Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ
Συζήτηση για τη στάση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Αντιπαράθεση ξέσπασε προχτές στην Κυπριακή Βουλή μεταξύ βουλευτών του AKEΛ και του ΔΗΣΥ, με αφορμή την ψηφοφορία των τριών ευρωβουλευτών του KKE, σχετικά με την ένταξη της Κύπρου στην EE.

Ιδιαίτερα έντονη υπήρξε η αντιπαράθεση μεταξύ του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Παναγιώτη Δημητρίου και του βουλευτή του ίδιου κόμματος Λευτέρη Χριστοφόρου από τη μια, και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του AKEΛ Νίκου Κατσουρίδη και του βουλευτή του ίδιου κόμματος Δώρου Χριστοδουλίδη, από την άλλη.

Οι βουλευτές του ΔΗΣΥ εξέφρασαν «θλίψη», «αγανάκτηση» και «πικρία» για την «ασεβή» στάση των τριών ευρωβουλευτών του KKE. Οι τρεις ευρωβουλευτές τάχθηκαν εναντίον της διεύρυνσης και συνεπώς κατά της ένταξης της Κύπρου.

Από την πλευρά των βουλευτών του AKEΛ, χαρακτηρίστηκε «ατυχής» η συμπεριφορά αυτή των συναδέλφων τους από το ΔΗΣΥ και «ακατανόητη», ενώ ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι ασέβεια προς την ιστορική πραγματικότητα» και πράξη «ντροπής» το να επιχειρείται η υποβάθμιση - όπως είπε - της συνεισφοράς των κομμουνιστών στους εθνικούς αγώνες.

Οι βουλευτές του AKEΛ ανέφεραν προς το Σώμα ότι η στάση αυτή του KKE δε στρεφόταν κατά της Κύπρου, αλλά είναι μια στάση που τηρεί εδώ και χρόνια το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έναντι της EE και της διεύρυνσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ