αφορά τις προσπάθειες πολλών ετών. Ολοι οι Ελληνες πρέπει να αντιμετωπίσουμε θετικά αυτό το γεγονός»...

Το συγκεκριμένο διήμερο, όμως, σύμφωνα με τον Χρ. Πρωτόπαππα, έχει και άλλους λόγους για να είναι... γιορτινό. «Είναι μια μεγάλη ημέρα και για την Ευρώπη. Η Ευρώπη αλλάζει. Δέκα χώρες, πολλές από τις οποίες, μέχρι πριν από δέκα χρόνια, ανήκαν στο σοβιετικό μπλοκ, εντάσσονται στην ΕΕ. Τα σύνορα της ΕΕ φθάνουν στη Ρωσία. Είμαστε ταυτόχρονα σε διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, για το μέλλον της Ευρώπης και την περαιτέρω συνεργασία, ώστε να γίνει πράξη το όραμα για μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό έως τα Ουράλια». Είναι, λοιπόν, μια μεγάλη μέρα γιατί οι κάτοικοι άλλων δέκα χωρών της Ευρώπης θα ενταχθούν στη «μεγάλη οικογένεια». Για να βιώσουν και αυτοί στο πετσί τους τι σημαίνει ΕΕ, να βιώσουν την εκμετάλλευση, να γίνουν υποχείριο των μεγάλων πολυεθνικών, να αποτελέσουν το νέο φτηνό εργατικό δυναμικό... Αυτό, λοιπόν, θα γιορτάσουμε, εκείνες τις μέρες!

Επίσης, θα είναι μέρες γιορτής, γιατί όπως είπε ο Χρ. Πρωτόπαππας θα ανοίξει η συζήτηση «στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, για το θέμα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Αμυνας». Ο νέος στρατός, φόβητρο των λαών και των κινημάτων, θα εδραιωθεί στη χώρα μας... Και αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να το γιορτάσει!

Αυτή την ιστορική μέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα, ο ελληνικός λαός προγραμματίζει πλήθος κινητοποιήσεων, προφανώς γιατί δεν μπορεί να «ανακαλύψει» τη σπουδαιότητά της. Οταν, χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρ. Πρωτόπαππας ρωτήθηκε «αν θα απαγορευτούν οι διαδηλώσεις», απάντησε κατηγορηματικά: «Βεβαίως, όχι. Η Ελλάδα είναι μια βαθιά δημοκρατική χώρα. Αλλά, θα υπάρχουν κάποια μέτρα ασφαλείας, όπως υπάρχουν σε όλες τις Συνόδους Κορυφής. Οποιος θέλει να διαδηλώσει, μπορεί να το κάνει. Δεν τον εμποδίζει κανείς»... Βέβαια, την ίδια ώρα ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ακριβώς για το ίδιο θέμα και εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, δήλωσε: «Ασφαλώς μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις», αρκεί «να μην αμαυρωθεί κατ' ουδένα τρόπο η τελετή της Διεύρυνσης»!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ