Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εθνικά συμφέροντα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θυμάστε, ασφαλώς, για ποιους λόγους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έγινε συνένοχη του πολεμικού εγκλήματος στο Ιράκ. Οπως έχουν δημόσια παραδεχτεί οι κυβερνώντες, οι λόγοι αυτοί είναι εθνικοί, και πιο συγκεκριμένα η απειλή που δέχεται η χώρα μας εξ ανατολών και το Κυπριακό. Δύο σοβαρότατα προβλήματα, δηλαδή, που έχουν άμεση σχέση με τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας και ακεραιότητας.

Διαβάστε, λοιπόν, πώς ...εξυπηρετούν οι κυβερνώντες - έχοντας, μάλιστα, και τη θέση της προεδρίας της ΕΕ - τους προαναφερόμενους εθνικούς λόγους: Εδωσαν και δίνουν όσες πολεμικές διευκολύνσεις τούς ζήτησαν οι ΗΠΑ, βοηθώντας τη στρατιωτική εισβολή εναντίον μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας, μέλους του ΟΗΕ. Δε χαρακτηρίζουν το καθεστώς, που οικοδομείται τώρα στο Ιράκ, καθεστώς αμερικανοβρετανικής στρατιωτικής κατοχής. Αντίθετα, αναζητούν τρόπους «νομιμοποίησης» εκ των υστέρων του εγκλήματος και εξασφάλισης μιας μερίδας από τη λεία, για τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές. Ουσιαστικά, αποδέχονται, χωρίς καν να διαμαρτυρηθούν, την καραμπινάτη, ωμή και διά των όπλων κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας του Ιράκ. Οπως το είχαν κάνει και με τη Γιουγκοσλαβία.

Ας αναρωτηθεί ο καθένας, πόσο εξυπηρετείται η εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία και ακεραιότητα, είτε της χώρας μας είτε της Κύπρου, με αυτή την πολιτική...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ