ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Στις 15 του Γενάρη η απόφαση για απεργίες

Τα προβλήματα που παραμένουν και εντείνονται με την εφαρμογή της «μεταρρύθμισης» στο χώρο της εκπαίδευσης και την εισήγηση προς τις γενικές συνελεύσεις του κλάδου παρουσίασε χτες το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε προχτές να εισηγηθεί στον κλάδο δύο 48ωρες απεργίες στις 27 και 28 Γενάρη και στις 3 και 4 Φλεβάρη με νέα γενική συνέλευση προέδρων στις 7 Φλεβάρη. Η πρόταση θα συζητηθεί στις γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν μέχρι 14 Γενάρη και στη γενική συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ στις 15 Γενάρη με το διεκδικητικό πλαίσιο όπως διαμορφώθηκε κατά την «Οργανωτική 1» γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, που χάραξε την πορεία του κλάδου για αυτή τη χρονιά. Την εισήγηση καταψήφισε η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών» - αν και ήταν δική της πρόταση το πρόγραμμα δράσης - γιατί διαφώνησε με το διεκδικητικό πλαίσιο και τον όλο προσανατολισμό της εισήγησης και κυρίως με την ιεράρχηση των στόχων όπως αυτή φαίνεται σε αφίσα που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία. Η ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς μέσα από τις γενικές συνελεύσεις να δώσουν ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική στους αγώνες.

Χτες, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αναφέρθηκαν για μια ακόμα φορά στα προβλήματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, εξέφρασαν την αντίθεση της Ομοσπονδίας στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες, και κάλεσαν τα κόμματα να μην την επικυρώσουν. Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που δημιουργεί η «μεταρρύθμιση» στην παιδεία και τον κλάδο και ειδικά στην τεχνική εκπαίδευση, είπαν ότι σε σύνολο 690 βιβλίων που απαιτούνται για τα ΤΕΕ, υπάρχουν στα CD ROM σημειώσεις καθώς και βιβλία (κυρίως παλιά) μόνο για 203 μαθήματα. Το σύνολο των μαθημάτων χωρίς βιβλία ή σημειώσεις είναι, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, 487 ενώ το 50% των βιβλίων που χρειάζονται φέτος δεν έχουν ακόμα προκηρυχτεί. Επίσης ο ΟΛΜΕ επισημαίνει τη μεγάλη καθυστέρηση στις προσλήψεις καθηγητών. Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ έκαναν λόγο και για νομικά κενά στη «μεταρρύθμιση», τα οποία όπως έλεγαν χαρακτηριστικά δεν μπορούν να τα καλύψουν οι εκπαιδευτικοί. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στα τεστ δεξιοτήτων, για τα οποία δεν έχουν ενημερωθεί ούτε οι εκπαιδευτικοί ούτε οι γονείς, στην πρόσβαση των αποφοίτων των ΤΕΕ στα ΤΕΙ, στην εισαγωγή μαθητών ειδικών κατηγοριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κλπ.

Οι εκπρόσωποι των καθηγητών αναφέρθηκαν και στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου, καλώντας το υπουργείο Παιδείας να εγκαταλείψει τη λογική των οικονομικών εκκρεμοτήτων απέναντι στους καθηγητές καθώς, όπως τόνισαν, οφείλει σε καθηγητές αμοιβές για υπερωρίες από τον Ιούλη, από την αναπλήρωση, από την ενισχυτική διδασκαλία και τις υπόλοιπες υπερωρίες, και ζήτησαν ουσιαστικές αυξήσεις, επιμόρφωση και ποικιλόμορφη αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

ΠΚΣ
Ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, όχι απλά αναβάθμιση των ΤΕΙ

Με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τον αποπροσανατολισμό του υπουργείου Παιδείας

Την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να καλλιεργήσει «ψευδαισθήσεις» με υποσχέσεις για αναβάθμιση των ΤΕΙ, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας ΤΕΙ. Με αφορμή τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Προέδρων των ΤΕΙ περί νομοθετικής ρύθμισης των εξαμήνων στα ΤΕΙ και υιοθέτησης της κοινοτικής οδηγίας 89/48 για τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι ΠΚΣ επαναλαμβάνουν την πρόταση για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, που δε σημαίνει απλά αναβάθμιση των ΤΕΙ, αλλά θα ξεπερνά το «σχίσμα» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα καθορίσει ως περιεχόμενο της ανώτατης εκπαίδευσης επιστημονικά αντικείμενα που θα βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοίχιση με τις κοινωνικές ανάγκες.

Οι ΠΚΣ αναφορικά με τις εξαγγελίες που, σύμφωνα με εκπροσώπους των ΤΕΙ, έκανε ο υπουργός Παιδείας, υπογραμμίζουν:

«Αυτές οι εξαγγελίες εκ μέρους του υπουργού έχουν ως μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό των σπουδαστών και τη δημιουργία ψευδαισθήσεων για λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των ΤΕΙ όλης της χώρας. Είναι μια εξαγγελία συγκάλυψης των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα ΤΕΙ και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τη λύση ούτε στην υποχρηματοδότηση, ούτε στην έλλειψη μονίμων καθηγητών, ούτε στο χαρακτήρα των προγραμμάτων σπουδών, ούτε στην επικάλυψη των πτυχίων, αλλά ούτε τελικά στην ανεργία που μας προετοιμάζουν».

H ανακοίνωση συνεχίζει επισημαίνοντας: «Αντίθετα, το υπουργείο συνεχίζει στην ίδια πολιτική, την πολιτική της υποβάθμισης και μάλιστα έχοντας σαν δεκανίκια τους προέδρους και φυσικά τον "Εφιάλτη" του σπουδαστικού κινήματος, τη ΔΑΠ αλλά και το φάντασμα ΠΑΣΠ. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως οι πρόεδροι είχαν δώσει εντολή να μην μπει στο χώρο της συνόδου κανένας από τους σπουδαστές που ήταν απέξω και διαδήλωναν με βάση τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών τους και ζητούσαν την ουσιαστική αναβάθμιση των ΤΕΙ στα πλαίσια της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μάλιστα, δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν την Αστυνομία για να διώξουν τους "εγκληματίες".

Φυσικά είναι περιττό να αναφέρουμε ότι μέσα στο χώρο είχαν μπει οι ΔΑΠίτες για να χειροκροτήσουν την πολιτική αυτή μαζί με τους προέδρους των ΤΕΙ.

Η χρονική αυτή στιγμή είναι η κατάλληλη για τους σπουδαστές να διεκδικήσουν την αναβάθμιση των Ιδρυμάτων, ζητώντας αύξηση του χρόνου φοίτησης στα 4 ή 5 έτη ανάλογα με το αντικείμενο, με παράλληλη αύξηση των μαθημάτων και αναπροσαρμογή των παλαιών προγραμμάτων σπουδών, ώστε οι γνώσεις που θα παίρνουμε να μας παρέχουν ολόπλευρη γνώση του αντικειμένου που σπουδάζουμε και από θεωρητική και από πρακτική πλευρά, με αποτέλεσμα παρά την πρόοδο της τεχνολογίας να είμαστε σε πλήρη θέση, να την ακολουθούμε, αλλά και να τη διαμορφώνουμε. Είναι δηλαδή ευκαιρία οι σπουδαστές να διεκδικήσουν την εφαρμογή της Ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης, με πτυχίο Master και τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταπτυχιακών σε επίπεδο διδακτορικού».

«Οι σπουδαστές δεν τρώνε το κουτόχορτο που τους προσφέρει ο υπουργός Παιδείας και οι κολλητοί του (πρόεδροι - ΔΑΠ - ΠΑΣΠ), καταλήγουν οι ΠΚΣ, αλλά αντίθετα νιώθουμε στο πετσί μας ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε αγωνιστικά ενάντια στην πολιτική που κάνει τα ΤΕΙ ΙΕΚ, πολιτική που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί».

ΧΙΟΣ
Σε υπερεξηντάχρονα κτίρια ... στεγάζονται δημοτικά

Τουλάχιστον 300 μαθητές και πάνω από 30 δάσκαλοι αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά μάθημα σε επικίνδυνα κτίρια. Πρόκειται για τα κτίρια, όπου στεγάζονται το 3ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου. Σύμφωνα με την τελευταία αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου, σημειώνεται ότι υπάρχει διάβρωση του σιδηρού οπλισμού, λόγω και της παλαιότητας του κτιρίου, το οποίο είναι πάνω από εξήντα ετών, ενώ υπογραμμίζεται ότι «στο παρελθόν δημιουργήθηκε έντονη ρηγμάτωση».

Τα παραπάνω γνωστοποιήθηκαν σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν, πριν μερικές μέρες, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων των σχολείων του Βουνακίου, οι οποίοι δήλωσαν ότι, αν δεν υπάρξει άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων, θα προχωρήσουν σε προειδοποιητική τριήμερη αποχή των μαθητών και, αν σε ένα μήνα πάλι δεν ακουστούν, τότε θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολείων.

Ωστόσο, και στο παρελθόν, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν γνωστοποιήσει και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο σχολεία, όπως ανεπάρκεια των χώρων, πτώση σοβάδων, πλημμύρες και άλλα. Ενώ με έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί το 1998, με ευθύνη της Νομαρχίας είχε επισημανθεί «ως αναγκαίος ο περαιτέρω έλεγχος και η επέμβαση για την αποκατάσταση της στατικής επάρκειας». Η ίδια έκθεση, καταλήγοντας, πρότεινε την «κατασκευή στο υπάρχον οικόπεδο νέου διδακτηρίου του 3ου και 8ου».

Αίτημα μαθητών και γονέων είναι ο Δήμος και η Νομαρχία να δώσουν τέλος στους χρόνιους φόβους και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Σε αυτό τον αγώνα έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους ο Σύλλογος Δασκάλων και οι Σύλλογοι των περιοχών Φραγκομαχαλά και Κοφινά.

Επιστρατεύτηκαν και πάλι οι ...δυνάμεις καταστολής

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, με πολύμορφες κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές, δηλώνουν οι μαθητές των σχολείων της Χίου, ενώ καθημερινά στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν και νέα σχολεία, όπως είναι το Λύκειο Καλλιμασιάς.

Ομως και χτες, επιστρατεύτηκε για άλλη μια μέρα η εισαγγελέας κ. Συμπεθέρου, με τη συνοδεία της αστυνομίας, εισβάλλοντας σε σχολεία διαφόρων περιοχών της Χίου. Η ΕΛΜΕ Χίου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στα σχολεία. Και ζητά να κινηθεί αμέσως η διαδικασία κατάργησης αυτής της αντιδημοκρατικής, αντιπαιδαγωγικής Πράξης.

«Τα προβλήματα της Παιδείας πρέπει να επιλύονται με πολιτικά και όχι με δικαστικά μέσα. Η επιστράτευση εισαγγελέων και των αστυνομικών δυνάμεων, εκτός του ότι είναι αναποτελεσματική, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Συνεχίζεται ο αγώνας για τη λειτουργία του

Συνεχίζουν την κατάληψη του ιστορικού κινηματοθεάτρου «Ιριδα» οι φοιτητές του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ), διεκδικώντας να παραμείνει το κινηματοθέατρο στον ΠΟΦΠΑ και, μάλιστα, να αναπαλαιωθεί μέσα στο καλοκαίρι υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού και να παραδοθεί στον όμιλο και το θέατρο «Ριβολί», που επίσης του ανήκει.

Η «Ιριδα», που βρίσκεται στο κτίριο της πανεπιστημιακής λέσχης, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, είναι ο χώρος όπου στεγάζεται ο ΠΟΦΠΑ, που περιλαμβάνει τέσσερις τομείς καλλιτεχνικής δράσης: Κινηματογραφικό, φωτογραφίας, θεατρικό και χορευτικό.

Αλλά, πρόσφατα, οι υπεύθυνοι για την πανεπιστημιακή λέσχη και το κτίριο, όπου στεγάζεται η Νομική Σχολή, αποφάσισαν να μετασκευάσουν το χώρο προσωρινά, σε αίθουσα διδασκαλίας για το Νομικό Τμήμα και αργότερα να την παραδώσουν για εκμετάλλευση σε ιδιώτες. Αυτή η απόφαση, που οδηγεί τον ΠΟΦΠΑ σε «κλείσιμο», φαίνεται πως είναι παράνομη, αφού το κτίριο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο και «έργο τέχνης», πράγμα που συνεπάγεται ότι οποιαδήποτε παρέμβαση, ακόμα και αναπαλαίωση, χρειάζεται πρώτα έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, που δεν έχει δοθεί.

Οι φοιτητές του ΠΟΦΠΑ συνεχίζουν, λοιπόν, την κατάληψη του χώρου, που είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της πολιτιστικής λέσχης.


ΟΛΜΕ
Συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου: Παιδαγωγικές και νομικές πλευρές μιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής επιλογής» διοργανώνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι η ΟΛΜΕ, στο ξενοδοχείο «Athens Acropol». Θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Τσούλιας, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γ. Α. Μαγκάκης, ο Φ. Κουβέλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ - βουλευτής Β` Αθήνας, ο Λεων. Αυδής δημοτικός σύμβουλος Δ. Αθηναίων - νομικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ, ο Χρ. Νικολιτσόπουλος νομικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Επανέρχονται με νέες κινητοποιήσεις

Επανέρχονται με νέες κινητοποιήσεις αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων οι μαθητές της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι παραδίδουν τα σχολεία τους στους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από εξωσχολικά στοιχεία κατά τη διάρκεια των γιορτών. Οι μαθητές αποχαιρετούν δυναμικά το σχολικό έτος 1999, που ήταν γεμάτο από αγώνες, και δηλώνουν πως με μεγαλύτερη ορμή θα συνεχίσουν νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις το Γενάρη του 2000, απαιτώντας την κατάργηση των δύο αντιεκπαιδευτικών νόμων, διεκδικώντας ισότιμη μόρφωση για όλους.

Οι μαθητές εν μέσω των γιορτών θα συνεχίσουν τις συνελεύσεις τους προετοιμάζοντας την επόμενη κινητοποίηση στις 14 του Γενάρη, που θα αποτελέσει και την πρώτη μαζική απάντηση των μαθητών για το νέο έτος. Εως τότε όμως συνεχίζουν με αποχές και καταλήψεις να καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, που τους πετάει από το σχολείο, τους θέλει μισομορφωμένους, μισοειδικευμένους.

Χτες στην Κοζάνη οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου και του 2ου ΤΕΕ πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους καταγγέλλοντας τη σύλληψη των συμμαθητών τους το πρωί της Δευτέρας, που πραγματοποιήθηκε μετά από εισβολή της Αστυνομίας και της εισαγγελέα στα υπό κατάληψη σχολεία. Οι μαθητές δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν έως το τέλος της βδομάδας και θα κλιμακωθούν αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη σε κατάληψη βρίσκονται τα πέντε ΤΕΕ του «Ευκλείδη», τα δύο νυχτερινά που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο, το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμαριάς και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Συκεών. Ενώ οι μαθητές τριών Λυκείων των Γιαννιτσών και χτες επέλεξαν τη μορφή της αποχής για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Στο κενό η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών

Σε ρόλο χωροφύλακα επιδόθηκε ο καθηγητής κ. Κοκκίνης του 3ου Λυκείου Γαλατσίου, ο οποίος εισέβαλε χτες το πρωί, με τη συνοδεία αστυνομικών, στο 3ο ΕΛ Γαλατσίου. Ο καθηγητής αφού ξήλωσε, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, την είσοδο του σχολείου, στη συνέχεια έκαναν έφοδο σε αίθουσα του σχολείου, με στόχο να διαλύσουν τη Γενική Συνέλευση των μαθητών που γινόταν εκείνη τη στιγμή. Ομως, η επιχείρηση τρομοκράτησης δε σταμάτησε εκεί, αφού η Αστυνομία συνέλαβε μια μαθήτρια, την πρόεδρο του 15μελούς. Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι καθηγητές διαφοροποιήθηκαν με την εισβολή και την τακτική που ακολούθησε ο συνάδελφός τους, λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτες αυτοί οι μέθοδοι». Οι καθηγητές αμέσως μετά τη σύλληψη της μαθήτριας, κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου μετά από λίγη ώρα η συμμαθήτριά τους αφέθηκε ελεύθερη.

Πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο Κρήτης μαζικοποιείται μέρα με τη μέρα το μαθητικό κίνημα. Εκατοντάδες μαθητές ανταποκρίθηκαν χτες στο κάλεσμα του τοπικού Συντονιστικού Αγώνα και συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και το καθεστώς της αστυνομοκρατίας στα σχολεία.

Αφετηρία της χθεσινής πορείας ήταν το 3ο ΕΛ Ηρακλείου, στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Η πορεία ήταν δυναμική με παλμό και φαντασία. Με σαρκασμό, χιούμορ και οργή, οι μαθητές του Ηρακλείου ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και κατέληξαν στη Νομαρχία Ηρακλείου, όπου, αφού παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ακολούθησε συναυλία με ερασιτεχνικά ροκ συγκροτήματα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Μαζικοποίηση του σπουδαστικού κινήματος

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ, διεκδικώντας την ουσιαστική αναβάθμιση της επαγγελματικής μόρφωσης - κατάρτισης, καλεί όλους τους σπουδαστές να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει το Σάββατο 15 Γενάρη, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (πλ. Κάνιγγος 1).

Σκοπός της Γενικής Συνέλευσης είναι να ληφθούν αποφάσεις για την ουσιαστικότερη δράση για τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ, αλλά και για τις εκλογές που θα γίνουν τη νέα χρονιά.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά αιτήματα που έχουν οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, είναι όλοι οι απόφοιτοι λυκείου να αποκτούν δημόσια δωρεάν επαγγελματική μόρφωση, να ιδρυθούν δημόσιες δωρεάν ειδικές επαγγελματικές σχολές και να μετεξελιχθούν τα δημόσια ΙΕΚ σε τέτοιες σχολές. Επίσης, άλλο ένα αίτημα είναι η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, η κατάργηση διδάκτρων, η κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών σε κάθε ΙΕΚ καθώς και η κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί ότι η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία τελικά δεν έγινε μετά από άρνηση του υπευθύνου να... αναγνωρίσει το Σύλλογο, ο οποίος όμως είναι καθ' όλα νόμιμος. Η ΔΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά, προκύπτει ο πρωταρχικός στόχος, που είναι η πιο αποφασιστική δράση για την παραπέρα μαζικοποίηση του Συλλόγου και τη συσπείρωση των σπουδαστών γύρω από αυτόν. Γιατί «η φωνή μας δεν είναι εύκολο να φιμωθεί».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ