Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Καταδικάζει η ΕΣΗΕΜ-Θ

Εντονα στιγματίζει για μία ακόμη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) τη βάναυση συμπεριφορά Αμερικανών στρατιωτών σε βάρος λειτουργών του Τύπου.

Σε τηλεγράφημά της προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει ότι την Πέμπτη το απόγευμα το μέλος της Ενωσης Χαρ. Μπίκας, που επιχείρησε να εισέλθει με δύο Ιταλούς συναδέλφους του στο ξενοδοχείο «Παλαιστίνη» της Βαγδάτης, επιδεικνύοντας την ταυτότητα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), προπηλακίστηκε από τους φρουρούς του ξενοδοχείου, Αμερικανούς στρατιώτες. Στη συνέχεια, τον υποχρέωσαν να πέσει στο έδαφος και στηρίζοντας τις κάννες των όπλων στο κεφάλι του, του ζήτησαν να απομακρυνθεί από το «Παλαιστίνη».

«Η ΕΣΗΕΜ-Θ θρηνεί την απώλεια 12 συναδέλφων που έπεσαν στο καθήκον της ενημέρωσης, καταγγέλλει την κατατρομοκράτηση των δημοσιογράφων που αποβλέπει στη φίμωσή τους και ζητά από τη ΔΟΔ να διερευνήσει όλες τις επιθέσεις που δέχτηκαν οι εκπρόσωποι του Τύπου στον άδικο πόλεμο του Ιράκ», καταλήγει το τηλεγράφημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ