Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Χαμενεΐ: «Οχι από τη μία στην άλλη δικτατορία»

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Οι Ιρακινοί δεν ξέφυγαν από μια δικτατορία, για να πέσουν στα χέρια μιας χειρότερης δικτατορίας» δήλωσε, χτες, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πτώση του ιρακινού καθεστώτος, τονίζοντας ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν ένας στυγνός δικτάτορας. «Η εγκαθίδρυση, όμως, μιας κυβέρνησης από τους Αμερικανούς και μάλιστα υπό τη διοίκηση ενός απόστρατου στρατηγού, του Τζέι Γκάρνερ, αποτελεί επίθεση και προσβολή για το Ισλάμ», συμπλήρωσε ο Χαμενεΐ, ο οποίος κάλεσε και την ιρακινή αντιπολίτευση να μην προχωρήσει «στον ιστορικό εξευτελισμό της συνεργασίας με τις δυνάμεις εισβολής». Ο Ανώτατος Θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν κάλεσε, επίσης, τον ιρακινό λαό, και ιδιαίτερα τους Σιίτες Ιρακινούς να κάνουν ό,τι μπορούν για να δοθεί τέλος στο χάος και στις λεηλασίες «που θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα από τις δυνάμεις εισβολής, για να παρατείνουν την παρουσία τους στο Ιράκ».

Λίγο πριν τις δηλώσεις Χαμενεΐ, περίπου 50 Σιίτες Ιρακινοί που διαμένουν στο Ιράν και πρόσκεινται στην οργάνωση «Ανώτατο Συμβούλιο για την Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράκ», που εδρεύει στην Τεχεράνη, εισέβαλαν στην ιρακινή πρεσβεία της Τεχεράνης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Σαντάμ Χουσεΐν αλλά και κατά των ΗΠΑ και της προοπτικής παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ