Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Ξανά ο Ράμσφελντ κατά της Συρίας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Δεν περνά ούτε μία μέρα, όπως φαίνεται, χωρίς ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας να αναφερθεί στη Συρία και στην «ύποπτη συμπεριφορά της» απέναντι στις ΗΠΑ.

Και χτες, πάλι, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο Ντόναλντ Ράμσφελντ επανέλαβε ότι «η Συρία δε μας βοήθησε επιτρέποντας να σταλεί στρατιωτικό υλικό στο Ιράκ, επιτρέποντας σε εθελοντές να μεταβούν από τη Συρία στο Ιράκ και επιτρέποντας σε ορισμένους αξιωματούχους του ιρακινού καθεστώτος να διαφύγουν από το Ιράκ προς τη Συρία». Ο Ράμσφελντ, για άλλη μια φορά, δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για όλες αυτές τις κατηγορίες και αρκέστηκε να θέσει το ρητορικό ερώτημα: «Μήπως ακόμη καταφθάνουν στη Δαμασκό Ιρακινοί αξιωματούχοι που καταζητούμε;».

Λίγο νωρίτερα, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με τη Συρία και την πιθανότητα εξαπόλυσης μιας επίθεσης και εναντίον της, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Αρι Φλάισερ, δήλωνε λακωνικά ότι «οτιδήποτε κάνουμε θα είναι απολύτως νόμιμο». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, υποστήριζε ότι η Ουάσιγκτον «δεν έχει καμία λίστα χωρών στις οποίες προτίθεται να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση αμέσως μετά το Ιράκ».

Στη Δαμασκό, η συριακή ηγεσία απέφυγε να απαντήσει άμεσα στις νέες αμερικανικές κατηγορίες. Η εκπρόσωπος του συριακού ΥΠΕΞ, Μπουτέινα Σάμπαν, τόνιζε ότι «είναι πολύ μεγάλη η διαφορά ανάμεσα σε μια μεταβατική και σε μια στρατιωτική ηγεσία, τώρα στο Ιράκ. Αν είναι μεταβατική και αν ο ιρακινός λαός αποφασίσει γι' αυτήν, καλώς. Αν όμως είναι στρατιωτική και προκύψει από τις αμερικανοβρετανικές δυνάμεις εισβολής, τότε για τη Συρία δεν είναι παρά μια κατοχική ηγεσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ