Σάββατο 12 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
«ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΚΑΤΟΧΗΣ
Την Τρίτη τελικά η πρεμιέρα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Η πολυθρύλητη συνάντηση που ήταν να πραγματοποιηθεί σήμερα και αναβλήθηκε εξαιτίας των εντάσεων, κυρίως των ίδιων των ομάδων της ιρακινής αντιπολίτευσης προς το πρόσωπο του Αχμεντ Τσαλαμπί, που προορίζεται για επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης κατά το δεύτερο στάδιο, μετά την απόλυτη κατοχή, τελικά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον Αλ Σαρίφ Αλι Μπιν αλ Χουσέιν, ο οποίος είναι αξιωματούχος του Ιρακινού Εθνικού Κογκρέσου, οι ΗΠΑ προσκάλεσαν τους εκπροσώπους της εσωτερικής και της εξόριστης ιρακινής αντιπολίτευσης σε μια συνάντηση κοντά στη Νασιρίγια, στο Νότιο Ιράκ, ενώ πρόσθεσε ότι «οι προσκλήσεις εστάλησαν από τον στρατηγό Τόμι Φρανκς», τον επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Διοίκησης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την είδηση. «Η συνάντηση θα γίνει την προσεχή Τρίτη στη Νασιρίγια. Εχει ως στόχο να συναντηθούν οι ελεύθεροι Ιρακινοί που προέρχονται από απελευθερωμένες ζώνες», όπως και «εκπρόσωποι διαφόρων ομάδων και οργανώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. Ουσιαστικά πρόκειται για υποχώρηση του Κόλιν Πάουελ που χτες δήλωσε στη «Los Angeles Times», ότι το Πεντάγωνο θα είναι αυτό που θα επιλέξει τα πρόσωπα που θα συνθέσουν τη μεταβατική κυβέρνηση, αίροντας τις αντιρρήσεις και χάνοντας και αυτή τη μάχη...

Στη συνάντηση αυτή θα μετάσχουν επίσης ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράκ Ζαλμάι Κχαλιλζάντ και ο μελλοντικός προσωρινός διοικητής του Ιράκ Αμερικανός στρατηγός Τζέι Γκάρνερ, όπως και εκπρόσωποι του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ