Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Επανέρχονται με νέες κινητοποιήσεις

Επανέρχονται με νέες κινητοποιήσεις αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων οι μαθητές της Μακεδονίας και της Θράκης, οι οποίοι παραδίδουν τα σχολεία τους στους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ζημιές από εξωσχολικά στοιχεία κατά τη διάρκεια των γιορτών. Οι μαθητές αποχαιρετούν δυναμικά το σχολικό έτος 1999, που ήταν γεμάτο από αγώνες, και δηλώνουν πως με μεγαλύτερη ορμή θα συνεχίσουν νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις το Γενάρη του 2000, απαιτώντας την κατάργηση των δύο αντιεκπαιδευτικών νόμων, διεκδικώντας ισότιμη μόρφωση για όλους.

Οι μαθητές εν μέσω των γιορτών θα συνεχίσουν τις συνελεύσεις τους προετοιμάζοντας την επόμενη κινητοποίηση στις 14 του Γενάρη, που θα αποτελέσει και την πρώτη μαζική απάντηση των μαθητών για το νέο έτος. Εως τότε όμως συνεχίζουν με αποχές και καταλήψεις να καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, που τους πετάει από το σχολείο, τους θέλει μισομορφωμένους, μισοειδικευμένους.

Χτες στην Κοζάνη οι μαθητές του 2ου Ενιαίου Λυκείου και του 2ου ΤΕΕ πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους καταγγέλλοντας τη σύλληψη των συμμαθητών τους το πρωί της Δευτέρας, που πραγματοποιήθηκε μετά από εισβολή της Αστυνομίας και της εισαγγελέα στα υπό κατάληψη σχολεία. Οι μαθητές δηλώνουν πως οι κινητοποιήσεις τους θα συνεχιστούν έως το τέλος της βδομάδας και θα κλιμακωθούν αμέσως μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη σε κατάληψη βρίσκονται τα πέντε ΤΕΕ του «Ευκλείδη», τα δύο νυχτερινά που στεγάζονται στο συγκεκριμένο κτίριο, το 3ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμαριάς και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Συκεών. Ενώ οι μαθητές τριών Λυκείων των Γιαννιτσών και χτες επέλεξαν τη μορφή της αποχής για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ